Takip Cihazları Hakkında Rehber

Motosikleti
pcx125
Sadece Turuncu'dan haberim vardi. Onun da yorumlarinin yarisi iyi, yarisi kotu. Emin olamiyorum kalitesi hakkinda.
ben de sadece arventoyu duymuştum onu da araç takip olarak duymuştum, meğerse çok firma ve alanları da genişmiş. Tekne, filo, tır, otobus, karavan vs vs. Ben bizi ilgilendiren motosiklet için rehber oluşturdum.

Allah izin verirse 2 haftaya bir motorum olacak, koyacağım yer de çok güvenli değil o yüzden böyle bir arayışa girdim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Takip cihazı yerine tercihen 2 tane airtag / smarttag alıp motorun münasip bir yerlerinde saklamalı.

Motorda airtag / smarttag olmasından süphelenip 1 tanesini arayıp bulduklarında diğerini aramayı bırakacakları ihtimali için 2 tane airtag / smarttag almak lazım dedim.

Eğer dişli hırsızlardan ve de onların motorunuzda 2 tane airtag bulundurduğunuza ihtimal vereceklerinden şüpheleniyorsanız motorunuzda 3 tane airtag / smarttag barındırabilirsiniz. 😆

Akü bağlantısı yok.

CR2032 Pilleri 1 yıl civarında gidiyor.

Apartman otomatını açan anahtarlığa takılı cihazlar kadar büyüklükte olduğundan saklaması kolay.

Bildiğim kadarıyla tespit edilmeleri zor.

Fiyatları Smarttag için 1000 TL'den başlıyor. Gayet de fiyat/performans ürünü sayılabilir.

NOT : Airtag Apple ürünü. Smarttag ise Samsung ürünü. Muhtemelen başka üreticilerin de benzer ürünleri vardır.

Konuyu açan arkadaşımız gayet de güzel bir karşılaştırma tablosu hazırlamış.

Eline sağlık.

Kolay gelsin.
Teşekkür ederim öncelikle, hocam onda da şöyle bir sıkıntı duydum ben. Ben mesela iphone kullanıcısıyım, başka bir airtag benle hareket ederse benim telefonuma bildirim geliyormuş. Nette aratınca da şu çıkıyor hocam Android telefonlar artık seni takip eden bir AirTag olup olmadığını söyleyebiliyor | Ars Technica . Ben bu haberlerden sonra onlara çok güvenmemeye başladım hiç de denk gelmedim daha önce yaşayan varsa anlatırsa güzel olur.

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
ben de sadece arventoyu duymuştum onu da araç takip olarak duymuştum, meğerse çok firma ve alanları da genişmiş. Tekne, filo, tır, otobus, karavan vs vs. Ben bizi ilgilendiren motosiklet için rehber oluşturdum.

Allah izin verirse 2 haftaya bir motorum olacak, koyacağım yer de çok güvenli değil o yüzden böyle bir arayışa girdim.
Takip cihazı arıyorsanız telefon araması ile uyarı veriyor mu diye bakın. uygulamadan gelen bildirimler görülmeyebiliyor, bazen gecikebiliyor ama telefon araması olunda duymamak zor. Bendeki takip cihazının telefon uygulaması bildirimi telefon internet çekiyorsa geliyor ama telefon araması kapsama alanı içindeysem zaten uygulama bildiriminden önce geliyor, gece 4de bile uyandırabiliyor yani.

Haa, 3 yıla yakındır kullanıyorum da bir kere işe yaramadı, bir kaç kez gece 3-4 gibi telefon çaldı, pencereden baktım kedi tepinmiş üzerinde, ben de kedi tepinince uyarı vermesin diye sarsıntı alarmının hassasiyetini iyice azalttım, ancak yerinden iyice oynatınca çalıyor.

Motosikleti
pcx125
Bende turuncu var, akünün canına okuyor. Akücülere para kazandırmak en büyük özelliği. :)
Takip cihazına ayrıca satılan alarm modulunu de taktırmıştım, motoru parkettiğim yerde biri kurcalarsa alarm çalıyor, kurcalayan kişi dürüst sadece kendi halinde bir vatandaşsa yani kötü niyetli biri değilse sadece meraktan dokunduysa bir daha dokunmuyor.
Biri kurcaladığında telefondaki uygulamaya bildirim gelmesi dışında bir de ayrıca çağrı merkezindne telefon araması geliyor, diğerlerine göre en güzel özelliği bu, ben takip cihazı alırken diğer markalarda yalnzıca telefondaki uygulamadan bildirim özelliği vardı, gece yatarken telefona tonla bildirim sesi gelmesin diye telefonu sessize alıp uyuma alışkanlığım olduğu için bu arama özelliği benim için önemliydi.

Takip cihazı aldım ama kasko yaptırmaktan vazgeçmedim. Hırsızlar çalsa götürsen, telefonuma 10sn içinde arama gelse ben uyanıp polisi arasam hemen peşine düşeceklerini sanmıyorum, öyle şeyler filmlerde olur. Hırsız tiplerden kendi başıma motorumu alamayacağıma göre bu durumda takip cihazının bir etkisi de kalmıyor. Yüksek yerlerde tanıdığınız varsa sizin yerinize karakolu arayıp şu bizim kardeşimizin motorunu hemen alın getirin derlerse o zaman işe yarar ya da çok daha güçlü illegal tiplerden tanıdıklarınız varsa onlar çalanlara bir şekild eulaşıp yanlışlıkla çalmışsınız çabuk aldığınız yere bırakın kırmayayım bacaklarınızı demeyecekse yine işe yaramaz.

Süresi dolmasına 4 ay kadar kaldı, süresi dolunca yeniletmeyeceğim. Zaten yurtdışında da çalışmıyor, sürekli aküyü yiyor. airtag gibi cihazlardan almak daha mantıklı geldi bana. sesli alarm için de sesi iyi çıkan bir disk kilidi de aynı işi görüyor.

Kaskom var zaten. Takip cihazı var diye kasko indirim yapsa işe yarıyormuş derdim.
Turuncu zaten batarya süresini de yazmamış hocam, turuncu kablolu ve kablosuz diye sunuyordu siz sanırım kabloluyu seçtiniz, beni en çok arventodaki 200 güne kadarki ibare aklımı çeldi. Ek olarak sizin dediğiniz alarm buzzer, genel olarak hepsi onu ek ücretlerle satıyor. Turuncunun arama özelliği gerçekten iyiymiş bu arada

Motosikleti
Turuncu zaten batarya süresini de yazmamış hocam, turuncu kablolu ve kablosuz diye sunuyordu siz sanırım kabloluyu seçtiniz, beni en çok arventodaki 200 güne kadarki ibare aklımı çeldi. Ek olarak sizin dediğiniz alarm buzzer, genel olarak hepsi onu ek ücretlerle satıyor. Turuncunun arama özelliği gerçekten iyiymiş bu arada
Ben de bir tek arama özelliği yüzünden turuncu almıştım çünkü telefonumda bildiri olunca görmüyorum, telefon elimdeyse görüyorum ancak.
Ben turuncu aldığımda kablosuz versiyonu yoktu, kablolu olanı vardı, alarm buzzer modulunu ilave aldım, bu da bir röleye bağlı ses çıkaran bir parça, alarm tetiklenince röleyi tetikliyor röle de ses çıkaran parçayı besliyor. Kablosuz olanda bu modul yokmuş sanırım ama kendi bataryası var haliyle aküyü öldürmüyor, kablosuzdan alsaydım sele altında bir usb şarj cihazında beslerdim, kontağı açınca motor çalışırken aküsü dolar kontağı kapatınca kendi bataryası 2-3 hafta yetiyormuş sanırım.
Kablolu versiyonu bendeki eski bir donanım sanırım, bunun da içinde bataryası var güya, aküden sökünce kendi bataryasından 8 saat gider yazıyor ama 3-4 saatte bitiyor o zaman. Hala istanbulda yaşıyor olsaydım kablosuz olanını alırdım ama istanbuldan taşındım, yaşadığım yer azıcık daha güvenli diye kalan süresi dolunda yeniletmeyeceğim, cihazın bağlantıların sökerim ama cihaz motorda bağlıymış görünümlü kalır, olur da hırsız çalarsa takip cihazı buldum diye sevinip onu söker atar ayrıca bir yerine sakladığım airtag'ı aramakla uğraşmaz diye umuyorum.

Motosikleti
pcx125
Ben de bir tek arama özelliği yüzünden turuncu almıştım çünkü telefonumda bildiri olunca görmüyorum, telefon elimdeyse görüyorum ancak.
Ben turuncu aldığımda kablosuz versiyonu yoktu, kablolu olanı vardı, alarm buzzer modulunu ilave aldım, bu da bir röleye bağlı ses çıkaran bir parça, alarm tetiklenince röleyi tetikliyor röle de ses çıkaran parçayı besliyor. Kablosuz olanda bu modul yokmuş sanırım ama kendi bataryası var haliyle aküyü öldürmüyor, kablosuzdan alsaydım sele altında bir usb şarj cihazında beslerdim, kontağı açınca motor çalışırken aküsü dolar kontağı kapatınca kendi bataryası 2-3 hafta yetiyormuş sanırım.
Kablolu versiyonu bendeki eski bir donanım sanırım, bunun da içinde bataryası var güya, aküden sökünce kendi bataryasından 8 saat gider yazıyor ama 3-4 saatte bitiyor o zaman. Hala istanbulda yaşıyor olsaydım kablosuz olanını alırdım ama istanbuldan taşındım, yaşadığım yer azıcık daha güvenli diye kalan süresi dolunda yeniletmeyeceğim, cihazın bağlantıların sökerim ama cihaz motorda bağlıymış görünümlü kalır, olur da hırsız çalarsa takip cihazı buldum diye sevinip onu söker atar ayrıca bir yerine sakladığım airtag'ı aramakla uğraşmaz diye umuyorum.
umarım hocam, çok yardımcı oldun çok sağol, ben de buzzer alıcam ek bu takip sistemini de alıcam bakalım ama hala kararsızım, arventonun ödeme kolaylığı çok cezbediyor beni

Motosikleti
umarım hocam, çok yardımcı oldun çok sağol, ben de buzzer alıcam ek bu takip sistemini de alıcam bakalım ama hala kararsızım, arventonun ödeme kolaylığı çok cezbediyor beni
Benim süre dolunca büyük ihtimalle airtag/smarttag ile devam edeceğim, alarm için de motoru dürtünce ciyak ciyak öten basit ucuz bir alarm sistemi taktırır geçerim diye düşünüyorum. Takip sistemi olsa da motor çalındığında ben gidip alamam, polis de yarım saat içinde yerinden kalkıp peşine düşmesini sağlayacak kadar yüksek yerlerden tanıdıklarım da yok. Kaskom var nasıl olsa dedim.

Motosikleti
pcx125
Benim süre dolunca büyük ihtimalle airtag/smarttag ile devam edeceğim, alarm için de motoru dürtünce ciyak ciyak öten basit ucuz bir alarm sistemi taktırır geçerim diye düşünüyorum. Takip sistemi olsa da motor çalındığında ben gidip alamam, polis de yarım saat içinde yerinden kalkıp peşine düşmesini sağlayacak kadar yüksek yerlerden tanıdıklarım da yok. Kaskom var nasıl olsa dedim.
o bağcılardaki olay gibi yapmaya hazır ve nazırım hocam, en kötü motor 100k olmuş
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yer: İstanbul! Sinyalin içeriden geldiğini tespit edince dükkanın kapısını kırıp içeri girdi​

Yer: İstanbul! Sinyalin içeriden geldiğini tespit edince dükkanın kapısını kırıp içeri girdi

29.07.2025 16:08
Haberin Videosunu İzleyin
Yer: İstanbul! Sinyalin içeriden geldiğini tespit edince dükkanın kapısını kırıp içeri girdi
Haber Videosu

İstanbul Bağcılar'da 100 bin TL'lik telefonunun çalındığını söyleyen bir kişi, cihazın sinyalini bir telefoncudan aldığını tespit etti. İşletmeciye ulaşamayınca camı kırarak içeri giren şahıs, telefonunu alıp çıktı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.​

İstanbul Bağcılar'da 100 bin TL değerindeki telefonunun çalındığını belirten bir vatandaş, cihazına ait sinyalin bir telefoncu dükkânından geldiğini tespit etti. İşletme sahibiyle iletişim kuramayan kişi, çareyi camları kırarak içeri girmekte buldu.

OLAY ANI KAMERADA​

Vatandaşın camı kırarak dükkana girip telefonunu aldığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Olayın ardından çevredekiler polisi ararken, işletme sahibi şikayetçi olup olmayacağı konusunda henüz açıklama yapmadı.

YASAL SÜREÇ BAŞLAYABİLİR​

Telefonun gerçekten çalıntı olup olmadığı, dükkâna nasıl ulaştığı ve işletmecinin olayla bağlantısı olup olmadığı polis ekipleri tarafından araştırılıyor. Hukukçular, kişinin kendi telefonunu dahi olsa cam kırarak içeri girmesinin "mülke zarar verme" ve "izinsiz giriş" gibi suçlamalara konu olabileceğini belirtiyor.
osman abi noldu bak, adam telefonunu almış sinyalden

Geçen izlediğim bir videoda motoru çalanlar çalıştırmadan önce selenin altını üstünü her yerini kırıp takip cihazı arıyorlar buluyorlar. Hırsızlar da akıllandı. Sele çevresi granajlar pert. Ayağıyla abanıp direksiyon kilidini kırıyor sonra motoru çalıyorlar. Daha ekonomik gps sinyali veren çözümler düşünmek lazım. Ve bir kaç tane koymak lazım motora. Tek bir takip cihazı da yetmez. Bu hizmetler anlamsız pahalı. Özellikle gece saatlerinde kapalı kilitli ya da güvenlikli bir alanda tutmuyorsan büyük risk...

Motosikleti
pcx125
Geçen izlediğim bir videoda motoru çalanlar çalıştırmadan önce selenin altını üstünü her yerini kırıp takip cihazı arıyorlar buluyorlar. Hırsızlar da akıllandı. Sele çevresi granajlar pert. Ayağıyla abanıp direksiyon kilidini kırıyor sonra motoru çalıyorlar. Daha ekonomik gps sinyali veren çözümler düşünmek lazım. Ve bir kaç tane koymak lazım motora. Tek bir takip cihazı da yetmez. Bu hizmetler anlamsız pahalı. Özellikle gece saatlerinde kapalı kilitli ya da güvenlikli bir alanda tutmuyorsan büyük risk...
Şu hale bak, motoru korumak motordan pahalı hale geldi ama en azından bildirim ve arama desteği gelmesi erken uyarı olması gayet iyi, hadi o da yok geçmişe yönelik konum takibi olduğundan gidip kendin alabilirsin o bağcılardaki olay gibi

Motosikleti
o bağcılardaki olay gibi yapmaya hazır ve nazırım hocam, en kötü motor 100k olmuş
işte ben devlet beni korusun diye vergilerini aksatmadan ödeyen bir vatandaş olarak hırsız tayfası ile kendim muhattap olup canımı tehlikeye sokamam, kimsenin de öyle yapmasını tavsiye etmem. Siz de yapmayın. Kaybedecek hiç bir şeyi olmayan insanlar bunlar, ne var 3-5 yıl yatar çıkarım bu da rütbe olur diyen tayfaya bulaşılmaz.

Kasko yaptırmak daha ucuza gelmeye başladı hem de kafa rahat.

işte ben devlet beni korusun diye vergilerini aksatmadan ödeyen bir vatandaş olarak hırsız tayfası ile kendim muhattap olup canımı tehlikeye sokamam, kimsenin de öyle yapmasını tavsiye etmem. Siz de yapmayın. Kaybedecek hiç bir şeyi olmayan insanlar bunlar, ne var 3-5 yıl yatar çıkarım bu da rütbe olur diyen tayfaya bulaşılmaz.

Kasko yaptırmak daha ucuza gelmeye başladı hem de kafa rahat.
Aynen öyle yaptırırım full kaskomu çalan olursa da gider şikayetimi yaparım polis uğraşsın. Hasar aldıysa da sigorta tamir ettirsin ya da ödesin paramı. Zaten çalınırken pert edilmiş motoru takip cihazıyla kovalayıp arka mahallelerden toplamaya çalışmak akıl karı iş değil.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
osman abi noldu bak, adam telefonunu almış sinyalden
BABAYI ALMIŞ.
Yüz bin liralık telefon için yediği boku BEŞ YÜZ BİN'e temizleyebilirse yatsın kalksın dua etsin, kurban kessin.
Haklı iken haksız duruma düşmenin canlı örneği. Telefonun parası karşı tarafın avukat masrafını kurtarmaz.

BABAYI ALMIŞ.
Yüz bin liralık telefon için yediği boku BEŞ YÜZ BİN'e temizleyebilirse yatsın kalksın dua etsin, kurban kessin.
Haklı iken haksız duruma düşmenin canlı örneği. Telefonun parası karşı tarafın avukat masrafını kurtarmaz.
Ben karşı taraf şikâyetçi olmayacak diyorum.

Eski motorumda 2 yıl Teknotakip kullanmıştım. Motoru satarken hiç acımadım alıcı arkadaşa hediye ettim cihazı. Bildirim göndermesi gerektiğinde ya bildirim göndermiyordu ya da geç gönderiyordu. Konumu çoğunlukla sapmalı gösteriyordu. Şu an smart tag denilen cihazlardan kullanıyorum. O da iyi kötü konumu gösteriyor. Bildirim göndermese de olur.
Abonelikli sistemlere girmek yerine smart tag daha mantıklı geliyor.

Motosikleti
pcx125
Eski motorumda 2 yıl Teknotakip kullanmıştım. Motoru satarken hiç acımadım alıcı arkadaşa hediye ettim cihazı. Bildirim göndermesi gerektiğinde ya bildirim göndermiyordu ya da geç gönderiyordu. Konumu çoğunlukla sapmalı gösteriyordu. Şu an smart tag denilen cihazlardan kullanıyorum. O da iyi kötü konumu gösteriyor. Bildirim göndermese de olur.
Abonelikli sistemlere girmek yerine smart tag daha mantıklı geliyor.
ben arventodan yanayım hocam, anlık konum takibi çok iyiymiş, 200 güne kadar batarya ve yine bildirim desteği ile gayet iyi duruyor. sanırım tek eksiği turuncu takipteki gibi arama gelmemesi. onun yerine anlık bildirim geliyor

Motosikleti
bu android için olan samsung smarttag'lerin muadilleri varmış galiba, onlardan kullanıp memnun kalan var mı? samsung smarttag'dan daha ucuzsa içinde aynı chip olan şeye çok para vermemiş olayım.

Şikayetçi olmazlarsa daha kötü. Tenha bir yerde dalağını, böbreklerini bilumum sakatatını alırlar.
Telefonu çalıp/çaldırıp tezgaha koyacak billuru olan adam, sahibini yedek parça olarak paraya çevirir.
Osman emmi biraz önce haberlere çıktı. Gençler kırılan camı taktırmış, dükkan sahibi de şikâyetçi olmamış.

Biri yolda bulmuş, telefonun ekranı kırıkmış, açamamış, abi sen açar, sahibini bulursun diye telefoncuya bırakmış, oda açıp, telefonun sahibini bulacakken bu talihsiz olay olmuş tüh tüh tüh, vah vah vah, falan filan.

Motosikleti
pcx125
Abi bak facebook gruplarında herkes motorum calınmıştır, gören duyan var mı diye soruyor. Bir tane araç takip sisteminde alıp ki arvento en mantıklısı gibi geliyor ödeme kolaylığından kaynaklı, ayda 300 tl 2-3 paket sigara parasına denk geliyor. Alıp taktırmak en azından az maliyetli ve en kullanışlı yol olarak gözüküyor. şu linkten formu doldurup detayları öğrenicem bakalım, direkt internetten satışları yok gibi duruyor. Turuncu da direkt satış alıyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar