tek lastik almak

Motosikleti
Voge 250RR
Bak değdi mi? kendi kendini sıkıntıya soktun. Bunlara vereceğin para ile motosikletini dört dörtlük yaptırıp üzerine parada kalırdı.

Neyse olan olmuş artık, umarım bundan sonra dikkat edersin.
Cezayı diğer motorumla yedim ona ehliyetim yetmiyordu, A2 ehliyetini eylülde sınava girip aldıktan sonra bu scooterı daha kullanmayacağım zaten.

Ayrıca "dört dörtlük yapabilirsin" dediğiniz, 2 yıl önce 40 bin ₺ verdiğimiz motora , kendi bayisi tam onarım yaptı ve parça siparişleri 50 bin ₺ tuttu. Evet 40 bine aldığımız motorun onarımı için parçalara 50 bin verdik. Bahsettiğim kaza 12 ocakta yaşanıyor ben bu motoru alalı 2 ay falan oldu, sigorta şirketiyle de, bayiyle de, kazada karşı tarafla da sorun yaşadık hepsiyle de davalıyız şuan.

Olayı özet geçeyim, karşı taraf kaza tutanağında kusurlu olmasına rağmen sigorta şirketi parayı eksik yatırıyor söylediklerine göre bilirkişileri beni kusurlu görmüş, neyse o parayı aldık sonrasında. Ayrıca 40bin tlye alınan motora 50bin tl masraf çıkıyor ve perte çıkmıyor nedense,

servis de egzoz parçasını, arka fren manetini ve kütüğünü farklı modelin parçasını takmış. Killswitch sağlam bıraktığım motorun killswitch düğmesi bozuk aldım, frenler de anlattığım şekilde geldi. Ön koruma demiri yamuktu ön teker kitledi düştükten sonra fark ettim. Ayrıca egzoz parçasını başka modelin takmasının da üstüne parça ikinci el takılmış, alt kısmında ufak kırık vardı.

Dediğiniz güvenilebilecek usta da bulunmuyor, motoru dört dörtlük de yapamıyorsunuz maalesef. Ehliyetimi yükseltene kadar sabredicem çok da umrumda değil artık. Zamanı gelince evin önüne bırakıp üstünü kapatacağım ve bir daha da açmayacağım,

Ayrıca "dört dörtlük yapabilirsin" dediğiniz, 2 yıl önce 40 bin ₺ verdiğimiz motora , kendi bayisi tam onarım yaptı ve parça siparişleri 50 bin ₺ tuttu. Evet 40 bine aldığımız motorun onarımı için parçalara 50 bin verdik.

Maalesef parça fiyatları ve işçilik motosikletin modeline ve piyasa fiyatına göre değişmiyor. Onlar sizin kaça aldığınıza bağlı olmayan şeyler.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
2 yıl önce 40 bin ₺ verdiğimiz motora , kendi bayisi tam onarım yaptı ve parça siparişleri 50 bin ₺ tuttu. Evet 40 bine aldığımız motorun onarımı için parçalara 50 bin verdik.
5 yıl önce komplesini 23 bine aldığım motora geçen sene 20 bin lera masraf ettim.
(1 takım lastik, 1 takım zincir dişli, standart bakım+ işçilik)
h8pfaqh.jpg

Motosikleti
Voge 250RR
Maalesef parça fiyatları ve işçilik motosikletin modeline ve piyasa fiyatına göre değişmiyor. Onlar sizin kaça aldığınıza bağlı olmayan şeyler.

Bu ilk liste, eksper sonrası parça listesi çıkıyor bu liste üzerinden pert ihalesine giriyor ve perte çıkarılmıyor. Sonrasında servis gidon, ve birkaç hatirlamadigim parça daha ekliyor toplam da 50bin tutuyor.

Yani aslında parça fiyatları motosiklet modeline göre değişiyor sorun şu grenaj neredeyse komple değişti en ufak cizigi olan şeyin bile sıfırını sipariş edip parasını aldılar bari düzgün serefleriyle yapsınlar anlatmaya çalıştığım o.

Grenajı komple değişen ve henüz 2 yıl önceki fiyatını da aşan bir tamir ücreti varken motosiklet neden perte çıkmadı ben onu anlamadım.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Motora tek lastik almak , ayağına tek ayakkabı almak gibidir...
Lastiklerin diş desenleri bile farklı olduğunda sıkıntı yaratabiliyor..
Mevcut lastiğinin üstünde laylon yazıyormuş.. :)
Acilen değiştir ..

Motosikleti
Voge 250RR
Motora tek lastik almak , ayağına tek ayakkabı almak gibidir...
Lastiklerin diş desenleri bile farklı olduğunda sıkıntı yaratabiliyor..
Mevcut lastiğinin üstünde laylon yazıyormuş.. :)
Acilen değiştir ..
laylon çok kotu biliyorum ama kazadan önce bu kadar değildi arka kampana biliyosunuz neredeyse hiç etkisi yok eskiden yerler ıslakken bile abansam kaymiyordu beceremiyordum, artık arka fren bile kaydiriyo lastikleri anlamadığım bi şekilde

Acilen degisicem değişene kadar da 3 4 kat ekstra dikkatli olucam

Ön fren maneti direkt ön tekerleğe hidrolik pompalıyorsa yukarıda yazılan yöntemler uygulanmalı.
Fakat manet tel ile çalışıyorsa gerginlik ayarı yapmalısın.
Scooterdeki cbs sistemi genelde çamurluğun üstündeki kaportanın arasında oluyor, buraya ulaşıp ön fren manetinden gelen telin takılı olduğu kısmı sıkman gerekiyor. sıkarken dikkat et gerginliği fazla yaparsan fren devamlı aktif olur ve balataları aşındırırsın.
cbs iptali olmasına rağmen arka fren tutmuyorsa çok kötü işçilik var.
Bizim ülkede motoru kullanıcı değil usta bozuyor zaten.

Motosikleti
Voge 250RR
Ön fren maneti direkt ön tekerleğe hidrolik pompalıyorsa yukarıda yazılan yöntemler uygulanmalı.
Fakat manet tel ile çalışıyorsa gerginlik ayarı yapmalısın.
Scooterdeki cbs sistemi genelde çamurluğun üstündeki kaportanın arasında oluyor, buraya ulaşıp ön fren manetinden gelen telin takılı olduğu kısmı sıkman gerekiyor. sıkarken dikkat et gerginliği fazla yaparsan fren devamlı aktif olur ve balataları aşındırırsın.
cbs iptali olmasına rağmen arka fren tutmuyorsa çok kötü işçilik var.
Bizim ülkede motoru kullanıcı değil usta bozuyor zaten.
Hidrolik frende sıvı olması lazım diye biliyorum öyle bir şey bulunmuyor motorda, sanırım tel ile çalışıyor. Benim anlamadığım telin gerginliğini ayarlamakla duzeliyorsa bu adam niye 3 kere getirtti beni oraya, neyse yarın müsait olursam başka bir servise goturucem bakalım.

Hidrolik frende sıvı olması lazım diye biliyorum öyle bir şey bulunmuyor motorda, sanırım tel ile çalışıyor. Benim anlamadığım telin gerginliğini ayarlamakla duzeliyorsa bu adam niye 3 kere getirtti beni oraya, neyse yarın müsait olursam başka bir servise goturucem bakalım.
Öndeki pistonlara yağ ileten kısım CBS merkezi. hidrolik yağı vs. CBS merkezinde bulunuyor. fren manetindeki tel CBS sistemini aktif etmende köprü görevi görüyor.
Fren manetinden CBS merkezine kadar uzanan metal teli gerginleştirmen için yaylı bir sistem var. onun ayarını yapacaksın.
Ustanın kafasına silah daya yine yapamaz, bilmiyorlar çünkü.
Motor yağı değişimi ve yarım yamalak motor toplamak dışında pek bir vasfı yok %98'nin. o yüzden kendin yap.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar