TRACER 900 Arka teker burç

Selamlar 2017 Model tracer 900 motosikletimin arka teker rulmanlarını tutan arka teker burçlarının ölçüsünü nereden bulabilirim ? Sipariş ettim ama burçlar yurtdışından geleceğinden uzun bir süre verdiler. Yetkili servis ölçülere ulaşamıyoruz diyor. Bu sırada en azından bir tornacıdan çektirirsem Motorum yatmamış olur.
Şimdiden teşekkürler

Sık sık servise git zincir için vs sökülmüş vaziyette yakalarsan ölçersin yada çalışanlardan birine 400 toka et sonra 200 ü geri al ve arka tekeri sökülmüş Tracer varsa ara gelince vericem de 😊

Bu arada o burçlar etli butlu çelik aşınan birşey değil , ne için ihtiyaç oldu merak ettim..

Uzun yolda arka teker rulman dağıttı ve üstüne gittim. Usta normal burçlar yediğinden o burçları takamamış idarelik somun yapmış. Bende İstanbul'a gelme derdinde olduğumdan çok irdelemedim. Orjinal burçsuz geldik. Şimdi yamaha 45 gün deyince tutuştuk :)

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Tam ingilizce adını veya kodunu biliyorsan veya yedek parça sitelerinden bulursan, google amca sana söyler.

Selamlar burçları yetkili servis getirdi sağ olsun hallettik. Sonrasında 100 km sonra tekrar rulman dağıttık. Abs okuyucu gitti. Sebebi jant göbeğinin delinmiş olmasıymış. Jantı , Okuyucuyu , arka diski , rotoru hepsini yeniledim. Epey bir masraf çıktı ama artık kafam rahatladı. Şu an sorunsuz biniyorum. Arka rulman ve jant göbeklerini bolca kontrol ediniz :)

Rulmanların tanesi olsa olsa 150 tl dir. Burçları değiştirirken onları değiştirmediniz mi?

Rulmanlar keçeler , burçlar hepsinin değiştirdim. Bir önceki dağılmada Jant göbeğinde büyük ihtimal çatlak vardı. Çatlak yeri göremedik. O da 100 km sonra delindi. Sağ arka burcu dağıttı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

tracer 900ün arka tekeri olsa olsa akrep burcudur...
Gerçekten öyle . Çok uğraştırdı beni kardeşim

F54

Selamlar burçları yetkili servis getirdi sağ olsun hallettik. Sonrasında 100 km sonra tekrar rulman dağıttık. Abs okuyucu gitti. Sebebi jant göbeğinin delinmiş olmasıymış. Jantı , Okuyucuyu , arka diski , rotoru hepsini yeniledim. Epey bir masraf çıktı ama artık kafam rahatladı. Şu an sorunsuz biniyorum. Arka rulman ve jant göbeklerini bolca kontrol ediniz :)
GEÇMİŞ OLSUN
iyiki bu foruma üyeyim öyle farklı arızalar görüyorum/okuyorum ki milyonda 1 ihtimal gelmiş sizi bulmuş
rulman dağılır keçe su alır mil i bozar vs vs ama jant göbeği nasıl çatlar
evet jant çatlar ama yanaktan çatlar göbekten nasıl çatlayacak

GEÇMİŞ OLSUN
iyiki bu foruma üyeyim öyle farklı arızalar görüyorum/okuyorum ki milyonda 1 ihtimal gelmiş sizi bulmuş
rulman dağılır keçe su alır mil i bozar vs vs ama jant göbeği nasıl çatlar
evet jant çatlar ama yanaktan çatlar göbekten nasıl çatlayacak
Gerçekten öyle geldi bizi buldu. İşin garibi ilkinde anlayamadık da çünkü aklımıza gelmedi o ihtimal :)

Demir oksitlenmeye başlayınca hacmi genişler. Mesela inşaatlarda inşaat demiri kolon veya kiriş içinde paslanınca hacmi genişlemeye başlar ve kolonu içeriden çatlatır. Deprem veya sarsıntı esnasında çatlamış olan kolon görevini yerine getiremez.
Ondandır demiyorum ancak muhtemelen paslanan gövek içindeki rulman veya göbeğe sıkı geçen parçalar zamanla ( özellikle basınçlı su ile motor yıkama esnasında) su alarak paslanır. Paslanan parçalar şişer ve yuvasını veya yatağını çatlatabilir. Sebep bu olabilir.
Basınçlı su ile motosiklet yıkamak veya motoru yağmur ve çamur altında bırakmak zamanla bu problemlere sebep olabilir.

Jantı değiştik onu görmüş olduk iyi oldu. Fakat arka maşanın sol tarafı rulman dağıldığı için ve bende mecburen yolda biraz üstüne gittiğim için aşınmıştı. Oraya da argon kaynak tutar dediler fakat alüminyum parça gittikçe ısındığı için merkez kaçtı. Mecburen arka maşa aldık ve sorun çözüldü :) Bu gezi ocağımıza incir ağacı dikti :D

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Jantı değiştik onu görmüş olduk iyi oldu. Fakat arka maşanın sol tarafı rulman dağıldığı için ve bende mecburen yolda biraz üstüne gittiğim için aşınmıştı. Oraya da argon kaynak tutar dediler fakat alüminyum parça gittikçe ısındığı için merkez kaçtı. Mecburen arka maşa aldık ve sorun çözüldü :) Bu gezi ocağımıza incir ağacı dikti :D
Yüzük yaptırsanız olmaz mıydı?

Motosikleti
XV250 - FZ6
Bu, ustanın size anlattığı hikaye mi yoksa gözünüzle gördünüz mü,
Fotoğrafı olsa daha iyi yorum yapılabilir tabi de...

Benim de yıllar önce Fz6 motorumla buna benzer bir durum başıma gelmişti.
Arka lastik değiştirdikten sonra uzun yola çıktım ve yolun ortasında arka tekerlekten ses gelmeye başladı.
Göbek rulmanlarından biri dağılmış meğer, o halde hızı düşürüp yolu tamamladım neyse ki.
Sonra lastiği söküp baktık ve jant göbeğinin içinde olması gereken borunun yerinde olmadığını gördük.
Lastikçi o boruyu takmayı unutmuş. Lastikçiye telefon edip parçayı yollamasını söyledim, önce kabul etmedi, sonra bulmuş dükkanda yolladı. Rulmanları takım olarak değiştirip boruyu yerine oturttuk ve motor düzeldi.

6 no'lu parça.

MjIwNDc5OA-25f4e032.png

Arka lastik değiştirdikten sonra uzun yola çıktım ve yolun ortasında arka tekerlekten ses gelmeye başladı.
Göbek rulmanlarından biri dağılmış meğer, o halde hızı düşürüp yolu tamamladım neyse ki.
Sonra lastiği söküp baktık ve jant göbeğinin içinde olması gereken borunun yerinde olmadığını gördük.
Lastikçi o boruyu takmayı unutmuş. Lastikçiye telefon edip parçayı yollamasını söyledim, önce kabul etmedi, sonra bulmuş dükkanda yolladı. Rulmanları takım olarak değiştirip boruyu yerine oturttuk ve motor düzeldi.

6 no'lu

Bu boruyu taktığını hiç görmedim . Yarın araştıracağım bilgi veririm . Bilgilendirme için teşekkürler ☺️

6 no'lu parça.

MjIwNDc5OA-25f4e032.png
Selamlar o parça varmış sorun yok :)

Son düzenleme:

Bu boruyu taktığını hiç görmedim . Yarın araştıracağım bilgi veririm . Bilgilendirme için teşekkürler ☺️

Selamlar o parça varmış sorun yok :)
Selamlar , arkadaşlara yardımcı olması adına sorunu açıklıyorum :) Sorun rulmanları tutan borunun Tracer 900 lerde 60.000 km de kontrol edilmesi gerekiyormuş . O borunun (spacer) uçları aşındığından rulmanları yerinden oynatarak 1 hafta içinde dağıtıyor . Boru değişti ve sorun kalmadı :) Bunun için epey uğraştım. Saygılar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar