yani hayabusa ile olsa ve yine 90la çarpsa suçsuzmu olacaktı? bu ne saçma yorumdur.
Bence bir kere daha oku yazdıklarımı. Senin yazdıklarını zaman zaman okuyorum zeki biri olduğunu düşünüyorum. Bir kere veya bir kaç kere daha okursan ne demek istediğimi anlayacaksın.
Cümlem çok açık ancak siz anlamamakta direniyorsunuz. Kask tabi ki bir zorunluluktur. Ancak bu olayda motosiklet sürücüsü bu zorunluluğa uymamayı tercih etmiştir. Bilmem şimdi anlaşılır oldu mu ? Ve kazanın sebebi motosiklet sürücüsünün kask takmaması DEĞİLDİR.
Zorunluluk olduğunu kabul ediyorsanız, şu anda yaşam mücadelesi veren kardeşimizin de kask takıp takmama tercihini tartışıcaz bu kadar basit. Zorunluluklar tercih edilmek için değil uyulmak için vardır. Bu arada alıntı yapmayı atladığım bir arkadaş kask takmamanın bir trafik suçu olmadığı yönünde bir şeyler yazmıştı bu kadar alıntıdan sonra onu arayamıyorum kusura bakmasın buradan kendisine sadece bir trafik polisine bunu sormasını rica ediyorum.
şu adam sinyalini vermiş kafayı çıkartmış diyen arkadaşa sesleniyorum senin acil eğitim alman gerek hem motosiklet hem araba kullanıyorsan sen de potansiyel tehlikesin bence bu trafik de eğitim al doğruyu öğren
Eğitim konusunda uyardığın için teşekkür ederim. Beni tanımadan böyle yorumladığını için ön yargılı olduğunu düşünüyorum.
Eğitimden kastının ne olduğunu pek anlayamadım ama bu güne kadarki eğitimlerim ile ilgili küçük bilgiler paylaaşıyım seninle.
Üniversie mezunuyum (tahsil cehaleti alır merkeplik bakii kalır) bu nedenle ben mezun olunan okullara pek önem vermem.
Gelelim kişisel ve trafik eğitimlerime.
Ralli eğitim sertifikam var. Bu nedenle kendimi pistte tatmin edebildiğim için otoyollarda yada şehir için yollarda kimseyi taciz etmeden araç kullanırım.
Ayrıca güvenli sürüş eğitimimde var. Bu nedenledirki kazaya karışan motosiklet sürücüsü arkadaşın hatalı olduğunu düşünüyorum.
Bunların yanında, iletişim konusunda eğitim verdiğim bir çok insanın hayatı şu anda eskisinden farklı devam ediyor. Çünkü eğitimin ilk kuralı benim için önce anlamak, daha sonra karşındakinin anlayabileceği şekilde anlatmaktır. Ben her yolu deniyorum ama beni henü anlayabilen 1 kişi çıktı.
Bunun yanında insanları umursarım ve çok severim, farklı zamanlarda ilk yardım ve arama kurtarma eğitimleri aldım. Ve maalesef istemesemde bu eğitimleri uzun zaman önce kullanmak zorunda kaldım. Umarım tekrar ihtiyacımız olmaz.
Şimdi bütün bunları burada neden paylaştım? Sadece benim bir insana veya başka bir canlıya zarar verebilecek biri olmadığı anlamana yardımcı olmaktı amacım yoksa izdivaç programında kendime talip aramıyorum.
Kendiside muhtemelen kamyoncu ve kamyoncu haklarını korumaya çalışıyor.
Aynı konu için açılan başka bir başlıktada bu densizliğini sürdürmüş ve kendisine gereken cevap verilmiştir.:cat:
Kendisi bu kafa ile giderse gerçekten tüm motosiklet camiası için tehlikedir.

r:
Size gelince diğer konuda da verdiğim cevapların seviyesi ve şekli ile sizden aldığım cevapların seviyelerinin farklı olduğunu gördükten sonra yazmama kararı almıştım ama buraya kadar dayanabildim. 34 yıldı motosiklet kullanıyordunuz öyle yazmıştınız... Bu yıllar size motosiklet kazalarında bir motosiklet sürücüsü zarar görüyorsa ve bu zarara neden olan şey kendisini korumak üzere üretilmiş ekipmanı bilerek ve isteyerek takmayan ve buna rağmen riskli bir sürüş yapan motosikletçinin hatalı olmadığını savunmayımı öğretti?
Katilmadan edemicem.
Su zamana kadar her halta tepki verdik dogru duzgun ya bu eksik kaldi cim suluyoruz diye adam oldurduler protesto gosterisine gaz acmaya piknik yapmaya kafasinda kask olmadan giden oldu oyle tepki yerin dibine batsin emi koyun olana coban cikar.
Tekrar söylüyorum ve söylemeye devam edeceğim.
Bu arkadaş üzülüyor olsamda benim için maalesef kusurludur.
Herkes motosikleti kullanan arkadaşa bulduğu bir kusur var. Bunlar o yolda hızlı gitmesi ekipman kullanmaması kask takmaması % 90 ehliyetide yoktur (kesin bilgi olmadığı için bu sözüm net değildir.)
Peki kamyoncuyu geçt,m. Dedikki trafik suçlu buldu o adamı ve ceza kesti.
Biz yıllardır neticemizi yırtarak koruma ekipmanları ve güvenli sürüş ile ilgili bilgiler aktarıyor ve okuyoruz. Bütün bu yazdıklarımızı hiçe sayarak hayatını bilerek tehlikeye atan birini sadece motosikletçi olduğu için mi savunuyoruz?
İstanbulda olanlarınız buyursun bir akşam kağıthaneye gelsin çayımızı için sohbet edelim ve oraya gelen motosikletçi çocuklara bir bakalım.
(Hattat Hasan) bu forumdan bir kardeşim, onu ne zaman ziyarete gitsem yanına bir kaç tane motosiklet gelir. İğrenç egsoz sesleri, her tarafı ışıklı scooterlar görüntü ve ses kirliliği. Ve bu adamlar bir motora 3' er kişi biniyorlar kafalarındaki tek şey birer bere (hava sıcak olsada var o bere).
Üstelik bu çocuklar, içeride dolaşan insanlara çocuklara aldırmaksızın hız denemeleri teker denemeleri yapıyor ve inanılmaz derecede kötü bir şekilde reklamımızı yapıyor.
Soruyorum size bu adamları gördükten sonra yaya olarakta sürücü olarakte saygınız kalır mı? Benim içimden ellerinde motorlarını alıp onlarıda 6 aylık kesintisiz insani eğitime tabii tutmak geliyor.
Şimdi benim eğitimimi, nasıl biri olduğumu ve trafikte tehlike olacağımı düşünen arkadaşlar. Buradan işin dozunu kaçırıp, küçümseyecek ve hakaret boyutuna ulaşacak şeyler yazmak yerine buyrun özelden mesaj atın. İstersen adresimi istersen telefonumu vereyip buluşup oturup birşeyler içelim, yiyelim konuşalım. Bir karara varıp bunu az kişi olsakta uygulamaya sokalım. Buradan yazarak birşeyler değişmeyecek.
Tanımam (Aye, Murat) kazadan sonra tepki için toplanıldı, gitmemiştim bu nedenle fikrimi paylaştığımda gelmezsen gelme modunda cevaplar aldım. Sonuç? Eylemden sonra katılanların büyük çoğunluğu kasksızlardan da kurallara uymayanlardan da herşeyden şikayet etti.
Aynı hafta konu açtım gördüğüm her uygunsuz sulamanın resimlerini çektim ve ilgili ilçe müdürlüklerine yolladım telefon açtım milli eğitim ve belediyelerle görüştüm, ilköğretim okullarına bu konuda bilgili ve eğitimli gönüllülerce ders verelim erken yaşta bilinçlensiler dedim (AĞAÇ YAŞKEN EĞİLİR) ama maalesef devletle iş yapmak o kadar da kolay değil. Bu projemi hala da kovalıyorum. Ama ben olacakları bildiğimden kotrolsüz bir grupla anma törenine katılmadığım için kötü çocuk oldum. Laf söylediklerim özür dilemek yerine kask takmamalarına kılıf uydurdular.
Diyeceğim şu ki, bu iş ben yaşarsam ve neslim devam ederse ancak ve ancak İNŞALLAH torunumdan sonraki nesilde birşeyler düzelmeye başlar. Çünkü mevcut potansiyel, tuttuğu takımın maçını seyreden adam gibi lehine çalınan düdükte pozisyon umrunda değilken, alehine çalınan her düdük haksızmış gibi hakeme küfür ediyor maalesef.
Neyse siz yine beni edepsiz bilin, kötü bilin..... Umrumdamı? hiç değil. Ben bildiklerim ve bir kişiye bile öğrettiklerim yüzünden bir can kurtulsa bir kedi zarara uğramaktan kurtulsa sizlerin beni beğenmenizden evladır.
"KAZASIZ SÜRÜŞLER"