Haydi madem ortalık bu kadar karışmış; ben de yazayım bir şeyler. Emniyet müdürü veya değil, nefsi müdafaa nefsi müdafaadır. Ha; emniyet müdürü profesyonel silah kullanıcısıdır, tepkileri daha değişik olabilirdi vesaire bunlara girmeyeceğim. Benim asıl değinmek istediğim nokta başka. Bakınız yukarıda sevgili
BatuhanK ne demiş:
Bu konuda fikrimi daha önce belirtmiştim. Şimdi başka bir şey soruyorum cevabı siz verin nefsi müdafacılar. Vuran ilr vurulan kişinin rollerini değiştirin. Emniyet müdür yardımcısı vurulan olsun. Sonuç ne olurdu?
Ben de tam olarak böyle düşünüyorum. Bugün evinde envai çeşit silah bulunan bir vatandaş olarak evime hırsız gelse, bana silah çekse; adamı
yatak odamda vurmadığım takdirde ceza alıyor muyum? Alıyorum. Kendi hanemde, dikkatinizi çekerim.
Sokakta aynı mı? Aynı. Tinerci, gaspçı bana bıçak çekse, ben
kendi bıçağını ona saplasam ceza alma riskim var mı? Gani gani var, ki böyle gerekçelerden ceza aldığını bildiğim tanıdıklarım da var.
Şimdi demek istediğim ben ceza alıyorsam emniyet müdürü de alsın değil. Tam tersi, vatandaş da kendini savunma ve savunduğu takdirde yıllarca hapis cezasıyla karşı karşıya kalmama hakkına sahip olsun.
Bu arkadaş yalnızca emniyet erkanından olduğu için beraat etmiştir. Rütbe çok fark etmiyor, polis birini vurunca olay çok büyümezse beraat ettiriliyor, o da ceza vermek istedikleri için değil; asılacak bir günah keçisi gerektiği için.
Batuhan'ın da dediği gibi; roller değişilse, veya vatandaş vatandaşı vursa, sonuç aynı olur. Nefsi müdafaa sadece polise mi var arkadaş, vatandaş nefsini savunamayacak mı?