Today gaz kesince egzos patlaması

merhaba arkadaşlar googleden konuyu araştırdım ancak benim sorunumda kimse yoktu ben sorunun yakıttamı diye soracağım gelelim soruna 2004 model 18 bin km civarı today sahibiyim motorsikletime yıllardır opet bayisinden yakıt alıyordum hep aynı bayi geçen pepsi kampanyası için gittiğimde laga luga yaptılar ilgilenmediler bende ilişkimi kestim ve petrol ofisinden yakıt almaya başladım petrol ofisindeki yakıt ile 1 depo bitirdim geçen 2.ci depoyu doldurdum motorsikletim hafif eğim çıkarken gaz verip düzlükte gazı kesince hafif patlama sesi geliyor çok dikkatli dinlenirse tabi birde geçen kalkış yapmadan birkaç kez gaz verip çekince sesli bir şekilde arabalardaki gibi pıtıt gibi bir sesle egzostan ses geldi daha önce olmuyordu bu sorun gerçi sorunda sayılmaz soruyorum meraktan acaba diyorum yakıt aldığım yeri değiştirdiğim içinmi oluyor yada aldığım yakıt diğerine göre kaliteli olduğu için kurumlar falanmı çözülüyor (seat leon araç için aynı bayiden(opet) yakıt alınca stop etme sorunları yapıyordu bayi değiştirildi düzeldi araç) yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim iyi forumlar :)

Fazla bi bilgim yok ama yakıttan diye tahmin ediyorum. Bir kaç depo sonra düzelmesse başka bişieydendir bence

Hava filtresi,buji ve karbüratörüne bakım yaptın mı 18 bin km içinde ?

hava ayarını yaptır hacı.. bende hep rampa aşağı gaz bırakınca bi 5-10 kere patlıyor istem dışı ne kadar hava çekerse o kadar patlar.

%90 hava yada sübab ayarından yapıyordur tabi 4 zamanlıysa sübab ayarına bak yada aldıgın benzin pis yada bişey wardır :bounce: yadımcı olabildisem ne iyi bana

Patlamalar buji ve buji kablosundan olur onları ilk önce kontrol edin,sonra olmazsa sübap ayarlarına baktırın sübaplar sıkmış olabilir.

Teşekkürler cevaplar için arkadaşlar biraz geç oldu cevap vermem...sorun şimdilik düzeldi gibi duruyor uzun zamandır olmuyor herhalde yakıtta problem vardı herkese iyi forumlar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar