Transalp bi bakarmısınız?

Eski motorla değil ama eski arabayla çok uğraştım.20 yaşında bir araba.Ben şimdi eski bir araba almam bir daha, ama motor için aynı düşüncede değilim.Üzerinde bir araba kadar parça olmadığından herhalde...

17 yaşında bi motor haftada bir kere lastik yağlamak için akü canlansın diye çalışıtırılsa dolaşılsa 42000 km yapılır satıcının günahını almamak lazım ama 17 yaşında bi motorun 42000 de olması bana hiç inandırıcı gelmiyor
zincir yağlamak bu arada yanlış yazmışım lastik yağlamak diye

yahu 17 yaşında motorun tartışması mı olur?
+600cc motorun yakıtı mı düşünülür?

Eğer zaten bunları düşünüyorsanız almayın.
17 yaşında motor/araba fark etmez bisiklet bile olsa eğer kazasızsa tek sağlam yeri şasesi kalır. Ha şansınız varsa kullanıcıları ufak ufak bakım yapmıştır. Ama bahtsız bedeviyseniz (ki bu tip motorlarda genelde öyle olur) a dan z ye her yerini yenilersiniz. Bu da zaten şansınız varsa piyasadaki 0km 600lüklerle aynı fiyata gelir.

Bu nedenle eski motor alıp kullanmak her bütçeye uymaz. Ha şu olur tanıdığınızdır. Sürekli motoruyla ilgili biridir, bildiğiniz bir motordur ozaman alınır. Yoksa durum dediğim gibi...

Gelelim benzin mevzuuna...
Eh be kardeşim ybr mi alıyorsunda yakıtı düşünüyorsun. Hadi 125cc alcam işe gidip gelcem maddi durumumda yok desen anlarımda, hem param yok hem 600lük makina alcam dersen atalarımız çok uygun bir söz söylemiş bu duruma

''ayranı yok içmeye atla gider....''

Eh haklı da :) çünki 600cc lükse girer ihtiyaç fazlasıdır ve pislerde hız nefsini körlemek amaçlı kullanılır (tabii maddi durum el veriyorsa şehir içide gezersin). Zaten 250cc çift silindir bir ss 2litrelik arabaya yakın hız sağlar bu nedenle 600cc şehir içi için fazla.

Forumda başka bi arkadaş çok güzel yazmış bir mahsuru yoksa onu tekrar yazmak istiyorum

Bir formula 1 arabası 0-100 e 3,00 saniyede çıkıyor
Bir 600cc ss 0-100e 3,2 sn de çıkıyor

Evet belki translap ss değil ancak 600cc kategorisinde.

Sonuç alacak arkadaşım iyi düşünsün taşınsın ondan sonrada neye karar verirse hayırlı olsun :)

Plaka No10TR408
MarkaHONDA
Model1995
Sahiplik Belge Tarihi28/03/2011
Tescil BirimiGÖNEN-BALIKESİR
Renk 1MAVİ (Turkuaz)
Renk 2SİYAH
Çalıntı mı?HAYIR
Hak MahrumiyetiYOK

2003 sonrası Tramer kayıtlarına geçmiş bir hasarı yok .
TUV kayıtlarına göre 23.08.2011 de 44.210 km de muayene olmuş.
15 Şubat 2012 tarihli ilanında ilanda 44.650 km yazıyor.
Kayıtlar mantıklı gibi.

yahu 17 yaşında motorun tartışması mı olur?
+600cc motorun yakıtı mı düşünülür?

Eğer zaten bunları düşünüyorsanız almayın.
17 yaşında motor/araba fark etmez bisiklet bile olsa eğer kazasızsa tek sağlam yeri şasesi kalır. Ha şansınız varsa kullanıcıları ufak ufak bakım yapmıştır. Ama bahtsız bedeviyseniz (ki bu tip motorlarda genelde öyle olur) a dan z ye her yerini yenilersiniz. Bu da zaten şansınız varsa piyasadaki 0km 600lüklerle aynı fiyata gelir.

Bu nedenle eski motor alıp kullanmak her bütçeye uymaz. Ha şu olur tanıdığınızdır. Sürekli motoruyla ilgili biridir, bildiğiniz bir motordur ozaman alınır. Yoksa durum dediğim gibi...

Gelelim benzin mevzuuna...
Eh be kardeşim ybr mi alıyorsunda yakıtı düşünüyorsun. Hadi 125cc alcam işe gidip gelcem maddi durumumda yok desen anlarımda, hem param yok hem 600lük makina alcam dersen atalarımız çok uygun bir söz söylemiş bu duruma

''ayranı yok içmeye atla gider....''

Eh haklı da :) çünki 600cc lükse girer ihtiyaç fazlasıdır ve pislerde hız nefsini körlemek amaçlı kullanılır (tabii maddi durum el veriyorsa şehir içide gezersin). Zaten 250cc çift silindir bir ss 2litrelik arabaya yakın hız sağlar bu nedenle 600cc şehir içi için fazla.

Forumda başka bi arkadaş çok güzel yazmış bir mahsuru yoksa onu tekrar yazmak istiyorum

Bir formula 1 arabası 0-100 e 3,00 saniyede çıkıyor
Bir 600cc ss 0-100e 3,2 sn de çıkıyor

Evet belki translap ss değil ancak 600cc kategorisinde.

Sonuç alacak arkadaşım iyi düşünsün taşınsın ondan sonrada neye karar verirse hayırlı olsun :)
kardeşim konunun ilkini güzel oku sen bence ben benzin ne kadar yakar mı demişim veya he kadar hızmı demişim bi bak bakalım ben fiyatı modeline göre nasıl demişim iyi okuyun lütfen .

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:57 ----------

Plaka No10TR408
MarkaHONDA
Model1995
Sahiplik Belge Tarihi28/03/2011
Tescil BirimiGÖNEN-BALIKESİR
Renk 1MAVİ (Turkuaz)
Renk 2SİYAH
Çalıntı mı?HAYIR
Hak MahrumiyetiYOK

2003 sonrası Tramer kayıtlarına geçmiş bir hasarı yok .
TUV kayıtlarına göre 23.08.2011 de 44.210 km de muayene olmuş.
15 Şubat 2012 tarihli ilanında ilanda 44.650 km yazıyor.
Kayıtlar mantıklı gibi.
emocan arkadaşım bu bilgilere nasıl ulaştın acaba banada yazarmısın bi kaç motor daha var bende bi onlara bakayım.

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
motoru ne amaçla kullanacaksınız bilmiyorum ama
500 cc kategorisindeki motorlara da bir bakın derim...

2004 gs500--2005 ve üstü er5 gibi... onunla aynı hızı yapar daha az yakıt yakarlar...
sizin sorunuza cvp olarak da aşırı derecede endurocu birisi olsam gene de 95 model TA almazdım...
5-10 ay daha düşük cc motora binerim bu sırada param birikir daha yüksek model TA alırım...

emocan arkadaşım bu bilgilere nasıl ulaştın acaba banada yazarmısın bi kaç motor daha var bende bi onlara bakayım.

Plaka sorgusunu PTT den 1TL karşılığında alabileceğin E-Devlet şifresi ile giriş yaparak aşağıdaki linkten sorgulayabiliyorsun:
https://www.turkiye.gov.tr/arac-sorgulama
Plaka geçmiş Hasar-muayene sorgulaması için plakayı yazıp 5664 e sms atıyosun. SMS olarak sana cevap geliyor. Sorgulama başına ücreti 3-TL olması lazım değişmediyse.

Plaka sorgusunu PTT den 1TL karşılığında alabileceğin E-Devlet şifresi ile giriş yaparak aşağıdaki linkten sorgulayabiliyorsun:
https://www.turkiye.gov.tr/arac-sorgulama
Plaka geçmiş Hasar-muayene sorgulaması için plakayı yazıp 5664 e sms atıyosun. SMS olarak sana cevap geliyor. Sorgulama başına ücreti 3-TL olması lazım değişmediyse.

senden rica etsem bu plakayıda sorgularmısın 34 up 3613

kardeşim konunun ilkini güzel oku sen bence ben benzin ne kadar yakar mı demişim veya he kadar hızmı demişim bi bak bakalım ben fiyatı modeline göre nasıl demişim iyi okuyun lütfen .

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:57 ----------

Hocam yazınızı okudum anladım :) ben konuya benzin açısından yorum yapanlara atıfda bulundum :)

Resim de diri gözüküyor ama km si banada garip geldi.en iyisi makinayı iyice ısıtıp bir tur atmak :) sesi ele verir ne olduğunu.Birde fren disklerindeki ve fren,vites pedallarındaki aşınmalara,motorun açılıp açılmadığına bakın.Km si gerçekten orjinal ise bu fiyata kaçmaz.Tüketimine gelince 4.5-5 lt civarı yakar.Kullanıcı iseniz 1000 lira gibi bir artı masraf ekleyin üzerine lastik v.s için.

95 model transalp çok sıkıntılı bir olay motor güzel hoş ama alıp elden çıkarırken epey sana zarar ettirir... adamında sana satma gayesi çok açık belli elinden çıkarmak..

Japon üretimi, kemikli makine yeni kasalarından daha sessız calısır, bakımları zamanında yapıldıysa omurluk gıder ama bugun bıneyım yarın
satayım dersen elınden cıkarmak bıraz zor olur.
Benım anlamadıgım konu su, mıllet farklı modeldeki motosikletleri tavsiye ediyor, soran kısı ıse transalp soruyor
Kendini kanıtlamıs namını dunyaya duyurmus kalıtelı motosıklet, ıyı dusun ıyı karar ver

ya açıkçası motorun sahibiyle konuştum adam diyor motor hiç açılmadı zaten bende çalışmaktan binemiyorum dedi kapalı garajda duruyormuş motor söylediğine göre masrafı yokmuş sadece zincir ve dişli orta derece dedi

motosikleti alma amacınız nedir.

eski model makinalar elbette alınır satılır. ancak şunu unutmayın ki eger degiştirmek istediginizde kolay kolay elden çıkmaz. çünkü eskiye artık kolay kolay bakan olmuyor. hastasını bulursunuz o ayrı.

şahsi fikrim eger hastası degilseniz ve maddi imkanlarınız sınırlıysa bulaymayın. yok ben bunun hastasıyım ve maddiyat önemli degil diyorsanız alın ama o kadar para vermeyin. ayrıca bu tür motorların dilinden anlayan bir usta gerekli kontrolleri yapsın. ondan sonra pazarlık edin.

teşekkürler arkadaşlar yorumlarınızz için almaktan vazgeçtim..

Yorumlara baktım da konu çok saptırılmış doğru cevap veren var tam değil
Motor konusuna gelince bende satma kısmını bir yere ayır sen ticari olarak almıyorsun bu motora rahat 2 yada 3 sene binersin sıkıntın olmasın yakıtta iyidir ama ila bir kullanıcıya danis derim km diyorsun ila bir servise girmiştir ordan bulabilirsin

Yorumlara baktım da konu çok saptırılmış doğru cevap veren var tam değil
Motor konusuna gelince bende satma kısmını bir yere ayır sen ticari olarak almıyorsun bu motora rahat 2 yada 3 sene binersin sıkıntın olmasın yakıtta iyidir ama ila bir kullanıcıya danis derim km diyorsun ila bir servise girmiştir ordan bulabilirsin

Malesef arkadaşı almaktan vazgecirdiler.. Bizim millette bi model manyaklığı var çözemedim gitti.. Kaç kişi bilior ki acaba Transalp denen aletin 400.000 km sorunsuz çalıştıgını.. Yagını değiştir benzin koy devam et.. Bütün dünyada en çok efsaneleşen motosikletin başında gelir Transalp ve Africa Twin.. Boşuna bütün dünya bunu efsaneleştirmiyor.. ama bizim milletteki yeni model manyaklığı yüzünden canım araçlar harcanıyor.. Avrupada olsa el üstünde tutarlar böyle temiz eski TA ları..
aaah ah..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar