Trafik Kazası Sonrası Yapmam Gerekenler

Merhaba arkadaşlar,

Bugün babamın arabası ile bir trafik kazası geçirdim. Kazada karşı taraf hatalı olduğunu belirterek tutanağı da o şekilde tuttu. Araç yürüyecek durumda olmadığı için çekici ile bir sanayiye çekildi. Şuandan itibaren yapmam gereken işlemleri anlatabilir misiniz? Çekici abimiz bir tanıdığımız, kendisi bizden kaza tutanağını ve ruhsatımızı aldı pazartesi günü dosya açtıracağını bize iletti. Benim bu süreçte karşı sigorta firması ile iletişime geçmem gerekiyor mu, yoksa sanayide açılan dosya sonucu işlemler zaten yürüyecek mi? Bilgili forumdaşlarımdan yardıma ihtiyacım var süreç nasıl ilerleyecek ne yapmam lazım.

Teşekkürler,
İyi forumlar.

Motosikleti
Honda CB125F
Çok geçmiş olsun
Karşı taraf kusurlu ise servis karşı aracın trafik sigortası üzerinden hasar ihbarı yapacak ve dosya açılacak. Atanan sigorta eksperi aracı ve evrakları kontrol edecek. Değişecek parça ve yapılacak işçiliklere onay verdikten sonra parça tedariği ile onarım başlayacak.

Motosikleti
QJ SRT800s
çektirdiğiniz servis tüm işlemleri yürütecek. sizin bir şey yapmanıza pek gerek kalmayacaktır.
bazı özel servisler işçilik ücretini sizden talep edebiliyor, karşı tarafın sigortası sizin hesabınıza yatırıyor sonrasında o ücreti.
dosya açıldığında eksper atanacak
eksper değişmesi veya onarılması gereken parçaları netleştirecek
servis işçilik ücretini belirleyecek ve şirkete gönderecek
onaylandıktan sonra aracınızın tamiri başlayacak.

babam neredeyse her sene ufak tefek kazaya karıştığı için artık aşina oldum sisteme.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar