Geçmiş olsun benimde pozitif çıktı. Bugün 8.günüm, yaklaşık 11 gündür evdeyim. 3 günlük kısa izne çıktığımın ilk gününde boğazda yanma hissettim, hemen ardındansa akşam ciddi bel ağrısı hissettim. Tüm günü halsiz bir şekilde yatakta geçirdim. 2.gün uyandığımda çıldırtan bir baş ağrısı hissettim. Sanki beynimde ping varmış gibi, sağa çevirdiğimde gecikmeli geliyordu. 3.gün dayanamayıp hastahaneye gittim test olmak için, tamı tamına 4 saat sırada bekledim. üstelik triaj benim durumumum ciddi olmasına rağmen beni tüm hastahane halkının içinde bekletti.
Herneyse 4.gün sabahı pozitif olduğumu öğrendim. Sağlık bakanlığından ve Aile hekimliğinden aradılar. sağlık bakanlığı akşam 2 farklı ilac getirdi. Aile hekimi de ikigünde bir whatsapp'dan yazıp durumumuzu soruyor. Bugün pozitif vaka teşhis koyulduğunun 8. Günü, belirtilerin gösterdiği 11.Günü.
İlaçları içmeden önce koku ve tat alabiliyordum, ilaçları içtikten 1 gün sonra tat ve koku sıfıra indi ve 8.gün olmasına rağmen en ağır kokuları ve en ağır tatları dahi alamıyorum ne yazık ki.
Sebebi ilaçlar mı bilmiyorum, söylediği gibi ilaçlar bel ağrısı,baş ağrısı, gibi bir çok şeye engel oldu ancak tat ve koku kaybı ondan sonra başladı.
bana verilen iki tür ilaçlar 5 günlüktü
1 tanesinden sabah 8 tablet akşam 8 tablet
1 tanesinden sabah 1 tablet akşam 1 tablet
yani günde 18 adet ilaç içtim ilk gün.
ikinci günler ise
1 tanesinden sabah 3 tablet akşam 3 tablet
1 tanesinden sabah 1 tablet akşam 1 tablet
olmak üzere diğer 5 gün boyunca günde 8 adet ilaç içtim.
Geçmiş olsun, Buradan fikir üreteren kullan veya kullanmama tercihini sen yapabilirsin.
Ayrıca, Diğer arkadaşlarda olanların aksine bende ateş yükselmesi hiç olmadı.