Arkadaşlar,
Ben de bir scooter alma niyetindeyim ve tüm sym forumunu okuduktan sonra öncelikle sizleri çok sevdim. İlk motorumun joyride 200 veya hd 200 olabileceğini karar verdim. Aslında gönlüm 250 gts den yana ama ilk motorum için çok para değil mi sizce? Boyum 1.87 kilom 90. Joyride veya HD benim kalıbımda biri için küçük müdür? Bostancı da oturuyorum ve Ataşehirdeki işime gidip gelmek için kullanıcam. Arada belki çevreyoluna çıkıp karşıya geçme durumları ortaya çıkabilir. Bir de sizce hangisi Hd mi joyride mı? HD tekerlekleri büyük bu bir artı galiba değil mi? Bana bi yardım etseniz yaw......Acaba "0" daha ucuz bir motor mu almak iyidir yoksa aynı paraya 2. el daha iyi bir makine mi? Bir de 2. el alırsam motor maksimum kaş yaşında veya kaç km. olmalı sizce? 10000 km bir scooter tarzı motor için çok mudur? Ay ne çok soru sordum ama bana bir yardııımmmm lütfen.
Selam Yunus, bende epey bi araştırma sonucu motorumu aldım. Kendi motorum için karar verirken;
öncelikle motoru iki kişi kullanınca rahat edecek miyiz sorusuna cevap vermesi gerekiyordu. Hem sürücü hemde yolcu için motora binmek eziyet değil keyf olması gerekir. Kasklarınızın sürekli birbirine çarptığı daracık bi motora 2 kişi binmek nekadar keyifli olabilirki.
İkincisi birazcık uzun mesafe gidebilmesi ve bunu yaparkende konforu iyi olsun istiyorum. Yani İstanbul-Bursa veya İstanbul-Tekirdağ yolunu zorlanmadan gidebilmeli ve ne sürücünün nede yolcunun belini ağrıtmasını istemem. Üçüncüsü şehir içinde çok hantal kalmayacak ve atik olan bi motor gerekliydi benim için. Gerektiğinde rahatça araya girebilmeli ve gaza bastığımda hemen kaçabilmeliyim.
Dördüncüsü sağlamlığı kanıtlanmış, makul fiyatlı olması, yedek parça - servis sorunu olmayan ve ucuz olması. Eh birçok insan sadece bu maddeye uygun olmasına bakarak alır motorunu.
Beşincisi biyerlere giderken basit eşyalarım için illa arkaya bi çanta taktırmam gerekmesin, kendi bagajı yeterli olsun istemiştim.
Tüm bunları karşılayan ve fiyat performans açısından en uygunu SYM Joyride 200 oldu ve onu aldım. Sanada seçiminde faydası olacaksa bu maddeleri kendin için düşün ve öyle karar ver. Bana kalırsa Joyride 2 kişi için daha konforlu, tek kişi kullanacaksan HD 200, büyük tekerli olması avantajını göz ardı etme derim.
kazasız, arızasız ve keyifli sürüşler dileğiyle, herkese sevgiler saygılar.