Takip Cihazları Hakkında Rehber

Motosikleti
pcx125
MarkaAğırlıkKoruma StandardıBatarya SüresiFiyat /kdv dahilÖdeme ŞekliTaahhütMontajÇağrı Desteği
Arvento100 gIP67200 güne kadarAylık 299 TL Aylık ödeme24 ayÜcretsiz ilk montaj7/24
Motorist62 gIP6XBelirtilmemiş1 yıl: 5.960 TL
2 yıl: 6.950 TL
Tek sefer ödeme12/24 ayÜcretsiz ilk montaj7/24
N2MobilBelirtilmemişBelirtilmemişBelirtilmemişBelirtilmemişBelirtilmemişBelirtilmemişBelirtilmemişBelirtilmemiş
Mobiliz93 gIP5X12 güne kadarBelirtilmemişBelirtilmemişBelirtilmemişBelirtilmemişBelirtilmemiş
Turuncu GO Takip165 gBelirtilmemişBelirtilmemiş12 Ay Kablolu: 6.190 TL
24 Ay Kablolu: 6.990 TL
12 Ay GO: 8.990 TL
Tek sefer ödeme12/24 ayMontaj ücretli7/24

Takip cihazı neden önemli? Devrilme, sarsılma, çekilme dolaylı olarak çalınma durumlarına karşı size anlık olarak bildirim gönderiyor. Ben de bu sebepten ötürü uzun zamandır motoruma takip cihazı arıyordum ve size de yardımcı olabileceğini bir rehber hazırladım. Şahsi görüşüm Arvento'dan yana, aylık ödeme yapmak beni yormayacağını düşünüyorum baktığında günlük 10 TL gibi bir ücrete geliyor. Ancak diğerlerinde tek sefer ve yüksek miktarlarda ödeme yapıyoruz.

Ağırlık olarak Motorist öne çıkıyor,
Batarya olarak Arvento açık ara öne çıkıyor.
Ödeme olarak bence Arvento öne çıkıyor.
Montaj ve 7/24 kurulum desteği zaten genel olarak veriliyor.

Ek olarak hepsini aylık ödeme şeklinde sıralarsak:

MarkaÖdeme TürüToplam FiyatSüreAylık Ortalama Maliyet
ArventoAylık ödeme299 TL x 24 ay = 7.176 TL24 ay299 TL
MotoristPeşin ödeme1 yıl: 5.960 TL / 12 ay12 ay497 TL
2 yıl: 6.950 TL / 24 ay24 ay290 TL
Turuncu GO TakipPeşin ödeme12 Ay Kablolu: 6.190 TL / 12 ay12 ay515 TL
24 Ay Kablolu: 6.990 TL / 24 ay24 ay291 TL
12 Ay GO: 8.990 TL / 12 ay12 ay749 TL

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Motosikleti
pcx125
Abi bu firmalar tek motosiklet takibi satmıyorki, filo yönetimi, tır nakliye firmaları gibi çok araçlı firmalar kullanıyordu önceden. Türkiye'de artan motosiklet sayısı ve buna istinaden ihtiyaçlar doğrultusunda buraya da ürün geliştirdiler. Ben arvento'yu çok daha önceden duymuştum, adamlar dünyada 5. sırada, Türkiye'de 1. sırada bu araç takip sistemi konusunda. He motoru bilemem ama o yüzden de rehber oluşturdum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu sektörü, bu tezgahı hırsızların kurduğunu düşünüyorum.
Abi bu firmalar tek motosiklet takibi satmıyorki, filo yönetimi, tır nakliye firmaları gibi çok araçlı firmalar kullanıyordu önceden. Türkiye'de artan motosiklet sayısı ve buna istinaden ihtiyaçlar doğrultusunda buraya da ürün geliştirdiler. Ben arvento'yu çok daha önceden duymuştum, adamlar dünyada 5. sırada, Türkiye'de 1. sırada bu araç takip sistemi konusunda. He motoru bilemem ama o yüzden de rehber oluşturdum.

Motosikleti
pcx125
se
tek motosikletleri değil, arabaları, kamyonları, tırları, otobüsleri de çalıyorlar tabi.
Sen kullanıyon mu araç takip abi, ben biraz arvento'dan yanayım. Eğer takip cihazı kullanıyorsan onun hakkında bilgi verebilirsin bize

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Sen kullanıyon mu araç takip abi, ben biraz arvento'dan yanayım. Eğer takip cihazı kullanıyorsan onun hakkında bilgi verebilirsin bize
Kullanmıyorum, kullanmam da. Boş işler onlar. Verebilecek paran varsa kasko yaptır.
Motorunun çalındığını anında öğrenip de ne yapacaksın? Ertesi gün haberin olur zaten.

Motosikleti
pcx125
Kullanmıyorum, kullanmam da. Boş işler onlar. Verebilecek paran varsa kasko yaptır.
Motorunun çalındığını anında öğrenip de ne yapacaksın? Ertesi gün haberin olur zaten.
Abi o iş öyle değil işte, devrilme çekilmede anında bildirim, yakıt tasarrufu, rota izleme vs vs bi dolu özelliği var

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Bu tip takip cihazlarının motosiklet özelinde çok efektif olduğunu düşünmüyorum. Güvenlik anlamında belki yanınızda değilken motorunuza dokunduklarında, yer değiştirdiklerinde veya olduğu yerde devrilme gibi konularda anlık bildirim sunması çekici gelebilir ancak örneğin hırsızlığa veya kazaya karşı bir yaptırımı yok.

Bir de tabii bu tip cihazlar akünüze oldukça fazla yük bindireceğinden, motorunuzu uzun süre kullanmayacağınız durumda sürprizlerle karşılaşma olasılığınız oldukça yükselecektir.

Şahsen şunlara yıllık 6-7 bin TL vereceğime, 14-15 bin TL full kasko yaptırmanın çok daha mantıklı olduğunu düşünüyorum.

Motosikleti
pcx125
lan osman abi :d

abi elemanı neden bozuyorsun yaa... ne güzel işte arvento'nun reklamını yapıyordu :(
abi ayıp ediyon, reklam yapsam link bırakırım, ben hepsini inceledim zaten cihazların standartına kadar yazdım :)

Bu tip takip cihazlarının motosiklet özelinde çok efektif olduğunu düşünmüyorum. Güvenlik anlamında belki yanınızda değilken motorunuza dokunduklarında, yer değiştirdiklerinde veya olduğu yerde devrilme gibi konularda anlık bildirim sunması çekici gelebilir ancak örneğin hırsızlığa veya kazaya karşı bir yaptırımı yok.

Bir de tabii bu tip cihazlar akünüze oldukça fazla yük bindireceğinden, motorunuzu uzun süre kullanmayacağınız durumda sürprizlerle karşılaşma olasılığınız oldukça yükselecektir.

Şahsen şunlara yıllık 6-7 bin TL vereceğime, 14-15 bin TL full kasko yaptırmanın çok daha mantıklı olduğunu düşünüyorum
Sen de haklısın abi böyle yapanlar da var tabi de yıllık 14-15 de çok be abi, yıllık 6-7 bile çok geliyor bana en azından aylık 299 tl ye makul geldi. Baktığında asgari ücretin %1'ine denk geliyor.
Aküye bindireceği yük de haklısın çok yorum var o tarafında. O yüzden batarya sürelerini de yazdım, arvento 200 gün sunuyor ne kadar doğru tabi bilemem, belki aramızda kullanan vardır

Son düzenleme:
Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Guzel bir karsilastirma olmus, tesekkurler. Bunlardan birini kullanan kisilerin geri donusleri de bence cok onemli. Aklimda alsam mi diye bir soru isareti vardi.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
abi ayıp ediyon, reklam yapsam link bırakırım, ben hepsini inceledim zaten cihazların standartına kadar yazdım :)

Sen de haklısın abi böyle yapanlar da var tabi de yıllık 14-15 de çok be abi, yıllık 6-7 bile çok geliyor bana en azından aylık 299 tl ye makul geldi. Baktığında asgari ücretin %1'ine denk geliyor.
Aküye bindireceği yük de haklısın çok yorum var o tarafında. O yüzden batarya sürelerini de yazdım, arvento 200 gün sunuyor ne kadar doğru tabi bilemem, belki aramızda kullanan vardır
Kasko'ya vereceğin paranın içeriği bambaşka ama. Pert olsa motorun veya çalınsa rayiç bedel üzerinden ödeme alırsın. Başta çok gibi görünür ama zamanla hasarsızlık indirimi vs. ile makul fiyatlara düşer.

Neyse, sen bilirsin. Takip cihazının bence anlamı yok.

Motosikleti
pcx125
Guzel bir karsilastirma olmus, tesekkurler. Bunlardan birini kullanan kisilerin geri donusleri de bence cok onemli. Aklimda alsam mi diye bir soru isareti vardi.
Rica ederim hocam, keşke kullanan arkadaşların yorumları olsaydı. Sen araştırma yaptın mı, ben motorist ve arvento arasında kaldım ama arventoya daha yakınım

Güzel konu olmuş eline sağlık. Eminim bu tip soruları olan arkadaşların kafasını ferahlatmıştır.

Amma ve lakin şöyle bir sorunumuz var;

1-Ülkedeki kolluk kuvvetlerinin vatandaşı koruyamaması. Polise gidip "abi motorumu çaldılar bak şu an takip edebiliyorum" desen kim sker yalova kaymakamını dercesine bakarlar yüzüne.

2-Velevki adam çaldı götürüyor peşine gittin al ver kavgası çıktı. Adam sana iki tane sıksa bok yoluna gidersin adam da bir sene yatmadan çıkar içeriden.

Yani mevki makam sahibi dostlarınız, adam vurmaktan imtiyaz etmeyecek arkadaşlarınız veya adam vuracak deliliğiniz yoksa çalıp süren kişinin ardından anlık konuma bakıp "ibneye bak ters yöne girdi şimdi de" dersiniz.

Bütün bu olayları şahsen ben göze aldığımda nerede olduğunu bilip ona dokunamamaktansa nerede olduğunu bilmem daha iyi.

Motosikleti
pcx125
Güzel konu olmuş eline sağlık. Eminim bu tip soruları olan arkadaşların kafasını ferahlatmıştır.

Amma ve lakin şöyle bir sorunumuz var;

1-Ülkedeki kolluk kuvvetlerinin vatandaşı koruyamaması. Polise gidip "abi motorumu çaldılar bak şu an takip edebiliyorum" desen kim sker yalova kaymakamını dercesine bakarlar yüzüne.

2-Velevki adam çaldı götürüyor peşine gittin al ver kavgası çıktı. Adam sana iki tane sıksa bok yoluna gidersin adam da bir sene yatmadan çıkar içeriden.

Yani mevki makam sahibi dostlarınız, adam vurmaktan imtiyaz etmeyecek arkadaşlarınız veya adam vuracak deliliğiniz yoksa çalıp süren kişinin ardından anlık konuma bakıp "ibneye bak ters yöne girdi şimdi de" dersiniz.

Bütün bu olayları şahsen ben göze aldığımda nerede olduğunu bilip ona dokunamamaktansa nerede olduğunu bilmem daha iyi.
Haklı olduğun noktalar yok diyemem, ancak motor çalınsa polise gitsem bir şey yapmazsa da ben gereğini yaparım gider ben de onlardan çalarım 😂 en azından geçmişe yönelik konum takip özelliği var

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Rica ederim hocam, keşke kullanan arkadaşların yorumları olsaydı. Sen araştırma yaptın mı, ben motorist ve arvento arasında kaldım ama arventoya daha yakınım
Sadece Turuncu'dan haberim vardi. Onun da yorumlarinin yarisi iyi, yarisi kotu. Emin olamiyorum kalitesi hakkinda.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bende turuncu var, akünün canına okuyor. Akücülere para kazandırmak en büyük özelliği. :)
Takip cihazına ayrıca satılan alarm modulunu de taktırmıştım, motoru parkettiğim yerde biri kurcalarsa alarm çalıyor, kurcalayan kişi dürüst sadece kendi halinde bir vatandaşsa yani kötü niyetli biri değilse sadece meraktan dokunduysa bir daha dokunmuyor.
Biri kurcaladığında telefondaki uygulamaya bildirim gelmesi dışında bir de ayrıca çağrı merkezindne telefon araması geliyor, diğerlerine göre en güzel özelliği bu, ben takip cihazı alırken diğer markalarda yalnzıca telefondaki uygulamadan bildirim özelliği vardı, gece yatarken telefona tonla bildirim sesi gelmesin diye telefonu sessize alıp uyuma alışkanlığım olduğu için bu arama özelliği benim için önemliydi.

Takip cihazı aldım ama kasko yaptırmaktan vazgeçmedim. Hırsızlar çalsa götürsen, telefonuma 10sn içinde arama gelse ben uyanıp polisi arasam hemen peşine düşeceklerini sanmıyorum, öyle şeyler filmlerde olur. Hırsız tiplerden kendi başıma motorumu alamayacağıma göre bu durumda takip cihazının bir etkisi de kalmıyor. Yüksek yerlerde tanıdığınız varsa sizin yerinize karakolu arayıp şu bizim kardeşimizin motorunu hemen alın getirin derlerse o zaman işe yarar ya da çok daha güçlü illegal tiplerden tanıdıklarınız varsa onlar çalanlara bir şekild eulaşıp yanlışlıkla çalmışsınız çabuk aldığınız yere bırakın kırmayayım bacaklarınızı demeyecekse yine işe yaramaz.

Süresi dolmasına 4 ay kadar kaldı, süresi dolunca yeniletmeyeceğim. Zaten yurtdışında da çalışmıyor, sürekli aküyü yiyor. airtag gibi cihazlardan almak daha mantıklı geldi bana. sesli alarm için de sesi iyi çıkan bir disk kilidi de aynı işi görüyor.

Kaskom var zaten. Takip cihazı var diye kasko indirim yapsa işe yarıyormuş derdim.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Takip cihazı yerine tercihen 2 tane airtag / smarttag alıp motorun münasip bir yerlerinde saklamalı.

Motorda airtag / smarttag olmasından süphelenip 1 tanesini arayıp bulduklarında diğerini aramayı bırakacakları ihtimali için 2 tane airtag / smarttag almak lazım dedim.

Eğer dişli hırsızlardan ve de onların motorunuzda 2 tane airtag bulundurduğunuza ihtimal vereceklerinden şüpheleniyorsanız motorunuzda 3 tane airtag / smarttag barındırabilirsiniz. 😆

Akü bağlantısı yok.

CR2032 Pilleri 1 yıl civarında gidiyor.

Apartman otomatını açan anahtarlığa takılı cihazlar kadar büyüklükte olduğundan saklaması kolay.

Bildiğim kadarıyla tespit edilmeleri zor.

Fiyatları Smarttag için 1000 TL'den başlıyor. Gayet de fiyat/performans ürünü sayılabilir.

NOT : Airtag Apple ürünü. Smarttag ise Samsung ürünü. Muhtemelen başka üreticilerin de benzer ürünleri vardır.

Konuyu açan arkadaşımız gayet de güzel bir karşılaştırma tablosu hazırlamış.

Eline sağlık.

Kolay gelsin.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.

Yer: İstanbul! Sinyalin içeriden geldiğini tespit edince dükkanın kapısını kırıp içeri girdi​

Yer: İstanbul! Sinyalin içeriden geldiğini tespit edince dükkanın kapısını kırıp içeri girdi

29.07.2025 16:08
Haberin Videosunu İzleyin
Yer: İstanbul! Sinyalin içeriden geldiğini tespit edince dükkanın kapısını kırıp içeri girdi
Haber Videosu

İstanbul Bağcılar'da 100 bin TL'lik telefonunun çalındığını söyleyen bir kişi, cihazın sinyalini bir telefoncudan aldığını tespit etti. İşletmeciye ulaşamayınca camı kırarak içeri giren şahıs, telefonunu alıp çıktı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.​

İstanbul Bağcılar'da 100 bin TL değerindeki telefonunun çalındığını belirten bir vatandaş, cihazına ait sinyalin bir telefoncu dükkânından geldiğini tespit etti. İşletme sahibiyle iletişim kuramayan kişi, çareyi camları kırarak içeri girmekte buldu.

OLAY ANI KAMERADA​

Vatandaşın camı kırarak dükkana girip telefonunu aldığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Olayın ardından çevredekiler polisi ararken, işletme sahibi şikayetçi olup olmayacağı konusunda henüz açıklama yapmadı.

YASAL SÜREÇ BAŞLAYABİLİR​

Telefonun gerçekten çalıntı olup olmadığı, dükkâna nasıl ulaştığı ve işletmecinin olayla bağlantısı olup olmadığı polis ekipleri tarafından araştırılıyor. Hukukçular, kişinin kendi telefonunu dahi olsa cam kırarak içeri girmesinin "mülke zarar verme" ve "izinsiz giriş" gibi suçlamalara konu olabileceğini belirtiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar