The Biker Jeans vs Riderdenim

Motosikleti
Honda CB750 Hornet - Triumph Bonneville Bobber
Arkadaşlar önümüzdeki hafta 1 adet yazlık 1 adet kışlık olmak üzere motosiklet pantolonu almayı düşünüyorum. Dainese, alpinestars, revit gibi markalarin deri pantolonlarindan almak yerine günlük hayatta da kullanabileceğim ama koruması vs düzgün olan bir pantolon bakıyordum.

Yerli malı olan firmalarimizdan The Biker Jeans ve Riderdenim arasında gidip geliyorum.

Riderdenim fiyat olarak biker jeanse göre çok daha ucuz hemde pantolonlarin fiyatları içerisinde korumalar dahil fiyatı biker jeans de ise bu durum tam tersi pantolonlar korumasız satılıyor eğer koruma almak isterseniz ekstra olarak knox marka korumalardan almalisiniz onların fiyatı da 1500-2500 arasında değişiyor.

Kışlık olarak Biker Jeans'den City Biker Cold Killer Riderdenim den ise Karayel ve Samyeli pantolonu acayip hoşuma gitti.

Yazlık olarak da yine Biker Jeans'den Urbanizer modeli Riderdenim den ise Efil modeli çok hoş duruyor.

Biker Jeans'in pantolonlarinda YKK marka fermuar tercih etmesi benim ayriyeten daha çok ilgimi çekti ve hoşuma gitti. Kullandıkları kumaş ve malzeme olarak hangi firma daha iyi ikisini de deneyen varsa deneyimlerini aktarırsa çok sevinirim.

Siz olsanız hangi markayı tercih edersiniz?

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Riderdenim kullanıp da ağ kısımları zamanla aşınan, yırtılan bir kaç kişi oldu aramızda. Listeye Tech90'ı da eklemenizi tavsiye ederim.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Thebikerjeans net. Pahasını hak ediyor.

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
BikerJeans'in farklı ürünlerini kullanıyorum, birkaç yıl oldu hala sapa sağlamlar.
Dikimi, kalıbı, rahatlığı hoşuma gitmişti ilk bu markayla tanıştığımda hala da memnunum. Tavsiye ederim.

BikerJeans'ın adventure flexi modelini kullanıyorum gayet memnunum. Başka bir pantolon olarak vectonun da var kullandığım, ikisinin arasında kalıp ve kumaş olarak çok fark var. Bikerjenas daha tok kumaşlı ve kaliteli.

Riderdenim fiyat olarak avantajlı fakat gerçekten uzun ömürlü değil ürünleri, birden fazla pantolon aldım ve kısa sürede deforme olmaya başlıyor hemen. Bikerjeans ise daha kalite ve şık olmasının yanında gündelik kullanıma pek uygun bir ürün gibi gelmedi bana. 2 adet pantolon ve bir mont almışlığım var. Pantolonları çok kolay deforme oldu, ıslanınca renk verdi ve bir kaç yıkama sonunda tüm o şıklık kayboldu. Montu güzel olmakla beraber görsel güzelliği teknik ve işlevselliğe eklenememiş gibi hissettim ben. Korumalar knox doğru ama konulan yerleri ve ebatları hiç uyumlu değildi. Ben marka model fark etmeksizin asıl görevi olan koruma kısmını en iyi yapacak ve en dayanıklı olan ürünü almanızı öneririm. Bu iki markadan maalesef öyle bir geri bildirim alamadım yaptığım kullanımlarda.

Hocam drd hasanpaşadan tucano urbano zeno jean modelini aldım, günlük kullanıma da uygun. Çok memnunum, baya rahat, tek dezavantajı riderdenimdeki gibi korumalar dışarıdan çıkarılmıyor. Kışın içlikle hiç üşütmüyor. Yazın da kullandım

Motosikleti
Öneri, tavsiye ve yorumlarınız için teşekkür ederim hepsini değerlendireceğim.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bir konuda uyarmak istiyorum, çünkü başıma geldi. Seçtiğiniz pantolon ne olursa olsun diz korumaları önden gelecek darbede iş görüyor ama yandan gelecek darbeye karşı dayanıksız, aynı şekilde montlarımızın hemen hemen hepsi omuz, dirsek ve omurga için dayanıklı ama kaza esnasında gidona çarpmak gibi önden alınacak darbelere karşı korunmasız.

3 senedir The Biker Jeans'den aldığım Cold Killer pantolonu, Eagle ve Grey Ice ceketlerini sık sık giyerim, hala en ufak bir deformeleri bile yok. Cold Killer kış için muhteşem bir pantolon, 1 damla su geçirmiyor.

Rider Denim'den 3 farklı yazlık pantolonum, 1 de Alfa montum var. Pantolonlar yazın hava geçirgenliği açısından iyiler ama korumaları hiç güven vermiyor ve hepsinde deformeler başladı. Yine de yazın çok rahatlar.

Ben ikisi arasında gözüm kapalı Biker Jeans'i seçerdim. Kalite farkı kesinlikle hissediliyor.

Motosikleti
Bir konuda uyarmak istiyorum, çünkü başıma geldi. Seçtiğiniz pantolon ne olursa olsun diz korumaları önden gelecek darbede iş görüyor ama yandan gelecek darbeye karşı dayanıksız, aynı şekilde montlarımızın hemen hemen hepsi omuz, dirsek ve omurga için dayanıklı ama kaza esnasında gidona çarpmak gibi önden alınacak darbelere karşı korunmasız.
Teşekkür ederim Tommy abi 🙏
3 senedir The Biker Jeans'den aldığım Cold Killer pantolonu, Eagle ve Grey Ice ceketlerini sık sık giyerim, hala en ufak bir deformeleri bile yok. Cold Killer kış için muhteşem bir pantolon, 1 damla su geçirmiyor.

Rider Denim'den 3 farklı yazlık pantolonum, 1 de Alfa montum var. Pantolonlar yazın hava geçirgenliği açısından iyiler ama korumaları hiç güven vermiyor ve hepsinde deformeler başladı. Yine de yazın çok rahatlar.

Ben ikisi arasında gözüm kapalı Biker Jeans'i seçerdim. Kalite farkı kesinlikle hissediliyor.
Valla benim de gönlüm Biker Jeans'den yana ama denemeden bir şey diyemem bi hasanpaşaya gidip riderdenim mağazasını ziyaret edip giyip denemek lazım. Aynı şekilde oradan çıkıp Ataşehir Biker Jeans'e gidip yine orada da deneyip ona göre bir seçim yapacağım artık.

NOT: Konudan bağımsız forumda bir sıkıntı mı var? Benim kendi konuma yazılan mesajların hiçbirinden bildirim alamıyorum konularımı takip etmeme rağmen.

Hocam, motomax da satılan 4riders da var. Tech90 ile aynı ürünü yapıyorlar diye biliyorum. Yerli olarak geçiyor. Alternatif olarak düşünebilirsin. Fiatları da diğerlerine göre uygun.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Maalesef bende bu listedeyim, bacak arasındaki ağ kısımları güçlendirilmiş olsa 10 numara pantolondu.
Riderdenim'in pantolonları şık, rahat ve kullanışlı ancak kesinlikle dayanıklı değil. (Ağ kısmı yıpranıp delinen ve pantalonu tamir ettirenlerden biriyim...) Bu durum bana ürünün yeterince koruyucu olmayacağını düşündürüyor. Yani "hiç yoktan iyidir" diye giyiyorum, çok fazla bir şey beklemiyorum...

Tech90'ın Overlap diye bir markası daha var sanırım; o markadan full kevlar bir pantalon almıştım, o aşırı sağlam hissettiriyordu işte. (Ama full kevlar olduğu için bayağı kalındı, ancak kışın kullanabiliyordum...) Tech90 / Overlap vs. dayanıklılığı ile Riderdenim rahatlığı ve kullanışlılığı (yandan gizli cepli diz koruma çıkartıp takma imkânı pantolonu günlük işte gidip gelirken vs. kullananlar için çok önemli bir özellik...) birleştiren ve buna rağmen uygun fiyatlı kalabilen bir ürün bulmak lazım... :)

Motosikleti
Ns200 15"
Riderdenim'in pantolonları şık, rahat ve kullanışlı ancak kesinlikle dayanıklı değil. (Ağ kısmı yıpranıp delinen ve pantalonu tamir ettirenlerden biriyim...) Bu durum bana ürünün yeterince koruyucu olmayacağını düşündürüyor. Yani "hiç yoktan iyidir" diye giyiyorum, çok fazla bir şey beklemiyorum...

Tech90'ın Overlap diye bir markası daha var sanırım; o markadan full kevlar bir pantalon almıştım, o aşırı sağlam hissettiriyordu işte. (Ama full kevlar olduğu için kalındı ancak kışın falan kullanabiliyordum.) Tech90 / Overlap vs. dayanıklılığı ile Riderdenim rahatlığı ve kullanışlılığı (yandan gizli cepli diz koruma çıkartıp takma imkânı pantolonu günlük işte gidip gelirken vs. kullananlar için çok önemli bir özellik...) birleştiren ve buna rağmen uygun fiyatlı kalabilen bir ürün bulmak lazım... :)
Şükürler olsun hiç kaza yapmadım o pantolonla o yüzden pek tecrübem yok ama nedense bana güven veriyordu :). Birde bu pantalon yıkandığında biraz çeker giydikce esnerdi.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Eğer rider denim alacaksan kesinlikle mağazada pantalonu dene beden ölçüme göre 30-33 arası bir pantalon almam gerekirken ben 36 aldım ve mağazadaki arkadaşın giydiği pantalonun ölcüsüde 36 idi kilolu bir arkadaş ben ondan bayağı zayıfım ama boy ölçüleri bir garip.
Korumalarıda sürekli katlanıyor onun dışında gündelik kullanım olarak memnunum pantalon giymeyi sevmediğim için bir tane pantalonum var giymem gereken ortamlarda hep bunu giyorum sırıtmıyor.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Biker Jeans'in pantolonlarinda YKK marka fermuar tercih etmesi benim ayriyeten daha çok ilgimi çekti ve hoşuma gitti. Kullandıkları kumaş ve malzeme olarak hangi firma daha iyi ikisini de deneyen varsa deneyimlerini aktarırsa çok sevinirim.
Yerli üretim pantolonlarimizin kalitesi bence ortalamanin üzerinde. Fiyat performas acisindan da iyi durumdalar.

YKK fermuar kullanimi enteresan degil , adamlarin dünyadaki pazar payi %90 . Fermuar YKK degilse enteresan olurdu :)

Motosikleti
Yerli üretim pantolonlarimizin kalitesi bence ortalamanin üzerinde. Fiyat performas acisindan da iyi durumdalar.

YKK fermuar kullanimi enteresan degil , adamlarin dünyadaki pazar payi %90 . Fermuar YKK degilse enteresan olurdu :)
Doğru diyorsun Okan abi katılıyorum. 😂

the biker jeans mağazasında deneme şansım olmuştu pantolonlarını gerçekten çok kaliteli ve güzel duruyorlar
deri ceket aldım ama aklım hala pantolonlarında bütçe toparlamasından sonra gidip alacağım
tavsiyem gidip deneyin iki markayıda içinize sineni alın

Motosikleti
Dün gidip iki mağazayı da ziyaret ettim seçimim biker jeans den yana oldu.
the biker jeans mağazasında deneme şansım olmuştu pantolonlarını gerçekten çok kaliteli ve güzel duruyorlar
deri ceket aldım ama aklım hala pantolonlarında bütçe toparlamasından sonra gidip alacağım
tavsiyem gidip deneyin iki markayıda içinize sineni alın

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar