Tek amortisör ile tamirciye düşmek

Motosikleti
Arora kasırga
Merhaba arkadaşlar, bugün yaşadığım ilginç fakat bir o kadar da korkunç sayilabilecek bir olayi paylaşmak istedim.
Deprem bölgesindeyim,alt yapı çalışmaları devam ediyor ve yollar köstebek yuvasından beter durumda.
Her neyse,emme basma tulumba şeklinde her zamanki gibi yolda ilerlerken bir "küütt!!" Sesi duydum ve yola bir şeylerin fırladığını hissettim.
Fırlayan arka sol amortisörün kırdığı grenaj parçası imiş,sonradan fark ettim.
Şehrin merkezinde yollar o kadar bozuk ki,cross almadığım için pişmanlık duyuyorum.
Sonuç olarak tek amortisör ile tısır tısır tamircinin yolunu tutup başliktan atan amortisörü yerine oturtup tekrar devam ettim.
Pistonun amortisör kovanı içerisinde kendi ekseninde dönerek o yuvadan nasıl gevşeyip çıktığını henüz anlayamasam da,benim o an akıl edemediğim ve sonradan "ahh ulan keşke vida sabitleyici sürseydik!!" dediğim iç sesimle sizlere böyle durumlarda kesinlikle tavsiye edeceğim bir uygulama olur.
Evet, üst tokaz gevşiyor ve kopuyor. Altında kontra somun sıkılmış olsa bile bu durum yaşanabiliyor.
Hâlbuki daha 3 gün önce motor üstünde seyir halindeyken yaylanarak kendi kendime nazar etmişim.
Tek tesellim diğer amortisörün kırılmamış olması ve yolda kalmamış olmam.
Cİvatalarda sabitleyici çok önemliymiş,öğrenmiş oldum.

Merhaba arkadaşlar, bugün yaşadığım ilginç fakat bir o kadar da korkunç sayilabilecek bir olayi paylaşmak istedim.
Deprem bölgesindeyim,alt yapı çalışmaları devam ediyor ve yollar köstebek yuvasından beter durumda.
Her neyse,emme basma tulumba şeklinde her zamanki gibi yolda ilerlerken bir "küütt!!" Sesi duydum ve yola bir şeylerin fırladığını hissettim.
Fırlayan arka sol amortisörün kırdığı grenaj parçası imiş,sonradan fark ettim.
Şehrin merkezinde yollar o kadar bozuk ki,cross almadığım için pişmanlık duyuyorum.
Sonuç olarak tek amortisör ile tısır tısır tamircinin yolunu tutup başliktan atan amortisörü yerine oturtup tekrar devam ettim.
Pistonun amortisör kovanı içerisinde kendi ekseninde dönerek o yuvadan nasıl gevşeyip çıktığını henüz anlayamasam da,benim o an akıl edemediğim ve sonradan "ahh ulan keşke vida sabitleyici sürseydik!!" dediğim iç sesimle sizlere böyle durumlarda kesinlikle tavsiye edeceğim bir uygulama olur.
Evet, üst tokaz gevşiyor ve kopuyor. Altında kontra somun sıkılmış olsa bile bu durum yaşanabiliyor.
Hâlbuki daha 3 gün önce motor üstünde seyir halindeyken yaylanarak kendi kendime nazar etmişim.
Tek tesellim diğer amortisörün kırılmamış olması ve yolda kalmamış olmam.
Cİvatalarda sabitleyici çok önemliymiş,öğrenmiş oldum.
O bölge herşeye rağmen gerekli önemi görmüyor öbür amortisör kırılmamış olsa bile hasas bir duruma gelmiştir

Motosikleti
Arora kasırga
O bölge herşeye rağmen gerekli önemi görmüyor öbür amortisör kırılmamış olsa bile hasas bir duruma gelmiştir
Maalesef, plansız bir ilerleyiş hâkim. Şehrin %70'i köy yolundan beter halde. İş bilmezliğin had safhada olduğu günlerden geçiyoruz. Aynı yeri 4-5 kez kazıp tekrar yama atan taşeron şirketler canımızdan bezdirdi. Çoğu yerde tek şerit ile ulaşım sağlanıyor. Bı kırmızı ışık geçmek için 3 kez yeşil yanmasını bekleyen araçlar var. Kuyruktan ancak sıra geliyor. Mesai bitiş saatlerinin hayali bile dehşet verici.
Diğer amortisörün durumu şimdilik iyi gibi ancak bunca tümsek ve çukur ile o da yakında su koyverecektir eminim.
Bir dahaki sefere cıvata sabitleyici kesinlikle kullanacağım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar