Titriyen Motosikletlerin Dikkatine

Daha öncede verilmişti galiba ama bugün bir scooterin (mondial) arka mili tutan somunu gözümün önünde nerede ise sürücüyü ahirete gönderecekti. Teker çıktı çıkacak son anda fark ettik.

Geçen ayda yine başka bir scooter 150 cc lik arka diski tutan vidaların gevşeyip çıkmasından dolayı disk fren olduğu gibi yerinden çıkıp janta temas etmeye başladı ve Allahtan süren arkadaş yavaş gidiyordu.

Söylemek istediğim şey özellikle titreşimi bol olan motosikletlerin somun ve vidalarını belli aralıklarla kontrol edilmesi inanın bu kask takmaktan çok daha önemli. Özellikle çin malı scooterlerin daha dikkat etmeleri gerek. Size tavsiyem aşağıda resimlerini koyduğum malzemeleri özellikle ön ve arka mile uygulamanız gerek.

Somunsuz sade vidalarada VİDA SABİTLEYİCİ yapışkan kullanarak işinizi şansa bırakmamanız.

q3ym9.jpg
[/url][/IMG]
Fiberli Somun

q3yqp.gif
[/url][/IMG]
Yaylı Rondela

q3yrt.jpg
[/url][/IMG]
Vida Sabitleyici

Vida sabitleyici biraz pahalı olsada şiddetle kullanmanızı öneriyorum. Fiberli somun ve rondela bedava denecek kadar ucuzdur.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Benim eski çinli scooterın çamurluğunun vidaları yerinden çıkıp tekeri kitlemişti. O yüzden sürekli somun-vida tasırdım yanımda. Muhakkak eksik olurdu bi iki tane. Milletin motoru yağ falan eksiltirdi benimki somun,vida :p:p

Motosikleti
1050XT
treath lock diye geçer, Somunları sabitlemek için kullanılır. Kullanım yerine göre Sert, Orta ve yumuşak olarak 3 değişik şekilde üretilir. en çok bilinene LOCTITE dır. ama Çinde :) ucuzları bulunabilir. RC hoby malzemesi satan yerlerdede olur.
Eğer bulamazsanız bildiğiniz Japon Yapıştırıcıda az biraz iş görür.

Rondela üzerine fiberli somun iyidir sökerkende niye ben buna yapışkan sürdüm diye dövünmeyiz

Motosikleti
1050XT
Thread Locker lar yapıştırıcı değildir.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__10963__TL_680_Thread_Locker_Sealant_Ultra_High_Strength_.html
verdiğim linkteki ürün çok güç gerektirir sökmek için.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__19067__TL_680_Thread_Locker_Sealant_Low_Strength.html
Bu ise az güç harcayarak sökülür.
Capon una boca etmemek gerekir tabi.

titreşim motorun vidaları etkilemez heralde kaporda ve diğer parçalardakilere yapılabilir gibi duruyor

demek benim motorda titreşim yok. kaç km dir eşşek gibi kullanıyorum 1 tane bile vidası gevşemedi ..

Vida sabitleyici kuruduğunda toz halini alır ve vida ile somunun birbirine kaynaşmasını sağlar ama asla yapışmaz. Yani sökmek istediğinizde eskiye nazaran biraz daha fazla kuvvet uygularsınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar