Tesadüfen yaşıyoruz.

Bugün 3 şeritli şehiriçi yolda orta şeridin ortasında normal bir hızda giderken sağımdan makas atarak bir transit geçti. Baştan sona kadar dibimden. Santim filan değil mm var aramızda ve sağ şerit bomboş. Ya korkutmaya ya da öldürmeye çalıştı. Sövercesine kornaya bastım nafile. Elim ayağım titredi plakasını alamadım. Alsam da ne yapacağım? Kamerasız yola çıkmak istemiyorum artık nasıl bir kamera alayım fikir verebilir misiniz? İnsta 360 çok pahalı geldi. Sadece önü gösteren kameralar iş görür mü? Kaskın yanına takılan intercomlu olanlar nasıldır işe yarar mı?Memnun kaldığınız f/p ürün var mı?

Motosikleti
Honda Forza (NSS250)
En uzun kayıt yapanını da alsan ne olacak?

Bu soruyu bir düşünün diyorum.

Ayrıca diyelim yaralandınız ve dava açtınız haklı bulundunuz. Ne olacak? Gitti ya sağlığım.

İleri sürüş eğitimi dahi bir yere kadar. Kaybedecek şeylerinizi düşünerek eğitim almak, bilenlerle konuşmak lazım. Aea'yı anımsatıyor bu tür şeyler bana.

Motosikleti
QJ SRT800s
bende kamerasız çıkmayım deyip birtane aldım, çin malı ucuz birşey. gidona sabitledim bir aydır kullanıyorum. derdim video paylaşmak olmadığı için böyle ucuz birşey aldım. güvenlik kamerası gibi kullanıyorum. fakat çekim vasatın altında, berbat.

insta360 gerçekten güzel, deneme fırsatım oldu. ucuz çinli kamera yerine ikinci el eski modellerine bakmak daha mantıklı. illa x4 x5 olması gerekli değil. x2 modelin ikinci eli 8-9bin gibi rakamlara bulunabiliyor.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
öne ve arkaya takılan kameralar var, kontağı açınca kaydetmeye başlıyor, kontağı kapatınca duruyor.
Bunların ucuz basit olanları var yalnızca kamera, bir de carplay/android auto ekranlıları var telefondaki navigasyonu da ekrana yansıtabiliyorsunuz, ucuz basit olanları ile carplay ekranlı olanları arasında öyle çok çok fiyat farkı yok, hatta ekranlıların lastik basınç sensörü falan olanları da var.
Güvenlik için güzel olabilir. Ben navigasyon için almıştım böyle bir ekran, kameralar da sürekli kaydediyor, hem önde hem arkada kayıtta oluyor.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Bütçeye uyan SJCAM al, bir de 128 GB Class 10 SD kart. Keyfine bak.

Motosikleti
Bajaj Pulsar N250
Geçen bime gelmişti bir tane aldım. Gayet iş görüyor. Yakın zamanda araçlara da kamera zorunluluğu geliyor galiba.

Motosikleti
Benelli Leoncino 250cc
Kn1600c, intercom+kamera. Fuar zamanı almıştım, iş yapıyor. Arkadaşım yeni carplay ön arka kamera taktırdı o da gayet başarılı.

Kn1600c, intercom+kamera. Fuar zamanı almıştım, iş yapıyor. Arkadaşım yeni carplay ön arka kamera taktırdı o da gayet başarılı.
Dün birkaç intercomlu kamera inceleme videosu izledim. Kadrajda sol taraf var hep. Kaskın sol tarafına monte edilmiş olduğu için. Sizin dediğiniz 1600c modeli orta tarafı simetrik çekiyor mu?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

En uzun kayıt yapanını da alsan ne olacak?

Bu soruyu bir düşünün diyorum.

Ayrıca diyelim yaralandınız ve dava açtınız haklı bulundunuz. Ne olacak? Gitti ya sağlığım.

İleri sürüş eğitimi dahi bir yere kadar. Kaybedecek şeylerinizi düşünerek eğitim almak, bilenlerle konuşmak lazım. Aea'yı anımsatıyor bu tür şeyler bana.
Hocam sağlığın yerini tabi ki tutmaz. Fakat yaşadığım öyle bir olaydı ki motorcu düşmanlığından başka bir şey göremedim. Herkes şikayet etse elinde de kanıtı olsa, ceza korkusuyla bu tarz şeyler yapmaz bizim insanımız.

Geçen bime gelmişti bir tane aldım. Gayet iş görüyor. Yakın zamanda araçlara da kamera zorunluluğu geliyor galiba.
İnterkomlu olanı mı diyorsunuz? Görüntüyü ortalıyor mu?

Motosikleti
Benelli Leoncino 250cc
Dün birkaç intercomlu kamera inceleme videosu izledim. Kadrajda sol taraf var hep. Kaskın sol tarafına monte edilmiş olduğu için. Sizin dediğiniz 1600c modeli orta tarafı simetrik çekiyor mu?

Hocam sağlığın yerini tabi ki tutmaz. Fakat yaşadığım öyle bir olaydı ki motorcu düşmanlığından başka bir şey göremedim. Herkes şikayet etse elinde de kanıtı olsa, ceza korkusuyla bu tarz şeyler yapmaz bizim insanımız.

İnterkomlu olanı mı diyorsunuz? Görüntüyü ortalıyor mu?
güzel ayarlanması lazım. ben 2 defa sök tak yaptım olmadı, yerine gidip işi bilene yaptırınca görüntü mis gibi oldu :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Sizi koruyacak şey kamera gibi safsatalar değil daha sık ayna ve çevre kontrolüdür. Kaza sonrası patates olduktan sonra geçmiş olsun, kamera kaydının bir önemi yok. O pez...gi önceden fark etmek zorundayız, onun o mallığı yapacağını tahmin etmek zorundayız. Tecrübe budur. Tecrübe boş alanda debriyaj tokatlamak, ön kaldırmak, yanlamak değildir. Önceliğiniz haklılığınızı kanıtlamak değil sağlığınızı korumak olsun.

Motosikleti
Honda Forza (NSS250)
Sizi koruyacak şey kamera gibi safsatalar değil daha sık ayna ve çevre kontrolüdür. Kaza sonrası patates olduktan sonra geçmiş olsun, kamera kaydının bir önemi yok. O pez...gi önceden fark etmek zorundayız, onun o mallığı yapacağını tahmin etmek zorundayız. Tecrübe budur. Tecrübe boş alanda debriyaj tokatlamak, ön kaldırmak, yanlamak değildir. Önceliğiniz haklılığınızı kanıtlamak değil sağlığınızı korumak olsun.
İşte bilen bir yorum

Bunları bulun. Kamera sadece bir fotoğraf

Motosikleti
QJ SRT800s
işin aslı kaza durumları için değilde şeref yoksunları için taktım. çoğumuz izlemişizdir birkaç video vardı, kuryeyi durdurup bana çarptın diyen mahlukat ve yolda motorluyu takip edip aynamı kırdın diyen vs. kamera kaydını görünce arkasına bakmadan uzaklaşan.
bu tarz videoları görünce takmak lazım dedim. @espresso nun taktığı ön arka kamera çok mantıklı gelmişti ama kredi kartım bana mantıklı gelmedi dedi :)

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
koruma ekipmanlarının önemi burada öne çıkıyor, biz ne kadar dikkatli ne kadar risklerden uzak bir sürüş sergilesek de bizim elimizde olmayan dış koşullar bizim kaza yapmamıza sebep olabiliyor ve bu yüzden mümkün olduğu kadar ekipmanlı bir şekilde binelim motora... ben artık eldivensiz bile binmiyorum, çok üşengecim ama yine de bunu yapmak zorundayım diyorum kendi kendime ve ekipmanları eziyet bile gelse giyiyorum.

birde otobüs yada tır sürer gibi orta şeritten gitmek motosikletler için yanlış bir hareket, eğer sabit normal hızda gidecekseniz yolda olabildiğince diğer araçların tercih etmeyeceği konumları seçmelisiniz. bu trafik tecrübesidir, olabildiğince diğer araçlardan uzak durmak ve enerjimizin yettiği kadar sürekli arkaya bakmak gerek.

arkaya baktığım için birçok kazadan kurtuldum ben ve ekipmanlarımı giydiğim içinde birçok kazadan sağlam çıktım.

durduk yere sıkıştıran kamyon ve çarpıp düşüren doblo gibi araçlar oldu bana karşı. trafikte karşına ne denk geleceğini bilemiyorsun.

edit: motora kamera bağlamak biraz ince bir iş, motosikletin verdiği titreşim kamerayı bozabiliyor ve bu yüzden kamerayı bağlayacağın yer ve aparat önemli.

Motosikleti
xmax 250 abs
Bugün 3 şeritli şehiriçi yolda orta şeridin ortasında normal bir hızda giderken sağımdan makas atarak bir transit geçti. Baştan sona kadar dibimden. Santim filan değil mm var aramızda ve sağ şerit bomboş. Ya korkutmaya ya da öldürmeye çalıştı. Sövercesine kornaya bastım nafile. Elim ayağım titredi plakasını alamadım. Alsam da ne yapacağım? Kamerasız yola çıkmak istemiyorum artık nasıl bir kamera alayım fikir verebilir misiniz? İnsta 360 çok pahalı geldi. Sadece önü gösteren kameralar iş görür mü? Kaskın yanına takılan intercomlu olanlar nasıldır işe yarar mı?Memnun kaldığınız f/p ürün var mı?
bende kamerasız çıkmıyorum. ama kamera ile yapabileceğin şey şu: olay anının 20 sn kadar önce ve sonrasını gösteren video kaydını kesip cd ye basıyorsun. ayrıca plakanın da görüneceği ekran görüntüsünün de çıktısını alırsan iyi olur. sonra savcılığa gidip dilekçe ile başvuruyorsun. dilekçeni 'Hareket halindeki motosiklete en ufak bir çarpma bile motosikletin devrilmesine ve motosiklet sürücüsünün hayatını kaybetmesine sebep olabilmektedir. Söz konusu araç şoförü hakkında şikâyetçi ve davacıyım. TCK’nın 179.maddesi olan trafik güvenliğini tehlikeye sokma ve Karayolları Trafik Kanununun 46/2-c, 54. ve 56. maddeleri uyarınca gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.' şeklinde bitiriyorsun. sonra haber bekliyorsun. 1 yıl kadar sonra sonuçlanıyor.
nereden mi biliyorum. iki sürücüye hapis cezası aldırdım. ceza ertelendi ama bu da yeter.
kazasız sürüşler

Beşiktaş Barboros bulvarında kırmızı ışıklarda duran araç yeşil ışık yanınca arabasını kaldıramayıp geri geri kaydırdı ve bana vurdu.

İnip ellerini açıp olunca şirretlik ve cazgırlıkla bana arkadan gelip çarptın diye bağırmaya başladı, işte kamera bunlar için gerekli.

Tabii esas kural hiç bir şekilde risk almamak ama böyle durumlarda var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar