Sym scooter ile İzmir- İstanbul Fuar gezisi.

İzmir İl Temsilcisi
Arkadaşlar merhabalar.

Sym scooter ile istanbul macerası ve sonunda cenk kardeşime motorunu kavuşturma sevinciyle son buldurduk :)

Olayın aslı ve hikayenin bşaı şu şekilde başlıyor. CECE89 nickli arkadaşımızın bana mesaj atmasıyla..

Cem Selam,

Konu açmak yerine sana mesaj atmayı tercih ettim.
izmir bostanlıdan ailemin yanından yaklaşık 6 ay önce ayrılıp istanbula yerleştim.

Sen hem il temsilcimiz hemde bir çok insana oranla bilgi sahibi ve anlayışlı biri olduğun için sana yazıyorum bunu. daha önce kimseden destek almayı düşünmedim bu konuda

istanbula yerleşince 125lik Sym Fiddle motorum izmirde kaldı.
Sonra dolar ve euro tavan yapıp motorun aynısını almayı düşünürken karsıyaka motoshop tan 3.000 tl ye aldığım motorumun fiyatı burada 4.000-5.500 tl oldu.
Sonrasında ne kadar nakliyecilerden fiyat alsamda açıkcası içime sinmedi yolda başına birşey gelirse diye hemde garip fiyatlar 250-750 arası fiyat çektikleri için vazgeçtim.(250 tl diyen ev eşyası yanında taşıyacakmış açıkcası istemedim)
Otobüs ile göndermeyi düşünürken yok depo boşaltılacak yok her otobüs firması almıyor yok kaptan ile konuşacaksın gibi öneriler bizim sitede yazanlar.

Motorum daha 7.000 km de ve şu zamanlarda çok az kullanılıyor. Almışken satmak istemiyorum da çünkü yeni bir motoru almak alışmak çekindiğim birşey şu dönemde.

İşte böyle... Bu cenk kardeşimin bana övgü dolu ve iltifat sözleriyle 3-4 mesajlaşmamız sonra motorunu ben getiririm dememle son buldu :)

İlk önce cenkin ailesiyle tanışıp motoru aldım. Motoru kendi evimin bahçesine getirip daha sonra yola koyulmak için hazırlıklara başladım.

İşte gelsin fotolar..

3koh.jpg

Fazerın yanına fıdılı yerleştirdik ve yola çıkmak için hazırlanıyoruz.

qrqh.jpg

tk0r.jpg

og3q.jpg

tbvt.jpg

9lnv.jpg

sruo.jpg

gf96.jpg

bnhq.jpg

qf4c.jpg

oz2n.jpg

yx1t.jpg

6bwm.jpg

qtvg.jpg

xuc7.jpg

j6vv.jpg

Motoru sahibine ulaştırdık mutluluk anı :)

1xqt.jpg

Ertesi günü fuara geçtim sizler içinde birkaç foto koyuyorum.

Hero.

4gzw.jpg

hi44.jpg

Oguz tr_select ile fuarda buluşup birlikte incelemeye başlıyoruz.

Bu arada fuar sebebiyle birçok arkadaşla tanışmak için ugraştım fakat forumdan ancak 5-6 kişi ile tanışabildim.

3j8x.jpg

mt-07

d1n9.jpg

Forumdan cihan54 ve ben.

fafg.jpg

x5 hyosung.

8x0y.jpg

iqh5.jpg

x13w.jpg

gwkf.jpg

4ow7.jpg

bcfb.jpg

Makarasına birkaç fotoda çekildik :cherry:

pjjf.jpg

z3iy.jpg

yeni z1000

s5ud.jpg

d5dz.jpg

zvxv.jpg

5bdw.jpg

o6z3.jpg

s4dq.jpg

6hdl.jpg

l7a8.jpg

znaj.jpg

8xrf.jpg

nhi1.jpg

g2tj.jpg

72su.jpg

dvop.jpg

nrzl.jpg

7btr.jpg

p54i.jpg

jke1.jpg

42fn.jpg

Mustafa kardeşim.

730p.jpg

52xp.jpg

dapn.jpg

Beni açıkca en çok etkileyen motor bajaj idi.

Sürmedigimiz bir motora 5 para etmez demek bence yakışı kalmaz.

Adamlar motor blogunu çıkarıp ortaya koymuşlar hiçmi mühendis anlamıyorda bakmıyor motora ?

Elbet anlayanlar var ve elbette bajaj motor bloguna sonuna kadar güveniyor.

Fiyatı 7bin bence çok normal bu motoru cbf mh ybr gibi motorla kıyaslamak ne kadar dogrudur ?

Hp degerleri 250cc sınıfına daha yakın ve ben 250cc katagorisinde mantıklı görüyorum.

Ayrıca motoru test etme fırsatı buldum fakat denemedim stunt gösterisinden sonra bir arkadaş sürdü onunda tek diyecegi şey oha vibrasyon sıfır demesi oldu. Frenlerinin çok iyi oldugundan'da eminim. Arkadaş gaz açıp kapalı alanda çok güzel bir panik fren gösterisi yaptı. Bunu yapan sıradan biri bizim gibi.

as3f.jpg

Ayrıca gidon turuda bizi şaşırttı gerçekten iyi.

6to3.jpg

Bajaja baktıgınızda herkes motora bakıyor fakat kimse motor blogunu incelemeye gitmiyor ?

twtv.jpg

Teknisyen ile 5dklık sohbetimiz üzerine bu motoru 2 ltden fazla yakıt yaktıramazsın demesi.

3 buji sayesinde çig yakıt atılmasını engelleyip yakıtın tamamen yakılmasını saglaması ve 3 buji ile ateşlemede full performans vermesini savundu.

benzinin nerdeyse 6 tl oldugu türkiyede 100kmde 2 lt yakan bir motosiklet kullanmak çok mantıklı.

o667.jpg

ehom.jpg

bw60.jpg

0h3e.jpg

bfji.jpg

y41r.jpg

Barkının yanınada ugradık.

86nh.jpg

bge7.jpg

Daha sonra fuar maceramı sonlandırıp İzmire dönmek için yolculugumuzu sonlandırıyoruz :)

Okuyup yorum atan herkese şimdiden teşekkürler Hoşçakalın.:cat:

Son düzenleme:
benim gibi fuara gidemiyenler icin iyi oldu, paylasim icin tesekürler:cat:

pulsarı bende çok beğendim fakat x5 hayal kırıklığına uğrattı beni. sizde incelemişsiniz nasıl buldunuz hyosung x5'i

İzmir İl Temsilcisi
pulsarı bende çok beğendim fakat x5 hayal kırıklığına uğrattı beni. sizde incelemişsiniz nasıl buldunuz hyosung x5'i

X5 şöyleki fiyat performans açısından begenmedik.

Fakat sürüp test etmedigimiz içinde çok kesin yargılı konuşmayayım hocam parça kalitesi çok ahım şahım gibi birşey durmuyordu vites geçişleri çok rahat geldi.

Yani ben yine begendim biraz hyosunglara sempatimde var şimdi onunda etkisi var tabi fakat 11 lira x5e vermem tabiki.

8-9 bin gibi bi fiyatla piyasaya çıksaydı arkasında çok dururdum.

Fakat megelli gibi patlıyacagını sanmıyorum.

bendede hyosung pozitifdir eski motorlarımdan biridir hakkını yiyemem kusurunu görmedim fakat gtr serisindeki kaliteden eser yok x5,de. sanki farklı markaların motorları gibiydi resmen abartmıyorum yarım saat motoru inceledim alacaktım çünkü. ama malesef umduğum gibi bulamadım.
not: çalıştırmadım sürmedim durmadım benim negatif yorumum sadece malzeme kalitesi işcilik üzerinedir.. hyodan soğumayın sonra hyo candır.:cat:

Walla iyi cesaret bir scooter ile izmir - İstanbul yapmak walla çılgınlık :cat: (gibi görüyorum)

Çok güzel bir hatıra kalmıştır senin için paylaştığın için teşekkür ederiz...

Fuar fotoları da gayet iyiydi yani motorlar... :queen:

İzmir İl Temsilcisi
bendede hyosung pozitifdir eski motorlarımdan biridir hakkını yiyemem kusurunu görmedim fakat gtr serisindeki kaliteden eser yok x5,de. sanki farklı markaların motorları gibiydi resmen abartmıyorum yarım saat motoru inceledim alacaktım çünkü. ama malesef umduğum gibi bulamadım.
not: çalıştırmadım sürmedim durmadım benim negatif yorumum sadece malzeme kalitesi işcilik üzerinedir.. hyodan soğumayın sonra hyo candır.:cat:

Kesin konuşmamak lazım bende calibre'yi bi ara savunanlar grubundaydım özellikle sonpol arkadaşımdır ilk başlarda çok sorunsuz ve problemsiz bir motordu fakat km arttıkça git gide gözümüzden düşmeye başladı.

Şimdi x5e iyi deriz kötü deriz ne olcagı belli olmaz en güzeli kullanıcılarından dinlemek lazım parçaları hakkında haklısınız bir japon tadı yoktu ama yinede ben x5in kendini kanıtlayacagını düşünüyorum.

Keşke fuarda tanışssaydık hocam birdaki seneye artık :)

cumartesi gittim ben keşke tanışabilseydik beraber incelerdik oğuzlada tanışmayı istiyordum zaten iyi olurdu didahakine inşallah. :)

İzmir İl Temsilcisi
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
eline saglık,keyifle okudum

Merhaba arkadaşlar, cemin yanından anca gelebildim :)
Öncelikle cem, cenk ve nişanlısı müthiş insanlar. Buradan tekrar teşekkür ederim kendilerine. Bankacıya selam söyleyin :mrgreen:
Bajajı en çok ben kurcaladım. Gidonu çevirende benim resimde. Abi adamlar müthiş bir motor yapmışlar. Parça kalitesi gayet yeterli. Vites geçişleri çok rahat. Gidon turunu zaten resimlerde görüyorsunuz...

Hintli amcalar bir gösteriler yaptılar pulsar ile, cemin gözleri açıldı. İkimizde şaşkındık... Millete test ettirdiler motorları, gayet tatminkar geldi bana.

Şu hero zmr ilk resimdeki motor, yani eski kasa zzr çakması tam bir rezalet benim için. Cem ile pek içimize sinmedi açıkcası. X5 vites geçişleri gayet iyidi fakat malzeme kalitesi GT250 ile karşılaştırdığımızda ıhh...

Bajajın motorunu anlatan dayı dediki; Hindistan yolları rezalet. Bizim ülkemizdeki yollar ile kıyasladığımızda burası paris... En apaçiside olsa 3 litreden fazla yaktıramaz dedi adam...
Bajaj emsallerine nazaran ciddi bir rakip arkadaşlar. Daha incelemeden lütfen bok atmayın.

Zmr demişken arkadaşlar(zzr600 çakması) gidon turu çok azdı.
Çin motorları halen aynı standartta... Kötü işçilik-kötü malzeme.. Pek bir şey yazmayacağım onlar ile ilgili.

Bu arada bayanların çoğu rus ve ingilizdi :cherry:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nihat, facebook'ta fuar ile ilgili paylaştıklarını görünce çok üzüldüm. Cemede söyledim, keşke haberimiz olsaydıda tanışabilseydik...
Olsun, yakın zamanda bir organizasyon yapalım. Aynı şehirdeyiz nasıl olsa :)

Son düzenleme:
İzmir İl Temsilcisi
Fotolar çok güzel cem gitmiş kadar olduk :)

Dostum bana inandıgınız ve desteklediginiz için teşekkür ederim :cherry:

Scoter ile her yere gidilebiliyormuş :cherry:

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:54 ----------

eline saglık,keyifle okudum

Teşekkürler savaş bey. :cat:

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:07 ----------

Walla iyi cesaret bir scooter ile izmir - İstanbul yapmak walla çılgınlık :cat: (gibi görüyorum)

Çok güzel bir hatıra kalmıştır senin için paylaştığın için teşekkür ederiz...

Fuar fotoları da gayet iyiydi yani motorlar... :queen:

Scooter ile zor oldumu oldu fakat çok sabırlı olmak lazım.

Gidilirmi gidiliyor ara sıra kamyonlarla savaş veriyorsunuz fakat problem yok :) Gerçekten benim içinde keyifli bir yolculuk oldu :cherry:

Birdakine istanbul fuarına birlikte gideriz :cat:

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:11 ----------

Sonunda beni yakaladın ya :p

Buldumda sanki yıllardır tanıyor gibiydim seni be abi :mrgreen:

Adamın dibisin akın hocayıda çok sevdim :cat:

biz oralara gidemiyoruz, sayende o yeni motosikletleri gördük ,bu fuar gezisini bizimle paylaştığın için teşekkürler.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Helal sana... Bu mevsimde motorla gitmek cesaret işi...
Geçen sene biz giderken kar yağışı vardı... Hemde yoğun olarak .... :cat:
Fotolar için teşekkürler..Gitmiş kadar olduk..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar