abi çok sevindim vallahi.Allah gönlüne göre verdi darısı başımızaartık buluşmalarada katılırsın bol bol görüşürüz.artık şileye gelirsin herkez geliyo sende bi uzun yol yap şile yolu güzeldir:wiinkk:
ozrace sevgili kardeşim iyi dileklerin için çok teşekkür ederim...yalnız şile konusuna gelince biraz üşüttüğüm için gelemedim...birde gezide düzen ve tertip olmayacağını biliyordum grup sürüşü konusunda o yüzden gelmemeyi tercih ettim...ama yinede genelde güzel geçeceği belliydi...neyse önümüz yaz daha çooook şile vs.yaparız herşeyden önce sağlık olsun gerisi gelir...:wiinkk:
hayırlı olsun diyelim de cbf250 den fazere geçmekle iyi etmedin, Allah kaza bela vermesin.
ooo hayırlı olsun abi
ama şimdi bak olmadı büleent abi 250 ccden bi anda bilmem kaç cc ye..
dikkatli ol canından olursun.. yanlış bu daha aradaki 350 cc 400 cc 500 cc makinalar nolucak bi anda geçtin sen feyzıra...
Bülent abi yanlış anlama kızmada bana bak kim ne makina aldıysa hep aynı cümleleri kurdun milletin hevesini kırdın alma patlarsın alma ölürsün bunu çoğunuz dedi... böyle böyle deyip büyük makina almak niye.. bak elimize fırsat geçince hiç affetmiyoruz... birileri çıkıp böyle bıt bıt ötse seninde şevkin kırılmazmı canın sıkılmazmı
sen bu makinayı alırken zaten tehlikesini kabulleniyosun.. her ayrıntısını biliyosun.. yani yeni makina alan hemen hemen herkes tehlikenin farkında madem öyle neden ilk paragrafımdaki gibi cümleler kuralımki !
evet sevgili tigermbz ve metalgod gelelim sizlerin düşüncesine...
CBF250'den fazer'a geçtim çünkü 4 seneye yakındır motor kullanıyorum ve en azından 4-5 tane kaza yaptım...yani bu süre zarfı içerisinde motorun çeşitli tehlikelerini gördüm diyebilirim...kısacası tecrübe eksikliğim yoktu...gerçi kimi durumlar vardırki tecrübeninde yapabileceği hiçbirşey yoktur...allah hiçbirimizi böyle durumlarla karşılaştırmasın...benim karşı çıktığım başlangıç motoru olarak direk 600 ve 1000cc'lik makina alan yada 125cc'den direk 600'e geçen arkadaşlardır...
bıt bıt ötme konusuna gelince beni tanıyan ve nasıl motor kullandığımı bilen kimse bıt bıt ötmedi semihcim...ve ben araya bir 10 günlük Honda NT700 Deauville deneyimi sıkıştırdım...yani yine direk geçmiş olmadım...birde herşeyden önemlisi geçiş için kendini hazır hissetmek lazım...
yani lafın kısa ve özü 600cc ve üstü makineler ciddi tecrübe ve deneyim isteyen motorlar...tabiki iyi bir eğitimle başlanabilir ama ben yinede başlangıç motoru olarak kimsenin başlamasını tavsiye etmem...biz arkadaşlarımızı böyle sert uyarmamızın sebebi ''madem aldın böyle bir hata yaptın bak gerçekten bu tehlikeli bir makine çok dikkatli ol '' manasında kulağını çekme istemimizdendir...yani iyiliğini istememizdendir...aksi takdirde herkes kendinden sorumlusu isteyen 1000rr'lada başlıyor ama ben kimsenin zarar görmesini istemediğim için böyle davranıyorum bilmem anlatabildimmi semihcim...
:queen:hadi bakalım cevap yaz Pilo efendi...bende aynı şeyi derim ..büyük cc alanlara...ondan ben hep büyük cc alamam ya...irezil olacağıma almayıveririm...la açım zate büyük cc neyime...aldı başına belayı babayaro...ama sevindim...ama üzüldüm...kazasız belasız işallah ...ale:
cevap yukarda kardeşim...:cat: