Trafik işlemleri!!!

Aramızda yeni ikinci el motosiklet alan arkadaşlar var. Benim sormak istediğim, önceden motor cc ile orantılı noterle devir işlemi yapıyorduk. Şimdi trafik şube bununla ilgileniyorsa devir masrafı ve prosedürler hakkında bize taze bilgilerinden aktarabilirlerse mutlu oluruz.Saygılar.:bounce:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ya bu alım satım işlemleri hala noterdemi yapılıyor, bu pazartesi bi scooter alacağım ama satış işlemi noterden yapılıyor diye duydum ağustosun 8 inden sonra trafik şubeden yapılacakmış, peki trafik şube ne kadar alacak alım satım için bi,len birileri varsa yazarsa iyi olur, yeni bir konu başlığı açmak istemedim.

arkadaşım noter olayı sanırım ertelenmiş noterler itirazetmiş

ben geçen ay honda today almıştım 2 el noter masrafları 180 tutmuştu sanırım yanlış hatırlamıyorsam

ruhsat içide 140 ytl verdim takipçi herşeyi halletti

selam arkadasım
ben gecen hafta kawasaki er 5 aldım tum ayrıntılarıyla bahsedeyim biraZ.
Noter satıs işlemleri 180 ytl tuttu. noter satıstan sonra motorun sigortasını üzerine alacaksın 30-40 ytl scooter için diye tahmin ediyorum. Muameleciden EK 1 formu doldurtursun 10 ytl. 28 ytl de trafik şubeye veriyorsun. Motor senın üstüne oluyor..

Benim Trafik cezalarıyla ilgili sorum olacak bilen varsa ve yardımcı olursa cok sevinirim...

Motorun benden önceki sahibinin Trafik cezaları ile ilgili. Motorun satısını aldım ruhsat adıma artık. Ama daha önceden kesilen ve ödenmeyen cezalar konusunda endişeliyim. Acaba bu cezaların aracın yeni sahibi olarak benim mi ödemem gerekecek??

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
benim merak ettiğim bu işlemler trafik şubede yapılırsa ne kadar tutacak.
noter kısmını iyi biliyorumda eğer trafik şubede duyduğuma göre 80 ytl gibi bir fiyata alım satım işlemini yapabileceksek noterden değilde ayın 8ine kadar bekleyip trafik şubeden işlemleri gerçekleştirmeyi düşünüyorum. ama ne kadar doğru bu 80 ytl olayı

inan bunu bilmiyorum. Ama bildiğim kadarıyla bu işlemleri hala noterler yapıyor... Ama noterleri de birer ticari işletme olarak düşünürsek eminim ki Trafik şubeler bu işlemleri daha ucuza yapacaklardır!! ama ne zaman ? bundan emin değilim

ben daha pazartesi aLdım motoru.. ve noter zorunLu... Ağusosta kaLkacak diye birşey var.. ama söyLenti.. erteLendi faLan diyoLAr.. en güzeli polis bi tanıdığa sormak ?

selam arkadasım
Noter satıs işlemleri 180 ytl tuttu. noter satıstan sonra motorun sigortasını üzerine alacaksın 30-40 ytl scooter için diye tahmin ediyorum. Muameleciden EK 1 formu doldurtursun 10 ytl. 28 ytl de trafik şubeye veriyorsun. Motor senın üstüne oluyor..

Benim Trafik cezalarıyla ilgili sorum olacak bilen varsa ve yardımcı olursa cok sevinirim...

Motorun benden önceki sahibinin Trafik cezaları ile ilgili. Motorun satısını aldım ruhsat adıma artık. Ama daha önceden kesilen ve ödenmeyen cezalar konusunda endişeliyim. Acaba bu cezaların aracın yeni sahibi olarak benim mi ödemem gerekecek??

Öncelikle hayırlı olsun.önceki trafik cezaları sana kalmaz çünkü devir alırken temiz kağıdı(aracın vergi borcu.cezası olmadıgımı gösterir:) olmak zorunda .o kagıt olmadan devir işlemini yapamazdın zaten

Haber balonmu gerçekmi önümüzdeki ay öğreniriz artık.Trafiğe geçerse bence noterden ucuz olmaz,yardım paraları başlar bu sefer!

selam arkadasım

dostum motorun hayırlı olsun,
görüşmek üzere

Forumdan Uzaklaştırıldı
Noter olayı ertelenmiş arkadaşlar noterlerin itirazından dolayı aynen sigara yasağı gibi kanun çıkıcak ama önümüzdeki sene yani 2009 a kadar Uygulama aynen devam edicekmiş...

Noter olayı ertelenmiş arkadaşlar noterlerin itirazından dolayı aynen sigara yasağı gibi kanun çıkıcak ama önümüzdeki sene yani 2009 a kadar Uygulama aynen devam edicekmiş...

hiç şaşırmadım :) ben de bekLesem mi diye düşünüyordum.. iyiki bekLememişim :cherry: 140 YTL bayıLdım p.tesi günü ama... oLsun.. bekLeyip.. bekLeyip... b ide iptaL oLdu deseLerdi çok koyardı beaa.. :mrgreen:

Arkadaşlar bende bir magazadan sıfır motor alcam sıfır olduğundan dolayı notere gerek varmı birde ruhsat olsun plaka olsun sonra sigorta herşeyiyle kaç ytl tutar?? (honda today 50)

inş. noter yoktur :(

Dün tesadüfen vekalet için noterdeydim, sordum trafik işlemlerini, yok öyle bişey dediler bana ve hala herşey noterden yapılıyormuş. Ve ayrıca şahsi kanaatim vatandaş için bir kolaylık sağlamaz bence ucuz da olmaz. masraf olarak belki fark olur ama bu defa'da (mecburi) gönüllü yardımlar çıkar .

Arkadaşlar bende bir magazadan sıfır motor alcam sıfır olduğundan dolayı notere gerek varmı birde ruhsat olsun plaka olsun sonra sigorta herşeyiyle kaç ytl tutar?? (honda today 50)

inş. noter yoktur :(

sıfır motosikletlerde noter olayı olmaz,
plaka ruhsatı onlar cıkartırlar ve sana teslım ederler,
tabii sen oyle anlastıysan,

Emniyet Müdürlüklerinin itirazları ve redleri sonucunda noter satışları hala devam etmektedir...Notersiz Devir hala yapılamamaktadır.. Ağustos un 1 inde yürürlüğe girecek kanun için Müdürlükler ikna edilmeye calısılıyor... Ayrıca Trafik subelerinden yapılmaya baslandığında 130 - 140 YTL gibi bi paraya işin içinden çıkacağımız söyleniyor..
Bildiklerim bunLar :p

Forumdan Uzaklaştırıldı
ya bu noter olayını anlamış değilim, ocak ayında 600rr aldım 177 ytl tuttu noter satışı, bu pazartesi piaggio fly100 aldım 190 ytl aldı noter:silent:
motosikletlerin arasında dünya kadar fiyat farkı var ama fly100 için daha fazla aldılar. umarım trafik şube müdürlüklerine geçincede böyle anormallikler olmaz.

Vekaletle felan aldıysan baya artıy fiyatlar... Ben çifte vekaletle aldım yani iki tarafında vekaletiyle aldm ; 260 YTL tuttu cbr 125 R için :)

arkadşalar benim dayım polis bende motor aldım istanbuldan ve vekalet almıştım dayıma sorduğumda ağustosun altısında (6'sı) kesinlikle noter satışının kalktığı bekle o zaman alırsın dedi

Arkadaşlar nasıl soyuluyoruz yaw, 2001 Peugeot 1600 cc araba sattım 184 ytl noter masrafı oldu. Motosikletler için nasıl bu kadar para alırlar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar