tam iki şerit yolda 90 derece virajı hangi hızla dönüyorsunuz?

merhaba. emniyet şeritsiz, 2 şeritli bölünmüş yol, tam 90 derece köşeli viraja hangi hızla giriyorsunuz? sürekli kullandığım güzergahta 1-2 tane var böyle dönüşler, acaba çok mu yavaşlıyorum diye düşünmeye başladım.

Yanı herkesin viraja yarısına kimse karışamaz o şu şekil yatar ben bu şekil

( gidiş geliş 4 seritmi ? )(2 seritse ortada bariyer varmi ?)( ben ortalama 90 derecelik virajlarda lastiginde faydası var 60 kmh hızla giriyorum

Sti

Benim bildigim 90° lik viraj sadece sokak girislerinde var :mrgreen:

Önemli olanın virajın derecesinin, şerit sayısının değil viraj yarıçapının olduğunu hatırlatmak isterim.

tam 37 km. hızla giriyorum

küsüratlı söylüyorum ki salladığım anlaşılmasın

Önemli olanın virajın derecesinin, şerit sayısının değil viraj yarıçapının olduğunu hatırlatmak isterim.

Adam haklı.
Soru da eksik bilgi var. Bir kişi çıkıp ben 20 ile dönüyorum derken başka birisi ben 120 la dönüyorum diyebilir. İkisi de haklıdır.

Yanı herkesin viraja yarısına kimse karışamaz o şu şekil yatar ben bu şekil

( gidiş geliş 4 seritmi ? )(2 seritse ortada bariyer varmi ?)( ben ortalama 90 derecelik virajlarda lastiginde faydası var 60 kmh hızla giriyorum

gidiş 2 şerit, geliş 2 şerit, arada bariyer var. emniyet şeridi yok.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:44 ----------

birbirini dik kesen iki yol diyelim o zaman. + işareti gibi. ve bu yollar tam 2 şerit genişliğinde. viraj kelimesini yanlış kullandım sanırım. sokak aralarındaki gibi dönüşlerden bahsediyorum. ama bu dönüşün öncesi ve sonrası ışıksız uzun yol. hızlanmaya müsait yani.

bu konuya cevap yazmayin ..kazaya imkan vermis olursunuz!!!

ben viraj dönerken hic takometreye bakmam bakamam ! hic kimseninde virajda kac gidiyorum diye bakmasinida tavsiye etmem.
kiiii

benim icin hizli olan bir baskasi icin yavas olabilir .
faktörler

yol : yapilisi ,egilimi , temizligi yogunlugu vs vs vs....
sürücü: cesaret ,tecrübe, o anki ruh hali, yetenek vs vs vs .....
motosiklet: tarzi , geometrisi, lastikleri , gücü , agirligi vs vs vs ....

vesaire leri "vs" olarak kisalttim yanlisim varsa söyleyin lütfen.

dubai'de 240 ile dönülen 90 derecelik virajlar gördüm :mrgreen:

Bir müendiz arkadaşın da dediği gibi yarıçap forever...

bir havuzda 5 musluk var bütün musluklar aynı anda açılınca 5 saatte doluyor ise giderler açıldığında 3 saatte boşalıyor ise havada çok sıcak olduğundan suda azalma meydana geliyorsa kafam karıştı soruyu unuttum. Niye doldurup boşaltıyoz lan biz bu havuzu su kıtlığı var dünyada :queen:

senin soruda bunun gibi bişi olmuş hocam :)

birbirini dik kesen iki yol diyelim o zaman. + işareti gibi. ve bu yollar tam 2 şerit genişliğinde. viraj kelimesini yanlış kullandım sanırım. sokak aralarındaki gibi dönüşlerden bahsediyorum. ama bu dönüşün öncesi ve sonrası ışıksız uzun yol. hızlanmaya müsait yani.
20-30 dönersin abi fazla kafa yormaya gerek yok :cherry: Sınırları da fazla zorlamamak lazım, yok yere devirmeyelim motoru.

bu konuya cevap yazmayin ..kazaya imkan vermis olursunuz!!!

ben viraj dönerken hic takometreye bakmam bakamam ! hic kimseninde virajda kac gidiyorum diye bakmasinida tavsiye etmem.
kiiii

benim icin hizli olan bir baskasi icin yavas olabilir .
faktörler

yol : yapilisi ,egilimi , temizligi yogunlugu vs vs vs....
sürücü: cesaret ,tecrübe, o anki ruh hali, yetenek vs vs vs .....
motosiklet: tarzi , geometrisi, lastikleri , gücü , agirligi vs vs vs ....

vesaire leri "vs" olarak kisalttim yanlisim varsa söyleyin lütfen.

kaza yapmamak için soruyorum zaten hocam. öncesindeki hızımı ayarlamak için. ikinci mesajımda detay vermiştim, tekrar vereyim;

eğim de yok. düz yol. temiz asfalt.

kaza yapmamak için soruyorum zaten hocam. öncesindeki hızımı ayarlamak için. ikinci mesajımda detay vermiştim, tekrar vereyim;

eğim de yok. düz yol. temiz asfalt.

bahsettiğiniz yol dört yol anladığım kadarıyla. sonuçta isterse 5 km dümdüz olsun öncesi veya sonrası dört yola geldiğinizde sağı solu kontrol etmek için durursunuz yada ciddi anlamda yavaşlarsınız.

merhaba. emniyet şeritsiz, 2 şeritli bölünmüş yol, tam 90 derece köşeli viraja hangi hızla giriyorsunuz? sürekli kullandığım güzergahta 1-2 tane var böyle dönüşler, acaba çok mu yavaşlıyorum diye düşünmeye başladım.

Siz yine de yavaş girin. O gün zeminde tutunmayı azaltacak bir şey olmuş olabilir (kum, yağ vs)
Kazaların bir çoğu iyi bildiğinizi düşündüğünüz yollarda oluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar