Az dusunebilen durumun farkinda...
Ya safliktan, ya cahillikten, ya durumu kabullenmenin zorlugundan, ya da gelecekte cok daha kotu olacagi gerceginden kacmaya calisan bazilari "boyle devam ederse iyi", "basimizda RTE oldukca bir sekilde cozum uretir" modunda... Siyasetcileri "basimizda" goren anlayis ve "devlet buyugumuz" gibi sacmasapan ifadelerin cozulmesi de bu surecte olacak belki...
Acikcasi bu anlayisi RTE insa etmedi. Sadece kendinden once gelenlerden daha iyi suistimal etti... Cok daha onceden yok edilmesi lazimdi. Iyi ders alinirsa cok daha saglikli bir devlet mekanizmasi olusturulabilir gelecekte...
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:29 ----------
35 sn konuşmaya başlayan abide peygamber sabrı varmış.Adama resmen hayran kaldım ve saygı duydum.Kara gözlüklü aşağılık yaratık ile ilgili bir şey yazdım yazım sildim akşam akşam sinirlerim tavan yaptı.Doğruyu söyleyen kendi ülkesinin vatandaşına geber diyebilecek kadar kötü niyetli,kalbi kararmış kin ve nefret dolu bu insana ne desen ne yapsan boş.
"Acaba neden oyle?" diye dusunmek te lazim. Sanki abi surekli guncellenen terorist tanimina uyuyor gibi geldi bana
Bu kadin kadar acik ifade etmese de bence toplumumuzda ciddi bir kesim, kendisinden farkli dini ve siyasi tercihi olanlarin belli bir miktar baskilanmasina, yani haksizliga ugramasina olumlu yaklasmakta. Makul dusunemeyen ulusalci kesim dindarlar hakkinda, makul dusunemeyen dindar kesim de bazilari hakkinda boyle dusunmekte.
Bu bolunmusluk, kabilecilik ve ayrimcilik ta RTE'den once vardi. Eskilerden farkli olarak RTE bu kozu cok daha ustaca kullandi. Cok onceden mucadele edilse, cozume kavusturulsa, bugunleri yasamiyor olurduk.
Olayi iktidar sorunu olarak gormemek lazim bence. Bagisikligimiz cok zayifti. Eninde sonunda hasta olacaktik. Ve olduk. Zaturre olmasak, kolera olacaktik. Ama bir seyler gelecekti basimiza illa ki. Sucu bakteri ve viruslere atarsak, bagisiklik sistemimizi guclendirmezsek, ileride tekrar hasta olmamiz kacinilmaz. Bakteri ve virus her yerde var, hic bir zaman da yok olmayacak.