Geçmiş olsun Tarcan Kardeş,
daha ziyade hanımların kullandığı bir ifadedir ama, sanırım bu konuda doğru bir tesbit olacak, nazardan olmuştur. Allah nazarlardan saklasın.
Sanırım hemen aynı tarihlere denk gelecek, benim de başımdan böyle bir hadise geçti:
Eyüp Sultan, Piyer Loti yolunda, Kasım Çavuş Camii önünden geçerken, 50'li yaşlarda genç bir abi

heyecala önüme atladı ve yolumu kesti,
ne olduğunu anlamaya çalışan bir şaşkınlıkla durdum haliyle. Sonradan adının Çetin olduğunu öğrendiğim bu güzel Abi, az ilerde duran gri, gts'yi göstererek: "benim de var hocam, nasıl memnun musun?" diyerek girdi sohbete.
Acelem de vardı, ama çektim motoru onunkinin yanına ve epeyce bir sohbet ettik. Kavşağın tam ortasında heyecanla yaptığımız sohbet ve tabii ki yakışıklı motorlarımız yoldan geçen pek çok kişinin de dikkatini çekti.
Ama ne yazık ki bu seyirciler arasında kem gözlü birileri varmış, yeniden görüşmek dileğiyle Çetin Abi'nin yanından henüz ayrılmıştım ve trafiğe karışmıştım ki; (Eyüp'ü bilenler için koordinat veriyorum, İslam Bey Caddesi üzerindeki pazar yerinin önünde) sıkışık trafikte adım adım giderken arkadan bir çarpma sesiyle yan ayağa alıp motoru attım kendime hışımla yere.
Arkadaki otomobilin içinde telefonla konuşmaya devam eden lavuğun (argo için özür) gırtlağını sıkmadan önce hasarı görmek üzere, şefkatle eğildim motorumun arkasına doğru. Çok şükür durum korktuğum gibi değildi, ses otomobilin tamponunun benim motorun palakasına çarpmasından kaynaklamış, her hangi bir hasar meydana gelmemiş.
Camdan kafasını çıkarıp geçmiş olsun diyen herife: "sana da geçmiş olsun, eğer motoruma bir şey olsaydı, seni o pişmiş kelle gibi sırıttığın camdan dışarı alacaktım" diyen bakışlarla süzdüm.
Adam kaskın içindeki tavırlarımdan aklımdan neler geçirdiğimi anladı mı bilemiyorum, tekrar çalıştırdım siyah küheylanımı ve kem gözler için dualar ederek devam ettim yoluma.
Tekrar geçmişler olsun, Tarcan Kardeş.