Tayin dönemi ve yaşanacak şehir.temmuz

RUNEMAGİCK kardeş balıkesir i merak ediyorum aydın mı balıkesir mi veya nem yönünden antalya çok sıcak ve nemli izmir le akdeniz de bulunan illeri kıyaslaya bilirmisin

izmirde çok uzun süre kalmadım, birkaç kere gittim ama herkes övüyor, demekki var bi bildikleri, ki gördüğüm duyduğum kadarıyla çok iyi bi şehir. zaten normalde insanlar kendi kaldıkları şehirleri hiç sevmezler ama bi tek izmirdekiler kendi şehirlerini seviyor, sebebi var demek:) o yüzden yerleşmeyi düşündüğüm şehirlerden birisi ama istanbula uzak olduğu için pek kafama yatmıyor.
antalya tarafının çok sıcak olacağı kesin, antalyadada 2-3 hafta kalmıştım aralıklarla ama mayıs ayı gibiydi o yüzden yazın şöyledir böyledir diyemicem ama fethiyede yazın 50 derece filan oluyo diyodu bizim şoför, orası öyleyse antalya ne alemdedir:)
balıkesire çok küçükken gitmiştim pek hatırlamıyorum ama 1-2 hafta sonra orayada gidicem büyük ihtimal, şimdilik bişe diyemiyorum.
ama bi motorcu için hava şartlarının en uygun olduğu şehir izmir gibi onu söyleyebilirim, yazın dayanılmayacak sıcaklar olmuyor (akdenize göre), kış soğuğuda çok değil, 12 mevsim motora uygun gibi.

Balıkesir'i tavsiye edebilirim.
Ayvalık oldukça güzel bir yerdir.
Eğer merkezde yaşarım diosan 1000 1250 tl ile evini çok rahat geçindirebilirsin.
Merkezi ilçelere göre ucuzdur.
Benim oturduğum ev çarşıya yaya olarak 10 dk. 200 tl ev kirası 130 metre kare.

çok iyiymiş harika . diyorlarda balıkesir çok pahalı boşuna yazma diyorlardı beni şaşırttınız. iç taraftaki ilçelerin durumu nasıl denizden uzak olanların bilgin var mı yaşanabilir mi

Mümkünse tercihin Ege bölgesi olsun.Kocaeli'yi bir türlü sevemedim;ne havası hava ne de insanı bana uygun değil.Ege aşığı birisi için Marmara denizi vasatın üstüne çıkamıyor.Körfez pislik içinde zaten.Ege'de İzmir'i tavsiye ederim.Tatil mekanlarına da yakın olursun,merkezi yerde de yaşamış olursun.Yerehalkı iyidir.Daha söyleyecek çok şey var da gece gece yazamıyorum:Dİzmir iyidir kısacası..

Hatay/iskenderun derdim ama sanırım askerler ve polisler için hatay bölgesi doğu olarak gözüküyormuş ne alakaysa artık :)
Onun haricinde 2600 TL ye burada kral gibide yaşarsın =)
Her imkanda var sağlık olsun sosyal olsun kum olsun güneş olsun :mrgreen:

çok iyiymiş harika . diyorlarda balıkesir çok pahalı boşuna yazma diyorlardı beni şaşırttınız. iç taraftaki ilçelerin durumu nasıl denizden uzak olanların bilgin var mı yaşanabilir mi

Hocam ilçeler hakkında bildiğim sahil kısımları özellikle ayvalık çok pahalı yalnız merkez ucuzdur. Sakindir. Çatışma, gasp, hırsızlık vb. şeyler senede bir olur.
Trafik sorunu nedir bilinmez.Güleryüzlü insanları vardır.Yaşanması gereken bir şehirdir. :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:40 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:38 ----------

Başka soruların var ise elimden geldiğince cevaplayabilirim.
Şimdilik tüm mt.net halkına iyi geceler.

izmirli dostlar bana bilgi verin ... memleket ankarada oluyor büyük şehirleri yazabiliyoruz ama ankaranın sovuğu birde bürokrasi şehiri oluşu beni geriyor... abim de izmirde gel bu taraflara diyor. bende karar veremedim 25 gün içinde karar vermem ve tayin illerine belirlemem gerekiyor tabiki maddi açıdan da karar önemli tekrar söylüyorum arkadaşlar 2600 tl ile izmirde yaşaya bilirmiyim bu arada kiralar pahalı ise kredi ile ev alabilirim. ortalama kiralar ne alemde varoş olmayan yerlerde

Tavsiyem VAN :mrgreen:

Her yerden her şeyden uzak mis gibi....

Hatay/iskenderun derdim ama sanırım askerler ve polisler için hatay bölgesi doğu olarak gözüküyormuş ne alakaysa artık :)
Onun haricinde 2600 TL ye burada kral gibide yaşarsın =)
Her imkanda var sağlık olsun sosyal olsun kum olsun güneş olsun :mrgreen:

yok polislere doğu değil öneriyorsan bilgilerini esirgeme bize uyuyor sagolasın...

Mersin İl Temsilcisi
izmirli dostlar bana bilgi verin ... memleket ankarada oluyor büyük şehirleri yazabiliyoruz ama ankaranın sovuğu birde bürokrasi şehiri oluşu beni geriyor... abim de izmirde gel bu taraflara diyor. bende karar veremedim 25 gün içinde karar vermem ve tayin illerine belirlemem gerekiyor tabiki maddi açıdan da karar önemli tekrar söylüyorum arkadaşlar 2600 tl ile izmirde yaşaya bilirmiyim bu arada kiralar pahalı ise kredi ile ev alabilirim. ortalama kiralar ne alemde varoş olmayan yerlerde

ben 600 tl ile türkiyede yaşıyom, sen izmire cesaret edemiyon :queen:

Tavsiyem VAN :mrgreen:

Her yerden her şeyden uzak mis gibi....

şu anda zaten VAN iline 70 km deyim sagol batıda ki iller gerekiyor :queen::queen::queen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:47 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:45 ----------

ben 600 tl ile türkiyede yaşıyom, sen izmire cesaret edemiyon :queen:

abi vallahide billahide geçinemem diye korkuyorum. istanbulda çok çektim... maddi yönden . şöyle üçra yerde aramıyorum aslında insanca yaşayabileceğim bir yer arıyorum hepsi bu ....

yok polislere doğu değil öneriyorsan bilgilerini esirgeme bize uyuyor sagolasın...

Vallahi hocam iskenderun sakin bir şehir ne çok büyük ne çok küçüktür
En azından Türkiyenin en büyük ilçeleri arasındadır.
İhtiyacın olan herşeyde var.Yazları uzun kışları kısa =) Kar yok birşey yok :cat:
Burada polis ve asker çoktur :cat:
İnternettende biraz araştırma yapabilirsiniz.
Örnek olarak konuyu incelerseniz faydalı olur
http://forum.memurlar.net/konu/1181849/?page=1

Son düzenleme:
O zam sadece BURSA'da. Genelleme yapmayın isterseniz!
mücahit 89 arkadaşın dediği konuyu ben tam bilmiyorum çözemedim. nedemek istedi. siz anladınız mı

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:39 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:34 ----------

google den baktım evet herkese değil bursa ya özel miş. sözleşmeli okey

hiç düşünme git izmire. ben bi eşeklik ettim ayrıldım izmirde :pr: ama eninde sonunda dönecem geri

Kesinlikle İ Z M İ R .....

alternatifi yok...

cennet...insanıyla doğasıyla muhteşem bir şehir...

Yav zorla beni de İzmirli yapacaksınız sonunda... :mrgreen: Zaten gıcığım İstanbul'a...

İstanbul'a gelme de, başka neresi olursa iyidir.

Karadeniz düşünürsen Ordu'yu tek geçerim.

Trakya'da Kırklareli güzeldir, sakindir.

Ege'de Ayvalık güzeldir.

Akdeniz güzel ama bana çok sıcak geliyor. Tercih meselesi.

Ankara da güzel ama on sene önceki havasını bulamıyorum artık. Eskisi gibi değil sanki. İnsanları falan farklılaştı. Yine de İstanbul'a göre on kat iyidir.

Üstüne para verseler yine de İstanbul'a gelme (söylemiş miydim?). :) İyice çileden çıktı burası. Trafik, kalabalık dert. Deprem desen ayrı bela zaten.

Şimdiden hayırlısı olsun sana.

Yav zorla beni de İzmirli yapacaksınız sonunda... :mrgreen: Zaten gıcığım İstanbul'a...

İstanbul'a gelme de, başka neresi olursa iyidir.

Karadeniz düşünürsen Ordu'yu tek geçerim.

Trakya'da Kırklareli güzeldir, sakindir.

Ege'de Ayvalık güzeldir.

Akdeniz güzel ama bana çok sıcak geliyor. Tercih meselesi.

Ankara da güzel ama on sene önceki havasını bulamıyorum artık. Eskisi gibi değil sanki. İnsanları falan farklılaştı. Yine de İstanbul'a göre on kat iyidir.

Üstüne para verseler yine de İstanbul'a gelme (söylemiş miydim?). :) İyice çileden çıktı burası. Trafik, kalabalık dert. Deprem desen ayrı bela zaten.

Şimdiden hayırlısı olsun sana.

sagol kardeşim istanbulu düşünmüyorum. orda yeterince çalıştım. sana katılıyorum o konuda.. nasip arkadaşlar izmir diyorlar bakalım değerlendireceğim önerilerini ... Allah hayırlısını verir inşallah ... karar vermekte çok zormuş gerçekten valla...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar