Trafikte Çok agresifim :(

Merhabalar,aranıza yeni katıldım.
Trafikteki agresifliğimi paylasmak istedim belki bi çözüm bulabiliriz.
Trafikte otomobildede motosikletimde de hiç birşeye tahammülüm yok.
Ne yola atlayan yayalara ne motoru fark etmeyen sürücülere karşı. Motosiklette daha çok çünkü otomobilde az çok fark ediliyorsunuz motorda oda yok.
Yardım Ediiiiin. :)

bende de öfke kontrolü yok...bu husus da tek çare psikiyatrik anlamda destek...yoksa biri elimizde kalacak sonrası karakol veya hastahane...

Kusura bakma arkadaşım ama kendine trafikte pek güvenmiyor olabilirmisin?
Yani sonuçta motor kullanıyoruz. Önümüze de atlayacaklar, her şeyi yapacaklar.
Sen bütün bu bubi tuzaklarından kendini sakınacak tarzda sürüş oluşturdunmu?
Bundan kaynaklanıyor olabilir. Benim acemilik çektiğim dönemlerde bu refleksleri
veriyordum o yüzden dedim.

Yoga çözüm olur mu acaba :queen:

Tabi bu işin şakası ama öfke kontrolü o anda çok zor bence

araç sürmeyi bırakırsan kesim çözüme ulaşmış olacaksın.bişey değil:)

Motorcu48 Değerli önerin için sağol. Bi gün sen benim gibi olursan sen bırakırsın. ;)
Scooboy mesajını görünce kendime bi baktım herhangi bi güvensizlik vs. yok. Varsada bana görünmüyor. Kusura bakacak birşey yok eksiklerimizi fazlalarımızı öğrenmek için burdayız :)

Kusura bakma arkadaşım ama kendine trafikte pek güvenmiyor olabilirmisin?
Yani sonuçta motor kullanıyoruz. Önümüze de atlayacaklar, her şeyi yapacaklar.
Sen bütün bu bubi tuzaklarından kendini sakınacak tarzda sürüş oluşturdunmu?
Bundan kaynaklanıyor olabilir. Benim acemilik çektiğim dönemlerde bu refleksleri
veriyordum o yüzden dedim.

Kendi adıma, buna katılıyorum.
Motor sürmeye ilk başladığım zamanlarda bir sürü badire atlatıp, tonla sinir stres sahibi oluyordum.
Şimdi bunların sayısı büyük ölçüde azaldı.
Demek, aslında benim hatalarımdan kaynaklanmayan ama acemi oldup, olacakları öngöremediğimden ortaya çıkan sorunlarmış çoğu.

eğer trafikte adam öldürmek serbest olsa günde 3 5 kesin adam öldürürdüm :)
kendinden çok diğer araçlara dikkat et...karşıdaki ne kadar dikkatliyse sende o kadar dikkatlisin.
eğer kendini tutmak istiyorsan hata yapan sürücüye öyle bi korna çalki dümdüz sövsen bu kadar rahatlayamazsın...ben öyle yapıyorum.

barzo-swf-deki-dilencinin-inan%C4%B1lmaz-s%C4%B1rr%C4%B1_369772.jpg

Günde en az 2 kere.

Olayı anlamayanlar mesaj atsın anlatayım:)

Cinaryus, trafiği olduğu gibi kabullenmezsek sonucu önlem almak yerine onunla çatışmak olacaktır.
Bunun sonucu ise; gerginlik, stres, öfke, kimi zaman kavga gürültü; ama, aslında odaklanmanın azalması ve riskin artması ve yorgunluk.

Öte yandan, trafikle çatışmak yerine; bunun kaotik düzeyde çılgın bir nehirde kanoyla ilerlemek olduğunu düşünün lütfen.
Ve motorla o nehirde dans edercesine ilerleme olanağınız var (ve eğlenme).
Bütün duyularınız açık, 360 derece ve ötesini (geleceği) görüyorsunuz, kontrol sizde değil aslında, motorla tek bedensiniz ve o varlık trafiğin içinde bir yaprağın rüzgardaki akışı gibi -adeta bir senfoniyle uyum içinde- dans ederek akıyor engellere nanik çekerek :)
Bir nehrin dalgalarına kızamazsınız, yol onlarındır, sizin değil, size o an en uygun olan yolu bulmaktır.

Böyle bakarsanız, bence stres yaşamak yerine keyif bile alabilirsiniz...
Aslında; bakış açısını değiştirmenin, insanın tüm algısını etkileyerek (veri girişinde ağır değişim) bir durum içindeki hissedişini bütünüyle geliştirdiğini hepimiz deneyimlemişizdir.

Ve unutmayın lütfen, yol bizim değil ki, "yolumuzu kesmiş" olsunlar... Kişisel olarak trafikte öfkelenmemi hep aşırı egoma bağlamışımdır :pl:

Son düzenleme:
Akredite bir kurumdan defansif sürüş eğitimi alıyorsun. Pilates veya yogayla cilasını atarsan üstüne ne sinir kalır ne stres. Trafikte anana da sövseler sineye çek. Çünkü bir daha o yaratıkla karşılaşmayacaksın. He de geç. Sen onu fark ettikten sonra o seni fark etmese ne olur. Zaten sen sorunu çözmüş oluyorsun :cat: Önemli olan kendini sorunun içinde bulup çözüm aramaya çalışmaktansa o soruna hiç bulaşmamak(bkz: desansif sürüş) Hadi eyvallah.

yayalar önüne atlayınca yada birden karşıdan karşıya geçtiklerinde aklına şunu getir " bende yaya iken böyle yapıyorum(illaki yapıyosundur türküz yani)" ben öyle yapıyorum ama genel olarak bende çok sinirleniyorum özelliklede kaldırım varken yolda yürüyenlerden bağırıyorum yeri geliyor "oraya kaldırım koymuslar burda yürüyorsun" tarzında. biraz tölerans tanımak lazm da o an düsünemiyor insan işte seninde yaptıgın gibi sonradan düsünüyoruz. Pekde zorlama kardesim kendini baktın düzelmiyor can cıkmadan huy çıkmaz de devam et gitsin :p

profesyonel destek alman gerekiyor..bu durumun farkında olman bile senin için çok iyi...yolu şimdiden yarılamışsın...psikolojinin kötü olduğu durumlarda direksiyon başına hemen geçme, vaktin varsa biraz sakinleşmeyi bekleyebilirsin...özellikle motosiklet sürmeden önce...

Trafikteki agresifliğimi paylasmak istedim belki bi çözüm bulabiliriz.
Trafikte otomobildede motosikletimde de hiç birşeye tahammülüm yok.
Ne yola atlayan yayalara ne motoru fark etmeyen sürücülere karşı.

PROZAC 20 MG KAPSÜL günde 1 kez gece yatarken içiyorsun...ohh missss

bende de öfke kontrolü yok...bu husus da tek çare psikiyatrik anlamda destek...yoksa biri elimizde kalacak sonrası karakol veya hastahane...

Sizlere "deli" diyebilir miyim ? :p

sadace içinden gelen ve hız ,kontra olarak gönenleri kaza videoları izleyerek söndürüyorum ama başka sürücülerden kaynaklananlara hiç bişey yapamıyorum.bunlara rastlamadığım en uzun yolu kullanmaya razıyım.en iyisi sakin olmak

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar