lenduha' Alıntı:
mert bu SYM lerde sağ tarafa "Liselim" sol tarafa "Dillerdesin" yazdırınca performansta %6 artış oluyormuş.
Ben modifiyeli asya alacam, önde "Çatla emi" yazıyor, nasıl sende. :silent:
sana bi tiyo verimm..minibüsçüler niye yan oturur? Yalçın..
daha hızlı gitsin diye ....bence dene..farkı gör.....motorun üzerine sticker yapıştırırsan rüzgardan dolayı yavaşlarsın....bence yapma...
asya al sen en iyisi kaskın üstünede "samet beni baba seçti" yazarsın
bu arada millet bugün K&N çalışmalarına başladım acaip bişi oluyo bitince resimlerini yayınlarım...
bugün bujiyi değiştirdim..karbüratör ayarını yaptırdım hava filitresini temizlettim..debriyajı tornada hallettirdim...hemen fark etti....gidişi değişti meredin.....
bujiyi çift tırnaklı taktık......NGK (bilgi kartal servis tamer)
138 km falan yazmışsınız rampa aşaya...normal bence..rampadan rampaya değişir...düz yolda 130 görüyorsan motorun normal demektir...artırmak istiyorsan..çok basit...varyatör ağırlıklarını arttır...10 dolar bişi..kalkış yavaşlar hız artar..mantık şu...varyatör kayışın motor tarafındaki yuvarlak zımbırtı içinde silindirik 6 adet bilye var..motor varyatörü döndürmeye başladığında varyatör kayışı şıkıştırmaya başlıyor..böylelikle motor gücü kayıştan tekerleğe aktarılıyor tabi arkadada bi sistem var onu sonra anlatırım...
Devir artıkça silindirler yukarı çıkıyor ve kayışın öndeki çapı azalıyor...bu bisiklet gibi...hani önde 3 çark olur ..öndeki çark en büyüğündeyken son sürat artar...
varyatörün kayışı çok sıkmaması ve her devirde maksimum büyük kalması için ağırlıkları artırmak gerekli..son süratte %15 fark ettirir buda düzde 130 yerine 150 km gibi bişi olur..tabi kalkışta buna bağlı olarak azalır...tam tersini yapıp ağırlıkları azaltırsan bu seferde kalkış artar sürat düşer....
ebayden bile bu ağırlıkları sipariş verebiliosunuz standartır..5 gramdan başlıo 12grama kadar çıkıyor...bizimkilerin kaç gram olduğunu bilmiyorum tartarım yazarım....uzun yol yapmıcaksanız tavsiye etmiyorum motoru yorar çünkü.....almadan önce servisinize danışmayı unutmayın!!!!
eğer illa alıcam diyorsanız debriyaj yaylarıda var ebay de ..onlarıda alın sert yaylar kavrama için faydalı ama balata daha çabuk biter söliiimm....(debriyaj kayışın arkatarafında tekerleğin üzerinde olan mile bağlı...ondada mantık aynı sayılır...devir artıkça küçülüyor....küçülmeyi engellersen son sürat artar bunun için kitler var....Ama malesef SYM için olanını daha bulamadım..bulunca haber veririm....)
THAİ kardeş ne yaptın ne ettin yazda bilelim bişi lasım mı? Ne saman gelcen başladım yapmaya motoru sonra ağlama...
gropsy' Alıntı:
bende 76 kiloyum benimki düz yolda 130u zor geçio.offffff
Bakım yaptırdın mı?
Buji hava filitresi debriyaj.????? benzincini değiştir bide....hepsini yap ..ozaman
135 e çıkarsın...... ehehhe
budur arkadaşlar bu kadar gidio meret 140 görürsen düzde acaip gidio bi terslik var demek..
hesap şu...
motor kaç kilo 173 benzin almışsın 10 kilo üstündekiler bagajdakiler ve sen 90 ne etti 273 hmmmmm
kaç beygir bu meret 21... böl şimdi -13 kiloya 1 beygir-max. hız 80 mil yani 130 km
GSX 1000 kaç kilo 175 ..100 de diğerleri netti 275 kaç beygir 178 bölelim -1.5 kiloya 1 beygir..max hız abuk sabuk bişi
Burgman 400 kaç kilo 186 ...100 de 286 ...kaç beygir 33 bölelim 8.6 kiloya 1 beygir..max hız 100 mil 160 km
kısacası bu kadar gider...130 u gör yeter....performansı artırmak için uğraşmak lazım yapıncada en fazla 150 olur okadar...hız için vitesli motor şart....... :salut:
Ben size bişi söliim GTS ciler bence kendi klasmanında görüntüsü ile maxi scooterlar içinde en muhteşem olan scootera binmemin keyfini çıkartın bu arada performansıda kendi klasmanındakilerle gider...bakmayın bana ben zevkine performans yapmaya çalışıyorum basacağımdan değil..40 yılda bi....hobi...