tork arttırma yöntemi

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaşlar bende bu dişli işini yapmayı düşünenler denim ama niyetimdeki sebep kesinlikle torkla veya süratle aalakalı değil amacım 5000 dervirden sonra makinada oluşan titremeyi azaltmak ( mecburen bende 250 lik çançine biniyorum)yanılmıyorsam aldığım bilgi dişli sayısını bir yükseltmek vibraysyonda hissedilir bir düşüşe neden olacakmış?:silent:

eger motosikletini ayni devirlerde sürmeye devam edersen ayni vibrasyonlar olusacaktir. disli degistirerek yapilmak istenen 5000 devre ve ötesine cikma ihtiyacini azaltmak ve bu yoldan titresimlerden kurtulmak. ancak bu yöntemin gercekten vibrasyon azaltmak icin ise yarayacagini hic zannetmiyorum ...

teşekkürler..
birde saplamaları (motor şasi arası) fiber contayla takviye nedersiniz?:silent:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
teşekkürler..
birde saplamaları (motor şasi arası) fiber contayla takviye nedersiniz?:silent:

fiber sert bir maddedir, titresim emmeye müsaid degil yani. motosikletlerde titresimi önlemek neredeyse imkansiz birsey. özellikle chopper tarzindakilerde hic ugrasmam bile...

motosiklete binmenin bir parcasi titresim, kafayi takma. diger güzel yanlariyla ugras: motorun olabildiginc derin ve kuvvetli bir sesi olmasi icin elinden geleni yapmak gibi ... :)

boy

@stubborn
yanılmıyorsam aldığım bilgi dişli sayısını bir yükseltmek vibraysyonda hissedilir bir düşüşe neden olacakmış?
Titreşimi yapan motordur, aynı deviri kullanacaksan yine aynı titreşim olacak. Dişli değişimi vibrasyonu azaltmaz. Makinen 2 silindirse 4 silindirli bir makine al, 4 silindirler daha az titreşim yapar.

vaybee :pale:
üzüldüm açıkçası .
eksoza gelince aştırdım ve maşallahı var herkez bayılıyor.:)
amacım uzun yola çıkıyorum günübirlikte olsa biraz daha rahat sürüş yaapmak isterdim açıkçası...

arka dişliyi büyültürsen ya da ön dişliyi küçültürsen tork artar, ama ne kadar artar ne kadar verim kaybı olur mu olmaz mı bilemem

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar