TPS sensörü uyumluluk sorunu hakkında yardıma ihtiyacım var

arkadaşlar yamaha r1'in 2006-2007 yahut daha üstü modellerinin TPS sensörleri karbüratörlü modellere uyuyor mu? eğer uyuyorsa sıfır bir tane alıp takmak istiyorum. ölçümlerime göre bu potans nanemolla durumda. fakat bu parçayı satanlara sorduğum zaman pek bilgileri olmadığını muhtemelen uymayacğaını söylüyorlar. aralarında omaj açısından bir fark mı var? şekilleri resimlerde gördüğüm kadarıyla aynı.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Öğrenmemin en iyi yolu sendeki sensörle yeni sensörün üzerindeki parça kodunu karşılaştırmak. Tabi üzerinde okunabilecek durumda bir parça kodu varsa.

Forumdan Uzaklaştırıldı
tps system nasıl çalışır ilk önce bunu bilmek gerekli,şimdi diyelimki parayı kıydık aldık :) o tps yi nereye sokacağız beyne nasıl tanıtıcagız ayrıca karbüratör sisteminde ne gibi bir işe yarıyacak karbüratörde takılıcak yeri varmı :) şaştım kaldım.misal bmw lerde çok beyendiğim traction control sistemi var acaba parça kodunu bulup mondiala takabilirmiyim gibi bir soru sizinki.

Forumdan Uzaklaştırıldı
tps system nasıl çalışır ilk önce bunu bilmek gerekli,şimdi diyelimki parayı kıydık aldık :) o tps yi nereye sokacağız beyne nasıl tanıtıcagız ayrıca karbüratör sisteminde ne gibi bir işe yarıyacak karbüratörde takılıcak yeri varmı :) şaştım kaldım.misal bmw lerde çok beyendiğim traction control sistemi var acaba parça kodunu bulup mondiala takabilirmiyim gibi bir soru sizinki.

Mesajı tam okusaydınız zaten mevcut sensörün arızalı olduğu şüphesiyle sorulduğunu anlardınız.

Mesajı tam okusaydınız zaten mevcut sensörün arızalı olduğu şüphesiyle sorulduğunu anlardınız.

+1

ayrıca karbüratörlü diye TPS sensörü olmaz diye bir kural yoktur.

parça numaraları tutsa iyi olur
çünkü tps sensörlerinin min-max omaj değerleri tutsa bile , bazı sensörler linear direnç değerli olmayabiliyor belirtmek isterim .

yani A sensörünü 60 derece gaz açtığın zaman x değeri verir ama B sensörü 60 derece gazda y değeri
halbuki her iki sensörün 180 derece değeri aynıdır ! gibi ...

Zaten tps sensörü olmazsa ateşleme avansını neye göre ayarlayacak motor.Benim motorum karbüratörlü avans sensörü olarak görev yapıyor.Gazı çok açtığımızda veya düşük gazdaki ateşleme eğrisini değiştiriyor.Aynısını bulsanız bile inşallah motorunuza uygun şekilde kalibrasyon ayarı yapabilirsiniz.Zira ayar yapılamadıktan sonra yenisi bile işe yaramaz.Torkta yada süratte düşüklük vede fazla yakıta sebep olur.

arkadaşlar gördüğüm kadarıyla omaj değerleri aynı. fakat ne hikmetse uymaz deniyor. ben de yamahadan 2000 modelinkini sipariş ettim. e malum model düştükçe fiyatlar artıyor. yenilerini piyasada 200 civarında bulmak mümkünken 2000 modelinki 300 lira. yamahanın amerika sayfasından kodunu karşılaştırdım tutmuyor birbirini. aslında bir tane yeni model deneme şansım olsaydı bakacaktım. yapacak birşey yok mecbur alacağım. sensörün arızalı olduğundan eminim. çünkü motor ilk gaz verildiğinde yığılıyor. sonra aniden fırlıyor. senkron ayarı yaptım, hava ayarlarını ve karbüratörleri gözden geçirdim problem gözükmüyor. bu ani fırlama olayının apaçi mantığıyla gereksiz görülüp exupın sökülmesiyle de bir nebze alakası var. neden bu makinaların egzozları değiştirilir hiç bilmem ya bu da ayrı mesele... ayrıca tps ölçümde omaj değerlerinin dengesiz ve ani değişimini görüyorum. harleytamir kardeşim yamaha r1lerin hepsinde 98den beri tps var. nasıl çalıştığını biliyorum çünkü uzun zaman bu işi meslek olarak yaptım. ama insanın bildiği her zaman yetmez. o yüzden kimseyi küçümsemem bilmediğimi sormaktan da çekinmem. motor karbüratörlü de olsa avansı düzenlemede iş görüyor bu alet. beyin tps çalışmadığı zaman kendini korumaya alıyor. böylelikle ani fırlamalar ve yakıt sarfiyatında dengesizlikler meydana geliyor. şu an motorum çalışıyor ama muadillerine göre fazla yakıyor. zaten bu dengesizliği motorun çiğ benzin atmasından anlayabiliyorum.

Son düzenleme:
Motosikleti
Aprilia Caponord 1200 add
bence yanahatürkiye sitesinden fazer başlığı altında bir araştırma yap. birde orada teknik mevzuya bakan karamurat diye birisi var onunla irtibata geç istersen.

Omaj değeri aynıysa yerinede sorunsuz monte ediliyosa anlayan biri tarafından kalibre edilirse neden uyum sağlamasın ki.En önemli konu tps nin başlangııç pozisyonu.Servis manuelinden giriş 5 voltunun kaçını rolanti pozisyonunda beyne göndermesi gerektiğini öğrenebilirseniz avans ayarını iyi yapabilirsiniz.

hımm. yerine tam olarak oturuyor. rölanti voltajı 0,7. yenisini bu kalibrasyona getirebilirsem siparişi iptal ederim. iki ay beklemekten iyidir. panic adak kardeşim bir bakayım oraya da

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar