viper_1' Alıntı:
Slm.Prifo abi , yaw bende amma çok soru soruyom.8)
Abi , ben 23.10.2005 tarihinde ; koruyucu başlık kullanmamaktan 45 YTL ceza yedim...
Daha hala cezayı ödemedim.
Mesela yarın ödemek istesem , ne kadar faiz olur ve nereye ödemem gerekir? (Vergi dairesi,trafik şube)
Saygılar
ceza tutanağının arkasında yazıyor.
Vergi dairesine ödemen gerekiyor.
tebliğ tarihinden sonra 1 ay süresi var. daha sonra gecikme faizi uygulanıyor.
ama faiz, en fazla ana para kadardır. ana parayı geçemez. hiç ödemezsen 90 ytl olur.
mondial50tt' Alıntı:
prifo kardeş birisi bir motorluya ehliyetsiz motor kullanıyor diye ihbar edebilir mi ihbar ederse ne olur ve yapmak gerekir
ihbar değerlendirilir, eğer gerçekten ehliyeti yoksa yasal işlem yapılır.
gureli' Alıntı:
Sayın Prifo kardeşim.
Başından itibaren bütün soru ve cevapları okudum . ayni soruların sık sorulduğunu da müşahade ettim.Yanıtlarınız ,vatandaşa çok güzel yol gösteriyor .tatbik edilir yada edilmez o ayrı konu . Benim de bir sorum var yanıtlıyabilirseniz sevinirim .
Ben uzun yıllar yurt dışında kalmış orada iş sahibi olmuş bir vatandaşım ayrıca çifte vatandaşlığım var şimdi iş yerimi kiraya verdim ve Türkiyede yaşıyorum işyerim hala benim adıma kayıtlı sık sık yurt dışına çıkışım var B,C,D,E ehliyetim var(Yurt dışından) Burada bir motorum da var fakat A2 ehliyetim henüz yok yukarıda belirttiğim gibi sık sık çıkmak zorundayım işim dolayısıyle Ehliyetimi burada değiştirmeden A2 dahil B,C,D,E ehliyetinide almak istiyorum bu nasıl mümkün olur kendim ilkokul mezunu olduğumdan yeni ehliyet alma gibi bir şansım da yok yurdışında mekan sahibi olabilmek için almış olduğum sertifikalar burada işe yaramı (işletme diploması ve ön muhasebe ) bana da bir yol gösterirseniz çok sevinirim . şimdiden teşekkür ederim
Kazasız belasız iyi görevler.
yabancı ülkelerden alınan sürücü belgeleri herhengi bir sınav ve eğitim şartı aranmaksızın DENKleri yle değiştirilir. Ancak siz sık sık yurtdışına gidip geldiğinizi belirttiğinizden değiştirmenize gerek yok. B.C.D.E sınıfı sürücü belgesi almanıza da gerek yok. yabancı sürücü belgeleri türkiyede kendi başına geçerlidir. eğer türkiyede uzun süre kalıyor iseniz, konsolosluktan türkçe tercüme yaptırmalısınız. yerleşik kalıyosanız değiştirmelisiniz. motor için 2. bir ehliyeti almanız için eğitim engeli var ise önünüzde, yurtdışından sürücü belgenize motor ve motosiklet de yazdırın olsun bitsin.
hangi ülke olduğunu yazmamışsınız. bu işlemler için ikili ve çok taraflı uluslararası anlaşmalar olan ülkeler geçerlidir.
DUDULALA' Alıntı:
Öncelikle gayretle bizleri aydınlatmaya çalıştığın için teşekkür ederim, sanırım senin sayende azda olsa ceza alanların (nedenini yasaları bilmediğimizden dolayı anlayamadığımız) sayısı azalacaktır.
Sorularım;
1- B ehliyetim var, a2 ehliyeti almam için kurstan sertifika aldıktan sonra nerelere ne kadar para ödeyeceğim,
2- 50 cc lik 2. el scooter aldım;
2-a 50 cc lik motora ehliyet gertekiyormu?
2-b 50 cc lik motorun taşıt vergisi varmı? Ne kadar?
3- Motorun satışını üzerime almam için noter dahil ne kadar ödemem gerekecek (ki 50 cc lik olunca meblağ değişiyormu, yoksa her motorda aynımı)
4- Noter satışını yaptıktan sonra ne kadar zamanda ruhsatı üzerime almam gerekir, ruhsatı üzerime almazsam sadece noter satışı ile dolaşsam bi sorun çıkar mı?
5- Trafik sigortası ve taşıt vergisi yıllık mı ödeniyor?
ACEMİYİM İLK MOTORUM, BAĞIŞLA... :-|
Teşekkür Ederim Arkadaşım...
1-2-3. soruların için bu forumdaki gelişimin topiğine bakabilirsin.
noter satışından sonra 1 ay içinde almalısın. almazsan yakalandığında aracın trafikten men edilir.
trafik sigorta poliçesi 1 yıllık bir süreyi kapsar. taşıt vergisi ise yılda iki kez ocak ve temmuz aylarında ödenir.