abi hepsini içine kat işime gidip gelirken gezmye giderken işte arkadaslarımla cıkıp dışarı turlamak için hemde bi yandanda tecrübe edinmek istiyom ilerde 500 lük filan geçerim böle böle yavaş yavaş uzun yoldan gitmek istiyom ama zevkimide almak istiyom normal arabam varmıs gibi modeli eskiyince satıp daha iyisini almak gibi düşün abi böle yani
bu arada baktım abi bu hız bana yetiyo ürkütüyo üzerinde bırakıtım oldugu yerde... ki ölemi olur ileride bilmiyorum ?
Ozan, bence bileğine güveniyorsan yani ben dirayetli adamım öyle çabuk yorulmam diyorsan Hyosung gt250r'lardan ikinci el çok yüksek km.'li olmayanlara bak derim. Motorunu fazla zorlama yeter, ben hemen krank kıracağını düşünmüyorum.
Şunun gibi düşün ben 3 tane Samsung cep telefonu eskittim (o da Kore malı) bir sorun yaşamadım fakat arkadaşlarımdan yaşayan da çok oldu yok kilitlenir, yok bozulur fakat Nokia'da bu çok düşüktür hatta ben hiç duymadım. Neden Samsung aldım peki beğenim o yöndeydi yani stili hoşuma gidiyordu.
Şimdi ben sana öneri verir durumdayım benim yüzümden iki gün sonra arıza çıkaracak bir mal almanı istemem fakat Hyo'nunda o kadar kötü olduğunu düşünmüorum açıkcası, iyice bir topiclerini oku kullananlardan fikir al, zaten hemen yarın çıkıp almayacaksın değil mi?
O yüzden sana Honda marka önermek isterim ama Honda'nın da o segmentte 250'lik motoru yok. Cbr125 var ama o da çok cılız diyebilirsin. Cbf250 var ama şimdi bir racing havası yok onda da. Ben seni çok iyi anlıyorum havalı olsun da istiyorsun, bu çok normal. Bende isterim gösterişli motora binmeyi, kim istenmez ki? Honda'ya ben kefil olurum ama istediğin gibi bir modeli yok ne diyeceğimi bilemiyorum.
Zannedersem bu 600cc. hakkında yazılanlar seni biraz ürkütmüş. Bir işi doğru ve emniyetli yaptığın sürece korkulacak hiç birşey yoktur. Gerisi biraz takdir-i İlahi'dir. Sen gerekeni doğru olanı yap gerisini Allah'a bırak yeter.
Birincisi trafikten kork(kork derken temkinli ol) ama motordan korkma, çünkü üzülerek söylüyorum ki, insanımız özellikle trafikte çok bencil ve duyarsız. Motosiklet sürücüsü üzerinde değilken dengede bile duramayan bir metal yığınıdır. Ona hareket veren can veren sensin öncelikle bunu unutma. Ürkerek binme ama kendine de fazla güvenme bana birşey olur mu düşüncesi ile kendini tedirgin etme, fakat saldım çayıra da olma.
Kaza geçirsen dahi psikolojini bozma, herkesin başına gelebileceğini sorunun sende olmadığını trafiğin zaten bir kaos olduğunu unutma. Kurallara elinden geldiği kadar uymaya çalış seni sıkıştıranları geçip kurtulmak yerine bekleyip kurtulmayı dene. Hiçbirimiz yarış halinde değiliz sinirlerine hakim ol. Korumalar hakkındaki hassasiyetini gördüm buna deyinmiyorum.
Bu işin önce teorisini çöz, Donald Duck'un motosklet teorisi kitabını al ve oku, internet versiyonuda sitemizde mevcut, bir arama yap hemen bulursun.
Bu işi bilinçli ve adam gibi yapacağına, motosiklete yaşamak ve hayattan daha fazla zevk almak için bineceğine söz ver. Kendi limitlerini iyi bil motosiklet değiştirmek için zamanın ne zaman geleceğini anlarsın fakat motosiklet bilgisine güvendiğin birine de mutlaka sürüşünü göster bir de o seni ölçsün. Umarım tercihlerinde hiçbir zaman yanılmazsın...