Tanzim kuyruğuna bakıyorsun hepsi yaşlı, emekli insanlar. Arada biri çıkıp milletin gözünü boyuyorlar dediğinde hepsi paşa kesiliyor hain diye ortalığı karıştırma diye bağırmaya başlıyorlar. 2-3 lira az para ile alışveriş yapmak için sıra bekliyorlar. Zannediyorlar ki haldeki adam çok para kazanıyor. Köydeki adam çalışıyor da kamyon olmasa şöför olmasa mazot olmasa hal olmasa manav/market olmasa o sebze şehire nasıl gelecek. Asgari ücreti arttır, mecbursun enflasyon arttı. Haliyle kamyoncu da halci de daha çok para kazanmak zorunda. Tanzimleri çoğaltsınlar. Her köşeye tanzim açılsın. Bakalım kaç kişi işsiz kalıyor. Bir de bu beğenmiyorsan git başka ülkede yaşa diyen yavşak organizmalar var. Hayırdır ya neden kendi memleketimi terk etmek zorundayım ki. Daha iyi yönetilmeyi hak etmiyor muyum. Seninle aynı fikirde olmak zorunda mıyım. Hadi diyelim ki terk edeceğim bu ülkeyi. Hangi ülkede kaç yüz bin dolara vatandaşlık veriyorlar haberin var mı. Heryer TC değil 250bin dolarlık ev alana vatandaşlık hediye kampanyası yapmıyorlar. Yapsalar da 250bin dolar kazanmak için bizim asgari ücretle 656 ay hiç harcamadan çalışmak gerekiyor. 55 sene yani. Yok varsa ben sana 250bin dolar vereceğim sen yeter ki git diyen hemen iban yazayım.
Ben saldım arkadaş, çalıştığım firma battı 3 aydır işsizim. Alıyorum işsizlik maaşımı yatıyorum. 6 ay daha böyle gider. Sonrasında;
Ebu Zerr Gifarinin dediği gibi Geceyi aç geçirip de kılıcına davranmayanın aklından şüphe ederim...'
dübür lafı ağzına çok yakışmış.
7.40'a binen adamın malının ortağı mısın? Sebze-meyve satarak 7.40'a biniliyorsa buyur piyasa orada.
serbest piyasa, hemen başla sebze-meyve satmaya. yüzde sekiz yüz kar koyma da yüzde ikiyüz kar koy. köşeyi dönersin.
tipik türk mantığı. hamamda bile hamamın aylık kazancını hesaplar bu millet. hasetlikten başka bi şey değil.
4.5 liraya aldığı malı milletin gözünü boyamak için daha aşağı fiyata satıyorlar. bu uygulamanın neresi güzel.
zaraı bizden aldığı vergilerle kapatıyorlar. benden aldığı vergiyi memleketin çomarına rüşvet olarak veremezler.
vatandaş sebze-meyve kuyruğuna girecek kadar fakirleşmiş. 30 sene geriye gitmişiz. enflasyon diye bi şey var. belli ki hayatında hiç duymadın. işte o var ya, senin cilve yaptığın siyasilerin suçu.
çomarın aç kalmasına üzülen yine biziz. ucu bize dokunuyor. sevinenler çomarı o hale koyanlar.
köpeği olan bilir. bazen cezalandırmak için aç bırakırsın.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:59 ----------
kardeş, alamanya 250bin eu'ya oturum izni veriyor. yatırım yapmak şart. devlet bu parayı euro bazında borç olarak
bana versin ben giderim artık. taksit taksit ödemeye razıyım. bu kadar beyinsiz varlığın arasında yaşamak çok zor.
[YT]KRtqYM7cRQE[/YT]
demişler ya güleriz ağlanacak halimize diye, gülelim bu halimize, ne güzel komik komik, oh mis ülkemiz mis, daha çok tanzim merkezi yapsınlar, makarna ve kömürü merkezleri de yapsınlar, herkese bir torba versinler, hani karneye gerek yok yanlış anlaşılır, artık elektronik sistem var, parmak izi iris taraması yapsınlar, fazlasını vermesinler, obezite artar aman! iki yılda bir de 1 adet ejder meyvesi versinler, ne güzel olur walla, ne de olsa beyin bedava! bu ülkeye zarar veren bu manavlar, kasaplar, halciler, çiftçiler, yoksa hükümetimiz bunları bir dize getirse peh memleket kalkınır! pis fetöcüler!!
Fırsatçı tayfasına ekmek düşmesin isteniyorsa, manavdan önce ihalelere, köprülere, özelleştirmelere bakmak lazım -dı.Faydali bi uygulama bence.
Bu şekilde fırsatçı tayfasına ekmek düşmez bi nebze.
Tek tek ekran görüntüsü aldım. Bundan sonra benle tartışırken dikkat edin pis fötöcüler sizi. Devlet baba fakir doysun diye sebze satıyor teşekkür edeceğinize 11 sayfa eleştiri dolu.
Aç kaldığımda söz senin kapını çalmam dostum, sen beni dert etme![]()
oy hakkı aptalda da var , ama anlayış ve algı herkeste yok be kardeş , imzan ile fikirlerin ters düşmüşfakir halkımız kan ağlarken sende onlar gibi kan ağlaman dileğiyle en kısa sürede,