İlgisi nedir, benzetmenin özünü kaçırdım?
Bu arada en son baktığımda gerizekalılar bile bilgisayar toplayabiliyordu. (Bu işten 90'larda iyi ekmek yemiş arkadaşlarım var, o ayrı. Hatta şalvarlı takkeli sünnet sakallı abiler çalıştıran bir firma hatırlıyorum Mecidiyeköy'de, şimdi çoook büyüdüler dev gibi oldular, keşke o zamanlar o işe girseymişim ama yeterli kapital yoktu...)
Sizleri bilmem de ben servise sadece o damga ve servis kaydı için gidiyorum. (Yağ, yağ filtresi, bujiler, hava filtresi ve soğutma sıvısı işleri...) Geri kalan işlemler her biri uzman olan farklı farklı ustalarda halloluyor. (Fren sistemi işleri bir ustada - fren sıvısı değişimi öneren bir servis bilmiyorum / duymadım, amortisör işleri başka bir ustada - amortisör patlamadan işlem yapan / tavsiye eden bir yetkili servis bilmiyorum duymadım, genel diğer konular - zincir dişli veya diğer ayarlar kontroller / gerekirse diğer işler - başka bir ustada vs. vs.)
İlgisini bir alttaki paragrafta söylemişsin ya işte. Herkes bilgisayar toplayabiliyor. Bu durumda DELL'den aynı makinayı iki katı paraya alan gerizekalıdır diyorum işte, o noktaya geldik mi diye sordum. Neden bağlantısız göründü anlamadım.
Yetkili servise gitme sebebini de zaten ben de aynı amaçla kullandım farklı bir şey söylemiyorum. "Suzuki Yetkili Servisi Bakımlı" titri kazandırmak için yapıyorsun, bu da normal yani garip bir şey de yok. Benim de yetkili servise gitme amacım biraz bu, daha fazla da garanti süresince kanuni hakkımı aramaya üşenmem. Ama mesela XJ6'da garantinin bitmesini beklemeyip kendim girişmiştim motora. Esas amacım düzgün bakım görmesiydi motorun, 5bin km'de sonra kaza dışında yetkili servislerin elini sürdürtmedim. Kaza yapınca yetkiliyi gitti de noldu, bok ettiler

Yağ, yağ filtresi, buji, radyatör sıvısı falan kendim değiştirdim hep, zincir dişli, fren hidroliği falan için de ZB Aladdin abiye gittim. Yaklaşımımız benzer yani. Hele hele amortisör için asla gidilmez yetkili servise

(Çünkü ucuz adam çalıştırıyolaaaar

) bir de müşteri talep etmiyor bu nedeni de atlamamak lazım. Sen ediyorsun da sen Honda kullanıcıları arasında %5 etmezdin, takmıyorlardı seni.
Yani yetkili servisin itibarı zaten bu titrden gelir. Başka bir itibar gereksinimi yok, itibar demek iyi demek değil ki. 6 paragraf yazıp sonra silip tek cümle bıraktığım için havada kalmış o kısım haliyle.
Yetkili servislerin canı cehenneme bak.

Ama kötü iş yaptıkları için. Yoksa o koca Tuna Plaza'nın elektriği doğalgazı neyle ödenecek abi? Koşuyolu'na gittiysen gördün Doğan Trend'i, o dev yerin masrafları tabii ki fiyatı artıracak. Bunda garip veya etik dışı olan bişey yok ki. Misal Mengerler'e gittik araba bakmaya, takasa araç almalarını da konuştuk.. E adam takasta tabii ki indirecek fiyatı, Mengerler plazanın elektriği o ikinci el satış takasa alma kısmındaki adamın maaşı neyle ödeniyor? Ben freelance fatura kestiğinde bir güne $750 yazabiliyorken bir firma bünyesinde aynı işi yaptığımda firma niye $1250-1500 fiyat çekiyor? Üstelik Mengerler bunu caddedeki galeriden de fazla düşürecek, onun masrafı ile tek dükkan kendi galeri olan adamın masrafı aynı mı? E tabii ki yapabiliyorsam aracımı kendim satıp öyle giderim, ama x sebepten yapmıyorsam yapamıyorsam üşeniyorsam vs, Mengerler ekstra kesecek. Bu onları ahlaksız yapmaz.
Kapitalizmle kavga edelim.
"Ama servisin işçiliği çok kazık" değil konu. Sen danışmansın nasıl böyle baktın diye biraz haddimi aşarak yaklaşma sebebim de bu. Borusan bokum gibi servis olabilir, kötü olması her sene bir sürü adamı Almanya'ya gönderdiği, bir sürü makinasını yenilemek zorunda kaldığı gerçeğini değiştirmiyor. Bunun üstüne bir de tabii BMW servisi olduğu için girdiği ekstra maliyetler var, ayrı konu. Ama BMW'de işçilik Yamaha'dan yüksek dediğinde "parası olanı skiyolla tabi" der insanlar. Yaw Koşuyolu Suzuki'de filtre kahve makinası var. Bunun gönülden gelen bir ikram olmadığının farkındayız di mi? Motoplex'te espresso makinası vardı yaw. (Piaggio satan kısım) Bi espresso makinasının parasıyla kimse batmıyor çıkmıyor da, anlatabildim sanırım ne demek istediğimi.
Yoksa dünyanın her yerinde dealerın diğer adı stealer'dır