- Katılım
- 29 Eki 2005
- Mesajlar
- 70
- Konu Yazar
- #61
cenkmenderes' Alıntı:prifo, baya süre olmuş sen geleli ama ben şimdi fark ettim. Hoşgeldin. Daha önce de düşünmüştüm. Burada habire atıp tutuyoruz, şu işi gerçekten bilen, bu işi yapan bir polis kardeşimiz bize bire bir burdan bilgi verebilecek olsa ne güzel olurdu demiştim. Bu açığı kapamış olduğun için sitemiz adına ayrıca teşekkürler. Bu kadar laftan sonra bir de soru sormadan olmaz;
Tam olarak sizin konunuz olmadığını biliyorum. Sadece bilgin var mı diye merak ettim. Egzozumu kestirerek birkaç perde susturucu çıkarttım. Aslında konunun seninle ilgili kısmı şu; trafik polisi egzozum aşırı ses çıkarttı diye ceza kesebilir sanırım, keserse ne kadar keser, genelde bu tip durumları görmezden gelmeyi mi tercih edersiniz. İkinci sorum ise, muayenede bu ses olayı yüzünden ok vermezler diye duydum. Ne kadar doğrudur, muayene istasyonları egzoz emisyon değerleri tutuyorsa, susturucu çıkmış veya çıkmamış diye ilgilenirler mi? Kardeşim bunun orjinal egzozu bu desem yalan söylediğimi nerden anlarlar ?
Cevapların için şimdiden teşekkürler. Kolay gelsin ve iyi görevler..
karayolları trafik kanunu 30/b maddesi çevredekileri rahatsız edecek şekilde duman ve gürültü çıkaran araçları kullanan sürücülere 45 ytl ceza öngörür. ayrıca normale döndürülene kadar trafikten men edilebilir veya normale döndürülmesi ihtar olunur. ihtarda verilen süre içinde teknik şartlara uygun duruma getirilmediğinin tespiti halinde men edilir.
çoğunuz bilmez ve fazla uygulanmaz ama trafik zabıtası muayenesi lüzumlu görülen araçları muayenesi olsa dahi muayeneye sevk edebilir.
bu durumda olduğu gibi.
ama seninde dediğin gibi genelde iş yükü ve aşırı yazışma ile sıkı bir takip gerektirdiği için görmezden gelinir.
aynı şekilde bu husus muayene yapan görevlilerce de görmezden gelinir. karayoluna çıkan her taşıta sanayi ve ticaret bakanlığınca tip onayı belgesi verilir. araçların imal tadil ve montajı yönetmeliğine uygun olmayan araçlara bu onay verilmez. işi iyi bilen bir görevli, motorunun tip onayı belgesini ve araçların imal tadil ve montajı yönetmeliğini araştırarak orjinal olmadığını anlayabilir.o zaman da gider başka muayene istasyonuna yaptırısın.ülkemizde decibel cinsinden egsoz sesi ölçümü yapan muayene istasyonu yok. belki muayene istasyonları özelleşince bu husus üzerinde dururlar.
siren olayı geçiş üstünlüğü için belli araçlarda vardır.diğerlerinde yasak.viper_1' Alıntı:prifo :
Biliyorsun ki , yayalar , motorları takmıyor.Sanki hiç yokmuş gibi davranıyor.Bu da bizleri zor duruma düşürüyor.
Motora siren takmayı düşünüyorum.Hiç olmazsa biraz caydırıcı olur.Ama sirenlerin hangi çeşitlerinin serbest (yasal) olduğu ve nasıl (trafikte çalmak serbest mi?) kullanıldığını bilmiyorum.Yardımcı olursan sevinirim.
(Örnek:komşunun arabasında alarma var.Alarmın sirenine anahtar takmış.Trafikte de kullanıyor)
radara girmişsen yazmışızdır mecburen. radara girmeyene hızdan ceza yok.banro' Alıntı:Prifo bende yeni fark ettim.Marmaris tenmişsin.Geçen ağustos ta Marmaris-Muğla yolunda kamyonların arasında mecburen 80 le giderken bana cezayı senmi yazmıştın bakayım ???
haa bu vesileyle belki bilmeyenler vardır diye söylüyorum. hiç bir topikte daha önce değinilmemiş. motosikletlerin şehirler arası hız limiti 70 km.dir
şehiriçi de 50 km.
Moderatör tarafında düzenlendi: