Bunlarla dağ bayır gezip tozamazsın. Ama çok güzel avrupa turu tabii ki yaparsın. Bozuk yollar engebeli çukurlu yerlerde bir touring motora göre işini kolaylaştıracaklardır. Hepsi bu. Gitmez değil. Öyle bir motor grubuna üyeyim ve üstadlar imkansızı başarıyorlar. Ama belki sen yapmak istemeyebilirsin bunu. Sürat yok arazide ağır motorla. Belki sana bişi olmayacak ama her hafta sonu fren merkezi diskiyle birlilkte dağıtıp 2000TL civarı masraf çıkarmak istemezsin. O yüzden bu makinelerin ikisi de güzel. İçine hoş görüneni al derim. Arazi hevesin varsa bir tane ayrı küçük hacimli yada eski model bişey al. Lastiklerini değiştirmekle uğraşmak istemeyeceksin. Değiştirmezsen olmaz. Arazide bir günde on kez düşebilirsin. Ama yolda 5 yılda bir kez düşersin. Yani motorun sık sık serviste yatacak. Parayı geç motorsuz da kalcan. Arazi olayını ikinci bir motorla düşün bence. Eğer tek kişi isen 1200cc ye de direk geçme. Geleceğe dair heveslerin kalsın. Ben önce 200cc çin malı enduro sonra Suzuki DL650 kullandım. Şimdi de Tiger 800XC ile devam. Tadını çıkara çıkara. Sana Tiger 800 tavsiye ederim. Seni temin ederim ki Suzukim bana bikaç ay geçmeden zayıf gelmeye başlamıştı. Ama bunda iki haftaya bir yılım dolacak ve hala öyle bir his doğmadı. Gerçekten 650 den sonrası bence heves yada manevi tatmin işi. Şahsen ben 180km hıza çıkıyorum ama enduroda bana güvenli gelmediği için yavaşlayıp 110-140km ile seyirlerime devam ediyorum. Torku da beygiri de yetiyor.
İlla bu ikisinden biri dersen tabiki Triump derim ben
İlla bu ikisinden biri dersen tabiki Triump derim ben