haşmet, başörtüsü sorununu küşümseyen yok..
şurda ekonomik kriz konuşulurken partizanlıktan ve gözü dönmüş fanatikllikten söylenecek karşı lafı kalmayınca "ama onlar da başörtüsünü yıllarca yasakladılar" sığlığına kadar inip buna sığınanlaara lafımız var. hani madem bi beyin var kullanıyosun, bu durumu nasıl göremiyorsun? nabza göre şerbet vermekten elinde şerbet kalmadı senin de. tamam anlıyorum yıllarca uzaktan baktığın için memleket gidişatı hakkında "relate etme" güdün körelmiş ama bunu da görememiş olman olmaz. insaf.
bağnaz demeden önce, azıcık insaf, azıcık beyin lütfen.
ayrıca uzlaşma birlikte yaşama ksımına zaten katılıyorum. ona lafım yok. haklısın. dindar laik ateist türk kürt laz çerkes, hepimiz bu ülkenin insanıyız. birlikte ve beraber yaşamalıyız.
amaaa uzaktan davulun sesi uzaktan farklı gelir.
neden farklı gelir? bu ülkeyi iki kutuba sürükleyen şu anki iktidar değil mi? ben muhalif laf edince bana vatan haini damgası vuran kim? teksas şerifler federasyonu mu? ben tanzim satışa kadar gelinen noktayı ortaya dökerken hain damgası vuran kim? new york at arabaları sürücüleri derneği başkanı mı? devlet onu yapmaz bunu yapmaz deyip herşeyi rafinlerileri petrokimya tesislerini telekomu madenler şeker tekel fabrikalarını satarken şimdi manavlığa başlayınca bunu eleştirmeyelim mi? sonra lafı "ama onlar baş örtüsünü yasakladılar" diye sığ şekilde savunanalara karşı "yok artık nedir bu fanatiklik" demeyelim mi? bak konudan devam edeyim, çeşitli hallerin başkanları bas bas bağırıyor, fiyat yüksekliğinin sebebi fırsatçılık değil, üretim az, maliyetler çok yüksek diye...duyan var mı? gübrenin fiyatı %95 artmış mazot uçmuş, tohum fiyatları coşmuş, elektrik su maliyeti en az %50 artmış, bunların sogrulamadan fırsatçılık diye ötenlere iktidar svunuculuğun yapıp konuyu başörtüsüne kadar indirlenlere azıcık iğneli laf söylemeyelim mi?
karşında kutuplaşan, yolsuzluğun dibine vurmuş kpss sınavında birinci geleni eletmiş bir "benden olsun çamurdan olsun"culuk varken ne diyeceksin? bak geçenlerde bir tvit okudum. hani uzlaşma diyorsun ya, şu minvalde birşeydi "fatihin istanbulu fethederken kullandığı şahi toplarını 'bu bizden' deyip ahmed efendiye değil, en iyi topçu olan rum yorgo efendiye yaptırdığı için istanbulu fethetti". liyakat gözetti fatih...fatihi osmanlıyı övenler buna hiç değinmez. ayrıca fatih şöyle der hatta "insanlara allahın soracağı inancın ne, namaz kılar mısın, oruç tutar mısın, soruları yerine, kullarının sorması gereken aç mısın susuz musun soruları sorun" der..bunu bilmez kimse. çünkü işine gelmez. ama "akrabalarınızı gözetleyin" ayeitini savunur akrabalarını işe alırken..
yazarken düşünecek insan. "bağnaz" demeden evvel düşünecek. "ulan" demeden evvel düşünecek.