Tavsiyeye ihtiyacım var

bencede 600 cc al sesi olsun performansı olsun tam ideal 125 lık alsan sesi hosuna gıtmıcek hızı gitmicek alabılırsen al bı 600cc kafana göre takıl

Üsteki yazıyı hıc okumadan rahatça yaptın degıl mı bu yorumu ( tabıkı herkez ıstedıgını soyler saygı cercevesınde herkez dusunmekte ve yazmada ozgur )

DGRMR sana katılmamak elde degıl bende senın gıbı dusunuyorum kı kendımde ogle yadım :rendeer:

Ozzy öncelikle hoşgeldin, çok tecrübem yok ama arkadaşımın yaşadıklarından örnek vereyim
1. supersport makinesi ile (600RR) istanbul dan çıkıp tüm ege sahillerini kapsayan bir gezi yaptı ve ilk gün dışında çok yorucu olmadığını söyledi ama boyu 1.60, sanırım kısa boylular için ss çok yorucu değil ama uzun boylu olunca uzun süre yol almak sanırım kasar
2. çok disiplinli olmasına rağmen makine üzerinde kontrolünü kaybedip gaza asılıyordu, akşam bu alet öldürecek beni diyip sabah 250 basmaya başlamıştı, yani elinin altında o güç ve zevk olunca yavaş gitmek pek mümkün değil
en sonunda arkadaşım kazasını yaptı, allahtan kurtuldu ama motor pert
bunları da gözönüne al, tabii ki karar senin ama küçük cc ile başla diyen herkes bunu yaşanmış olaylar ,tecrübeler neticesinde söylüyor
yeniysen ve altında o canavar varsa, heran risk taşırsın
tabii sonuçta herşey sana bağlı, çok güzel de kullanabilirsin
herşeyi düşün ve en doğru kararı ver

bence 600 lükle başla. 125 alsan kullanmayı öğrendikten bikaçgün sonra 250 lik isticeksin. onuda alıp guruplarla gezmeye başlicaksın. guruplarda genelde büyük motorlarla dolu. arkada kalmak gücüne gidecek. sonra 600 isticeksin. benim tahminlerime göre. bunlar yaşanmış şeyler. her küçük motordan başlayıp büyük motora geçenler bunları söylüyor. 600 lükle başla ama akıllıca kullan. sürekli motor büyüterek zarar edersin. ben en son bi arkadaşıma 600 lük aldırdım. yani ilk motoru. ve şu an çok iyi sürüyor. uzun yolculuklara çıkıyoruz. karar senin.

kardes sen benide gectin helal olsun yaw:) dur şimdi üstüne cullanırlar adamın katilimi olcan diye:) elinde olsa bisikletle basla diyecek çok var burda:bounce:

aslında tehlikeli olan hız deyil bilinçsiz ve dikkatsiz kullanım. arkadaş 600 lük alıp 270 le gidecek deil. yavaş yavaş başlar. birde küçük motorlar frenlersin kayar, yolda manevra kabiliyeti yani viraja girme vs. daha sakat. büyük motor güvenli ve konforlu. 600 lük güçlü diye son güçte kullanmaz tabiki. benim tecrübelerim sonucu düşüncem budur.allah korusun ama kaza yaparsa bu büyük motor olduğundan deildir. tecrübesizliktir. onun için büyükten başlarsa daha iyi daha gelişmiş ve daha hızlı tecrübe yapar.

Sanırım 600 alıcam youtube den vs bikaç video baktım 1000 lik hakkında coğu insanda hakimiyeti zor diyolar 80 kiloyum 1.75 boyum var yani zaptedebilirmiyorum virajlarda bi fikrim yok

Adamın katili mi olacaksınız :p

Şaka bir yana 150cc ile başlayan, 500-600cc motorla başlayan çok kişiyi tanımış biri olarak 600'le başlamanı kesinlikle tavsiye etmem. Motor kullanmak diğer araçlardan çok çok çok farklı bir şey. Kardeşim Hava Harp Okulu'nda okuyor, T-41'lerle bir çok kez uçuş yaptı, motosiklet kullanmayı uçağa göre daha zor buldu. 600'lük bir motorun ağırlığına ve gücüne alışmak zaman alan bir şey, o zaman içinde bir çok hata yapılıyor. CBF'le diğer araçlar yüzünden kenarından döndüğüm bir çok kazadan 600'lük bir motorla kaçamayabilirdim.

" ama kaza yaparsa bu büyük motor olduğundan deildir. tecrübesizliktir. onun için büyükten başlarsa daha iyi daha gelişmiş ve daha hızlı tecrübe yapar." sözleri ise çok çok tehlikeli. Küçük bir motorla kaza yapmak çok daha az fiziksel veya maddi hasar doğurur. Daha 1000. kilometremi doldurmadan, yarı yarıya kendi hatamla ön fren kilitleyip düşmem, altımda bir DL-650 olsaydı bana 2-3 milyar masraf ve kırık bir sol bacak verirdi, CBF150'yle sadece çizik bir koruma demiri ve grenaj, derisi soyulmuş bir bilek ve hafifçe morarmış bir çift bacak bıraktı.

Ozan, sen Segeant'ı EA-Bolu'yu dinle ve git en fiyakalısından bir 600'lük al. 1 ay değil 15 gün kafa iyi (alkollü) binmesen yeter yahu, 1 ay çok ondan sonra motor üstünde promil yaptığın km. cinsinden indirime giriyor. 15 günde 200 km yapsan; 245promil-200km= 45 promil eder, bu da yasal sınır zaten, hem ustalaşana alkol tesir etmiyor.

Şimdi bana sakın promilden km. çıkar mı deme. İnsan isteyince fen-matematik önemli değil kendine güven yeterki ilk 1-2 ay basma, temkinli ol, o zaman promilden kilometre de çıkar, 600'lük "race" makina başlangıç için en tehlikesiz bir tercih olur merak etme.

Kusura bakmayın Sergeant ve EA-bolu ama niye böyle yapıyorsunuz anlayamıyorum? Söz konusu bir can, bir hayat 600cc. race makina ilk motor olarak tehlikeli, nedir bu ilmi bilmi hiçe sayarak tavsiye verme işi. Tavsiye verin, "olabilir" deyin, "ben yaptım oldu" deyin tamam ama tehlikesini de anlatın, "yapmazsan şu şu açılardan daha iyi olur" da deyin. "Seni anlıyorum bu isteği anlıyorum ama yine de aklın varsa yapma biz yaptık ama ilim-bilim yapma diyor, kendi insiyatifin sonuçta ama..." da deyin ama bu şekil davranarak insanlara cesaret vermeyin, zaten her olumlu örneğe atlayacak durumda olan birini yanıltmayın, insan bu durumlarda işine gelen yerleri algılar gerisini şöyleee bir okur, umut arar, sizin yaptığınız tuzak gibi oluyor, eminim siz de farkında değilsiniz, olsanız yapmazsınız. Yarın bu adamın başına bir iş gelse hiçbiriniz sorumluluk almazsınız buna da eminim.

Nasıl tehlikeli kardeşim bu 600cc. race derseniz biraz matematik yapın yeter;

Biri otalama 125bg. 155kg. diğeri ortalama 15bg. 130kg. Bir hesap yapın bakalım tekere aktarılan güç oranı nedir. 600cc için; 125bg/155kg=0,805... 125-250cc.'ler için yaklaşık 15/130=0,115.. yani ortalama 0,805/0,115=7 katı güç eder az mı? Altında altı tane daha ekstra motor gücü, tecrübe yok. İç açıcı bir denklem gibi geliyorsa hala aynı şekilde devam edin. Sen de Ozan git 600cc. al, ben elimden geldiğince matematikle anlatmaya çalışıyorum, hala anlamamak isteyen kendi bilir...

Kırmızı ışıkta durdun, bir süredir sürüş halindesin, acemisin ekstra dikkat verdiğin için yorgunluk baş göstermiş farkında değilsin, daldın, gazı biraz gereğinden fazla verdin, debriyajı da hızlı bıraktın sizce ne olur? Yahu bir düşünün ne olur. İyi mi olur? peki...

Hızın 110 km/s, vitesin 3'te devir düşük seyrediyorsun (içindende demişsinki en fazla 110 yapacam öğrenene kadar, güzel düşünce tabi, temkinlisin ya...) şehir içi akıcı trafik, öndeki hafif fren yaptı 90km/s'ye düşmek istedin frenledin vitesi fazla düşürdün, yükselttin, vitesler karıştı birbirine, yanlışlıkla taktın bire, bıraktın debriyajı, EA-Bolu motorun verdiği tepki seni fazla heyecanlandırmaz belki de, ya Ozan'ı düşürürse bu kıç atma. Arkadan gelenleri sukünet ve temkin mi duruduracak.

Bir de bu durumlarla 125cc.'lik bir aletle karşılaşıldığını düşünün. Seni ilk pozisyonda üstünden atacak kadar şahlanamaz bile, öyle çılgın bir tay gibi seni sağa sola savurmaz en azından high-side düşüş olmaz. Bunun gibi durumlar ve aklıma gelmeyen çok daha fazlası ve kötüsü açısından 125-250cc. daha emniyetli yeni başlayan için. Yoksa bu meret hiç mi kaza yapmıyor? Hiç mi ölen olmamış üzerinde? Ben bunu imâ etmiyorum bile onu da dikkatsiz kullanırsan ölümcül olabilir. Bunlar sadece aklıma gelen ilk şeyler burada daha usta biri saysın bak daha neler çıkar...

Tabi bu üsttekiler hep kötü senaryolar, hiçbiri olmayabilir çiziksiz masrafsız motosiklet kullanmayı 600cc. bir race ile de öğrenebilirsin fakat biri bana sorsa; (Sorsa diyorum çünkü Ozan sormuş) "4+4 ne" eder diye matematik bilgime bakar cevap verebiliyorsam, doğru olduğuna da inanıyorsam 8 derim yok bilmiyorsam susarım, "bilmiyorum kardeşim matematik görmedim" derim ama bile bile sana 10 demem, olay bundan ibaret aslında.

Bu çok basit ve herkesin bildiği bir soru, yanlış cevap versem çoğu insan "ulem şunu bile bilmiyor" der. Peki toplumun çoğunun matematikten bihaber gezdiğini hayal edelim, bilmesem yine de bana güler miydiniz? Türkiye'de durum budur, motosiklet kültürü gelişmekte ve bu işte yanlışlık yapana şu an birşey demiyoruz belki sorun burada. Fakat bu kültürün geliştiği memlekette böyle bir soru soran dahi yok, adam kanununda belirtmiş ilk iki yıl 29bg. veya bazı yerlerde 125cc. olay bitti demiş. 10 yıl sonra bu kurallar burada da olacak o zaman bu yazılarınıza gülündüğünde "ulem adamlar nelerle uğraşıyormuş be" dendiğinde sakın alınmayın...

Şimdi isteyen matematiği, fiziği hiçe sayıp al başla temkinli git bir şey olmaz desin bu 4+4=8 denklemini etkilemez yani tehlikeli olduğunu değiştirmez o zaman kimse bana yukarıda "promille ilgili espiri yapıyor ha ha aklınca laf sokacak" demesin ben çok ciddiyim, bunlar oluyor sizi de kandırmıyorum der, ikinizden biri itiraz ederse de 600cc. ile başlamak tehlikesiz ya o bâbda derim.

Bu konuya kesinlikle cevap yazmayacaktım, inanın bıktım, şu yasa çıksa ve uygulansa da, sizde kurtulsanız ben de ama Sergeat ve EA-Bolu saolsunlar mecbur bıraktılar. Bana belki ikiside kızacak, "çok biliyon sen" diyecek ama eminim sonunda anlayacaklardır, çünkü anlaşılmayacak bir şey yok; bu makinalara binmenizi sağlayan mühendislerin gücünü ve bu kabiliyetlerini matematikten, fizikten aldığına inanıyorsanız diğerlerinin mantığına ve gerçekliğine de inanın, beni daha rahat anlayacaksınız.

Cok Teşekkür ederim yorumların için Baştan sona dikkatlice okudum. Benim tecrubem var demiştim 125 CC de sayende artık işin matematiksel boyutunuda cıkartabiliyorum ki cok güzel yazmışsında . Bu gün Bi arazide pratik yaptıktan sonra trafiğe cıktım bir arkadasımla arkadasın 600 rr ı var . Gayet kullanımı rahat normal motordan bi farkı yok Neden bukadar gözde büyütülür bu motor hiç anlamam hızda yapmadım gayet max 100 km hızla yolculugumu tamamladım Karşıyakadan Yeşilyurda kadar. Altında sınırsız beygir gücü demek sınırsız basmak anlamına gelmiyo. Tamam bu araclar Yarış için hız güç vs. ama herşey o gaz pedalında bitiyo.Yanlış anlamayın tabiki farklılıklar var virajlarda cok dikkatli olmanız gerek bi çok şeyi bu gün kavradım arkadasımda sağolsun bana yardımcı oldu . Cok teşekkür ederim yorumlarınız için EA. ve diğer arkadaslar gayet iyi niyetli tavsiyelerini sundular cok teşekkür ederim sizede cok teşekkür ederim işin ciddiyetini vurguladınız bir daha :) ama ben hangi motoru alcağım konusunda fikir istemiştim sizden motorlar hakkıında bi bilgi verseydiniz cok daha iyi olurdu bundan sonraki yorumlarda buna yönelik olursa sevinirim Herhese sevgiler :)

tam tahmin ettiğim gibi topic uzamaya başlamış :cherry:

ozy sen hala almadınmı 600RR ını hadi kardes yaz bitti:bounce:

valla abi :D ne diyim deli gibi dolanıyom daha :D heryere gidip fiyat alıyom deniyom ediyom biraz daha zaman alıcak :D birsürü model var hepside birbirinden güzel :D

iyi fazla acele etmede dikkat et bitik birşey alma bi anlayanla al yada servise götür alırken racingin ölüsüde burnundan getirir sonra

bi abim demişti dikkat et şasesi yamuk olursa ilerde tecrübe yaptıktan sonra 200 e cıkarsan çarşaf gibi atarseni üstünden demişti o konuda ne yapıcam :(

ilerde 200 e cıkmazsın sende :) Gıdıpte sasısı yamuk kazalı surekle tek teker denenmıs bı makına almayacaksın sende alırken dıkkat edeceksın sonra napcam ı yok bunun sasıye yapılacak bır mudahe yoktur SS lerde...Sası gıttı ıs bıttı bence....

hmm alırken en iyisi bi işi bilenle gitmek daha hayırlı olur ozaman :mrgreen:

senin amacın görüntü deil mi? hız da istemiyosun? al bi tane gt250r hyosung sende kurtul bizde kurtulalım...

hmm alırken en iyisi bi işi bilenle gitmek daha hayırlı olur ozaman :mrgreen:

aynen oyle. yalnız motora 2 dakika binip süper diyecek biriyle gitme gercekten makinadan anlayan biriyle git. benim makinayı alırken hesapta 10 yıllık mzci bi arkadasla gittik kanka alet süper dedi aldıktan sonra 500lira masraf yaptım:cherry:

aynen oyle. yalnız motora 2 dakika binip süper diyecek biriyle gitme gercekten makinadan anlayan biriyle git. benim makinayı alırken hesapta 10 yıllık mzci bi arkadasla gittik kanka alet süper dedi aldıktan sonra 500lira masraf yaptım:cherry:

HEehehe fena olmuş :cherry: abi bana bi senin beyendiğin şöle tüm markaları bi yazabilirmisin bana hepsine bi bakayım sahibinden.coma bakıyorum yani belli başlı şeyler var tam bi inceleme yapiim

@OzZy_304

Tavsiyeye ihtiyacım var demişsin, bir iki arkadaş 600'lük al demiş, ben dahil daha çok kişi çok sert bir dille sakın alma demiş. Madem işine geleni dinleyeceksin, neden tavsiye istiyorsun?

Konuları okursan sevinirim konu artık 600 lük alıp almamak değil 600 lük hangi model ne almak .. alıp almama konusu dgrmr nickli arkadasım güzel bi şekilde dile getirdi bugünde tecrübem oldu normal bi motordan farklı olmadıgını söyledim yani o konu kapandı artık artık bundan sonraki konu 600lük ne alıcam ben kararımı bu gün verdim.Yani artık kendini öldürteceksin derseniz bişey değişmez ( ki ben gaza gelen bi tip değilim ) korkulcak bişey yok ortada gayet hoş motorlar istediğiniz zaman istediğiniz hıza erişebiliyorusunuz kullanımı güzel rahat tatmin edici bukadar yani

Sen bilirsin, bugüne dek okuduğum herkes yanılıyor olabilir tabii.

sizin düşünceniz saygı duyuyorum motora direk alıp başlayan birisiyle konusuyorum bırak onlar paralarının gittiğine yanıyolar ondan öyle davranıyolar akılları sıra artizlik taslıyolar diyolar .. Bi başkasına gidiyorum ilk 125 lik alıcaksın ufak ufak büyüteceksin o gittiğin adamlar 2 gün sonra kaza yapıp canlarından oluyolar diyolar hadi hangisine inanayım ? 1 kez alabilicem bu motoru 10 kere değil

OzZy, CBF'i aldıktan bir hafta sonra elime motora ayırabileceğim, 2. el bir Transalp'e veya F650GS'ye yetecek bir para geldi. O para bir hafta evvel gelseydi yine CBF alırdım. 2005-06 model bir CBF250'yi 4,000-4,500 YTL gibi bir paraya alabilirsin, 50 liraya da koruma demiri takarsın, seneye yine aynı fiyata satarsın, sadece 200 lira alım-satım masrafı yapmış olursun, motoru düşürsen bile sadece birkaç çizik olur. 600RR ile başlarsan motoru durduğu yerde düşürdüğün an en az 1000-1500 lira masraf yaparsın.

Forumdan 5x bir CBF500 aldı, ilk gün düştü, sonra bir kez daha düştü, ayağını kırdı, aldığı motora pişman oldu, o günden beri motordan soğudu.

Khutuck bahsettiğin motorlara baktım şimdi . O motorları zaten kullanabiliyorum bi problemim yok motor kullanmada tecrübem var yani ben sanırsam kendimi konularda dile getiremedim pek ben bu motorları zaten kullanabiliyorum.Benim ilk başta bu işe kalkışmadan evvel bu motorlar farklımıdır acaba diyeydi bu gün öğrendimki değilmiş.Biliyorum beni düşünüyosun Cok teşekkür ederim saygısızlıkta etmek istemiyorum size karsı abilerimsiniz benden cok daha motor üzerinde geçmişiniz var . ama yani kullanabiliyorum :)

OzZy, kullanabilmek ile hakim olmak arasında büyük fark var. Trafikte bir YBR veya CBF ile rahatça bir kuryeye ayak uydurabilir misin? Eğer uyduramıyorsan motora yeterince hakim değilsindir. 3500km'dir CBF kullanıyorum, hala kuryelere yetişmek için kendimi zorlamam gerekiyor.

Motosikletin temel fiziğini başkasının motoruyla öğrenmek fena değildir, ama kendi motoru insana çok çok daha fazla şey öğretir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar