zincir yağlamak bu arada yanlış yazmışım lastik yağlamak diye17 yaşında bi motor haftada bir kere lastik yağlamak için akü canlansın diye çalışıtırılsa dolaşılsa 42000 km yapılır satıcının günahını almamak lazım ama 17 yaşında bi motorun 42000 de olması bana hiç inandırıcı gelmiyor
kardeşim konunun ilkini güzel oku sen bence ben benzin ne kadar yakar mı demişim veya he kadar hızmı demişim bi bak bakalım ben fiyatı modeline göre nasıl demişim iyi okuyun lütfen .yahu 17 yaşında motorun tartışması mı olur?
+600cc motorun yakıtı mı düşünülür?
Eğer zaten bunları düşünüyorsanız almayın.
17 yaşında motor/araba fark etmez bisiklet bile olsa eğer kazasızsa tek sağlam yeri şasesi kalır. Ha şansınız varsa kullanıcıları ufak ufak bakım yapmıştır. Ama bahtsız bedeviyseniz (ki bu tip motorlarda genelde öyle olur) a dan z ye her yerini yenilersiniz. Bu da zaten şansınız varsa piyasadaki 0km 600lüklerle aynı fiyata gelir.
Bu nedenle eski motor alıp kullanmak her bütçeye uymaz. Ha şu olur tanıdığınızdır. Sürekli motoruyla ilgili biridir, bildiğiniz bir motordur ozaman alınır. Yoksa durum dediğim gibi...
Gelelim benzin mevzuuna...
Eh be kardeşim ybr mi alıyorsunda yakıtı düşünüyorsun. Hadi 125cc alcam işe gidip gelcem maddi durumumda yok desen anlarımda, hem param yok hem 600lük makina alcam dersen atalarımız çok uygun bir söz söylemiş bu duruma
''ayranı yok içmeye atla gider....''
Eh haklı daçünki 600cc lükse girer ihtiyaç fazlasıdır ve pislerde hız nefsini körlemek amaçlı kullanılır (tabii maddi durum el veriyorsa şehir içide gezersin). Zaten 250cc çift silindir bir ss 2litrelik arabaya yakın hız sağlar bu nedenle 600cc şehir içi için fazla.
Forumda başka bi arkadaş çok güzel yazmış bir mahsuru yoksa onu tekrar yazmak istiyorum
Bir formula 1 arabası 0-100 e 3,00 saniyede çıkıyor
Bir 600cc ss 0-100e 3,2 sn de çıkıyor
Evet belki translap ss değil ancak 600cc kategorisinde.
Sonuç alacak arkadaşım iyi düşünsün taşınsın ondan sonrada neye karar verirse hayırlı olsun![]()
emocan arkadaşım bu bilgilere nasıl ulaştın acaba banada yazarmısın bi kaç motor daha var bende bi onlara bakayım.Plaka No10TR408
MarkaHONDA
Model1995
Sahiplik Belge Tarihi28/03/2011
Tescil BirimiGÖNEN-BALIKESİR
Renk 1MAVİ (Turkuaz)
Renk 2SİYAH
Çalıntı mı?HAYIR
Hak MahrumiyetiYOK
2003 sonrası Tramer kayıtlarına geçmiş bir hasarı yok .
TUV kayıtlarına göre 23.08.2011 de 44.210 km de muayene olmuş.
15 Şubat 2012 tarihli ilanında ilanda 44.650 km yazıyor.
Kayıtlar mantıklı gibi.
emocan arkadaşım bu bilgilere nasıl ulaştın acaba banada yazarmısın bi kaç motor daha var bende bi onlara bakayım.
Plaka sorgusunu PTT den 1TL karşılığında alabileceğin E-Devlet şifresi ile giriş yaparak aşağıdaki linkten sorgulayabiliyorsun:
https://www.turkiye.gov.tr/arac-sorgulama
Plaka geçmiş Hasar-muayene sorgulaması için plakayı yazıp 5664 e sms atıyosun. SMS olarak sana cevap geliyor. Sorgulama başına ücreti 3-TL olması lazım değişmediyse.
kardeşim konunun ilkini güzel oku sen bence ben benzin ne kadar yakar mı demişim veya he kadar hızmı demişim bi bak bakalım ben fiyatı modeline göre nasıl demişim iyi okuyun lütfen .
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:57 ----------
kusura bakma kardesim o zaman.Hocam yazınızı okudum anladımben konuya benzin açısından yorum yapanlara atıfda bulundum
![]()
Plaka No34UP3613senden rica etsem bu plakayıda sorgularmısın 34 up 3613
Yorumlara baktım da konu çok saptırılmış doğru cevap veren var tam değil
Motor konusuna gelince bende satma kısmını bir yere ayır sen ticari olarak almıyorsun bu motora rahat 2 yada 3 sene binersin sıkıntın olmasın yakıtta iyidir ama ila bir kullanıcıya danis derim km diyorsun ila bir servise girmiştir ordan bulabilirsin