Toprak Razgatlıoğlu Avrupa Şampiyonasına fırtına gibi başladı

Katılım
12 Nis 2003
Mesajlar
2,986
Türkiye'nin genç yeteneği Toprak Razgatlıoğlu, Avrupa Superstock 600 Şampiyonası’na fırtına gibi başladı. Razgatlıoğlu, sezonun ilk iki yarışında da birinci oldu.

Milli sporcumuz Kenan Sofuoğlu’nun izinden giden Redbull Motogp Rookies Kupası'nı geride bırakan Toprak Razgatlıoğlu Avrupa Şampiyonasına fırtına gibi başladı. Toprak Razgatlıoğlu, Kawasaki Pucetti Yarış takımıyla çıktığı Avrupa Superstock 600 Şampiyonası'nda sezonun ilk yarışında italyan Ruben Michael Rinaldi'yi geçerek birinci oldu. İtalyan pilotla büyük çekişme yaşayan Razgatlıoğlu, son turda rakibini geride bırakarak sezona 25 puanla başladı. Yarış sonunda çok mutlu olduğunu söyleyen Razgatlıoğlu, "Bu yarışı kazanmam gerekiyordu. Son tura kadar rakibimi kovaladım. Son turda motorum virajlarda çok kaydı ama kazanmayı başardım. Bana destek veren başta Kenan Sofuoğlu abime ve herkese çok teşekkür ederim" dedi.

12 Nisan Pazar günü ise sezonun ikinci yarışını da sporcumuz Toprak Razgatlıoğlu kazandı. 11 tur üzerinden koşulan yarışta genç sporcu Razgatlıoğlu 1. olarak puanını 50'ye çıkardı.

HARUN ÇABUK ARAGON'DA 7. ÇİZGİDE

Moriwaki Junior Kupası’nın ardından Avrupa Gençler Kupası’nda başarıyı hedefleyen genç sporcumuz Çabuk ise Aragon pistinde 10 Nisan Cuma günü hem serbest hem de sıralama antrenmanlarına çıktı. Çabuk sıralama antrenmanında 2'08.647'lik zamanıyla 19. oldu. 11 Nisan Cumartesi günü ikinci sıralama antrenmanında Harun Çabuk 2'06.713 ile 20. sırada kaldı. 12 Nisan Pazar günü 8 turluk Avrupa Gençler Kupası yarışında Çabuk ilk kez 7. çizgiden start alarak mücadele edecek.


Kaynak: Türkiye Motosiklet Federasyonu
 

Ekli dosyalar

  • razgatlioglu-superstock-champion.jpg
    razgatlioglu-superstock-champion.jpg
    96.2 KB · Görüntüleme: 16,467
Katılım
22 Ara 2006
Mesajlar
600
Muhteşem.Sonunda Kenan'dan sonra bizi gururlandıran bir genç kardeşimiz daha çıktı.
 
Katılım
31 Ocak 2015
Mesajlar
1,748
Katılım
25 Mar 2006
Mesajlar
3,978
Haddime olmayarak ufak bir düzeltme; superstock kategorisi binlik oluyor, supersportun bir altı kategori olarak. Toprak'ın yarıştığı kategori stock 600. Bu sene stock 600'ü alıp 2016'da superstock 1000'e geçebilir. Eğer illa motogp olacak diyorsa moto2'ye gitmesi daha mantıklı, ama moto2'de yarış kazanabileceği bir takımda yer bulabilmesi için çok sağlam sponsorluk(para) gerek.
 
Katılım
19 Eki 2008
Mesajlar
231
uzun aramalarım sonucu bulduğum 2015 ispanya aragon süperstock 1 ve 2. yarış videosu izleyemeyenler için

https://www.youtube.com/watch?v=olz3TeVZbw0 1. yarış

https://www.youtube.com/watch?v=XMbi7mdjPBg&feature=youtu.be 2. yarış

O kadar uğraşmasaydınız keşke. Foruma eklemiştim linkleri.

http://www.motosiklet.net/forum/son...k-sampiyonasi%92nda-ilk-yarisini-kazandi.html

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:08 ----------

Haddime olmayarak ufak bir düzeltme; superstock kategorisi binlik oluyor, supersportun bir altı kategori olarak. Toprak'ın yarıştığı kategori stock 600. Bu sene stock 600'ü alıp 2016'da superstock 1000'e geçebilir. Eğer illa motogp olacak diyorsa moto2'ye gitmesi daha mantıklı, ama moto2'de yarış kazanabileceği bir takımda yer bulabilmesi için çok sağlam sponsorluk(para) gerek.

Superstock hem binlik (STK denir) hem de altıyüzlük (ST6 denir) olarak düzenleniyor.
 
Katılım
11 Eyl 2014
Mesajlar
155
Yalnız spikerler Toprak'ı ne övdü ya. İngilizce bilenler izleyince daha da bir gururlanacaktır eminim. Helal olsun Toprak!
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst