sym joyride 300 aldim:)

Motosikleti
Forza 250
Valla aslında bizde 3 arkadaşız,birimiz sıfır xmax ben tekrardan sıfır adv veya 600-700cc arası motor bakıyordum diğerimizin 2.motoru olacak.Şuan hepimizin vade farksız karta muhabbetiyle ilgisini çekti bu model,nakit harcayasımız yok pek,aslında adx 300'üde tercih edebiliriz ondada vade farksız 12 taksit yapıyorlarmış sanırsam ama onun sanki ikinci eldeki değer kaybı daha fazla olur
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada evet benimde fotoğraflara bakınca ilk ilgimi çeken şey X-Max ve Advnin jantına göre epey büyük gözüken jantlar oldu.

Bu Joyride ile 2 kişi uzun yol konforlu olur mu sizce ? Veya kroniksel bi mevzusu var mı ? @Nikkfurie @Mr.wind
Tüm Sym lerin tek bir kroniği var o da ikinci eli zayıf , benim 6. SYM motorum mekanik hiçbir arıza yaşamadım , tekiyle 40.000 km de yaptım..

Sarf yedek parçası bol vede uygun , örnek vermem gerekirse 400-500 tl ye kaliteli ön fren balatası piyasada bulunuyor..

Biraderde 2014 Pcx var 75.000 km de yağ eksiltiyor , Sym de aynı kilometrelerde benzer sorunlar yaşarsın , ufak cc yi sürekli yüksek devirde zorlarsan silindir piston kısmı çok daha erken deforme olur..

Joyride 300 ile iki kişi günlük 500 km rahat gidilir , koltukları çok geniş ve konforlu , düzde 120 ile çok çok rahat ilerliyor , iki kişi bende henüz binmedim ama 90 ile dik sayılabilecek yokuşları çıkar..

Sukuterde olmazsa olmazım ayak koyma tabanının düz olması , sele altının geniş olması vede tekerlerininde büyük olmasıdır , hepsi Joyride da var..

Bildiğim kadarıyla da bu hacimde bunları sunan tek sukuter..

Motosikleti
Forza 250
Tüm Sym lerin tek bir kroniği var o da ikinci eli zayıf , benim 6. SYM motorum mekanik hiçbir arıza yaşamadım , tekiyle 40.000 km de yaptım..

Sarf yedek parçası bol vede uygun , örnek vermem gerekirse 400-500 tl ye kaliteli ön fren balatası piyasada bulunuyor..

Biraderde 2014 Pcx var 75.000 km de yağ eksiltiyor , Sym de aynı kilometrelerde benzer sorunlar yaşarsın , ufak cc yi sürekli yüksek devirde zorlarsan silindir piston kısmı çok daha erken deforme olur..

Joyride 300 ile iki kişi günlük 500 km rahat gidilir , koltukları çok geniş ve konforlu , düzde 120 ile çok çok rahat ilerliyor , iki kişi bende henüz binmedim ama 90 ile dik sayılabilecek yokuşları çıkar..

Sukuterde olmazsa olmazım ayak koyma tabanının düz olması , sele altının geniş olması vede tekerlerininde büyük olmasıdır , hepsi Joyride da var..

İyice canım çekti şuan,ikinci el konusunda 40*50 bin ucuza satmaya okeyim sadece 1-1.5 ayda satılsa yeter zaten kart geçeceğimiz için çok önemi yok o 40-50ninde

İyice canım çekti şuan,ikinci el konusunda 40*50 bin ucuza satmaya okeyim sadece 1-1.5 ayda satılsa yeter zaten kart geçeceğimiz için çok önemi yok o 40-50ninde
Ben hiç sıfır almadım , iki ay önce vitesli Sym Nht 200 aldım o da sadece 5 kilometrede plakalı idi , liste fiyatına göre gayet uygundu aldım Istanbul yakın çevresi kullanırım dedim ama Joyride ı tercih ederim..

Motosikleti
Forza 250
Ben hiç sıfır almadım , iki ay önce vitesli Sym Nht 200 aldım o da sadece 5 kilometrede plakalı idi , liste fiyatına göre gayet uygundu aldım Istanbul yakın çevresi kullanırım dedim ama Joyride ı tercih ederim..
Açıkcası biz tamamen nakiti kullanmamak için tercih etmeyi düşünüyoruz,seneyede satıp üstüne ekleme yapıp sıfır 800de veya tenere gibi birşeylere yükseltirim diye düşündüm 1 sene daha diş sıkıp.

Motosikleti
Sym joymax 250
hayırlı olsun tekerin düz bassın 😎 2016dan beri hala joymax 250 kullanıyorum 0 almıştım, iyi marka seçimi (y) bakım için bazı servisler harici hiç sorun yaşamadığım marka

Motosikleti
Ns200 15"

Abi Kayınço X-Town 250'de bahsettiğiniz gibi, hangisi iyidir bilemem ama. :)

Abi hayat kalitemi artirdi symphonyden sonra:) Biraz daha detay paylasayim.

Almadan once de kullanicilardan edindigim bir bilgiydi surpriz olmamak ile beraber, kasislerde on amartisorden tak diye bir ses geliyor. Avrupadaki kullancilar da bahsetmis yurtdisi forumlarda. Servis bir sorun olmadigini soylemis. Bende dert etmiyorum rodaj bakiminda bi sorarim.

Motor bi kere cok oturakli. Az once bi 30km lik surusten geldim. 5.5-6 bin devirde 110 ile keyifli stressiz otobus gibi bi yolculuk yaptim.

ön camın da etkisi buyuktur tabi ama cb250r ile 110 ile temde giderken ruzgardan kamyondan zarttan zurttan etkileniyordum. Motor sarsiliyordu ve tabi motor sesi kafami utuluyordu.

O acidan otoyol konforu gercekten nefis. Motor sesi cok az, devir dusuk, yola oturma guzel.

Titresim hic yok.Oturma pozisyonu biraz tuhaf geldi baslarda ama suan alistim. Ayaklari one uzatinca pek rahat olmuyor ama ben zaten symphonyden sandalye oturusuna aliskinim. sele cok rahat ayrica.

Gelelim performansa. Zaten almadan once youtubeda yerli yabanci ne kadar videosu varsa izlemistim. izledigim videolarda 0-100 ü asagi yukari 8-8 bucuk saniye.

Ben rodajdan dolayi hart hurt gaz acmiyorum. Ama gerek kalmiyor zaten. Yumusak kalkista 5 bin devirde motor 90-95 e kadar gule oynaya cikiyor.

Azicik daha gaz verince zaten arabalar arkada kaliyor uzuyor gidiyor. Yani hizlanmasi guzel.

Performans icin soyle soyleyim. Daha once maksi scooter olarak forza kullanmistim. Joyride forzadan cok daha seri.

Alarm olayi guzel. anahtardan hassasiyet seviyesini ayarlayabiliyosun. En hassas seviyede motora dokununca bip ediyor bidaha dokundun mu bip bip diyor 3 ye dokunursan veriyor coskuyu. Kediler korkuyor mesela. Yada motoru kurcalamaya kalkisan olursa aninda tehlikeyi puskurtuyor:)

Agirlik, trafik manevralari, aralar dereler, dusuk hiz dengesi cok guzel. 190 kilo rakam olarak cok gibi geliyor ama ne durdugumda, ne sehpaya alirken, ne geri geri giderken hic zorlanmadim. symphony ile arasinda 60 kilo fark var ama verdigi his sanki 10-15 kilo fark varmis gibi.

Baska aklima geldikce yazarim abi simdilik bu kadar:)

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:09 ----------

Hocam ben bunu satmam:) Soyle soyleyim, bu motor bi futbolcu olsa luca modric olurdu. Herseyi yspabilen bir motor.
Bende sıfır aldım. Ses akü yuvasından geliyor. Lastiklerle sabitlenmemiş. Akü yuvanın içinde sallanıyor.
Sol ön grenajını sökerek akünün sağına soluna, altına üstüne takviye yaptım. Şuanda ses yok

Bende sıfır aldım. Ses akü yuvasından geliyor. Lastiklerle sabitlenmemiş. Akü yuvanın içinde sallanıyor.
Sol ön grenajını sökerek akünün sağına soluna, altına üstüne takviye yaptım. Şuanda ses yok
oo cok saol verdigin bilgi verdigin icin ilk is bakicam en kisa zamanda

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Saol abi bu bilgi icin cunku muhtemelen vidayi sokup asilirdim:)Allahtan tembelim de henuz isleme baslamamistim:)
Benim de hiç aklıma gelmezdi bu ama asılmazdım. "Bir şeyi yerinden çıkarmak için malzemeyi koparacak kadar kuvvet gerekiyorsa bir şeyi yanlış yapıyorum demek ki" diye bir alışkanlığım var. bulmaca çözer gibi uğraşır dururdum bu niye çıkmıyor diye.

Motosikleti
Yamaha Xmax-400 2018
Sizce daha iyi kampanya gelir mis sym joyride 300 için ? Birde 2023 ile 2024 arasındaki farklar neler ? Bazı yetkili servis bana 2024 olmadığını söyledi piyasada anlamadım ? Son olarak aradaki 30k fark neden kaynaklanıyor?

Sizce daha iyi kampanya gelir mis sym joyride 300 için ? Birde 2023 ile 2024 arasındaki farklar neler ? Bazı yetkili servis bana 2024 olmadığını söyledi piyasada anlamadım ? Son olarak aradaki 30k fark neden kaynaklanıyor?
Daha iyi kampanya nasıl olur bilmem peşinatsız 12 taksit yapıyorlardı , bazı bayilerde çanta , demir vs hediye edebiliyor satın alım aşamasına gelince..

Joyride 300 ün bloğu Sym nin en yeni argesi , size yeni Joymax 250 i de tavsiye edebilirim zira eski teknoloji bloğu kullanmayıp Joyride daki bloğu 250 cc ye düşürüp fiyatını da çok uygun tutmuşlar yeni Joymax da , tünelli tasarımı ben sevmiyorum sizin için fark etmez ise gidin bayide incele , güzel pazarlıkla hediye çantayı kapın , Pendik Erkal veya Levent Çınar ı tavsiye ederim..

Ben 3000 km dir kullanıyorum ve gidişinden , sessizliğinden özelliklede düşük devirde gelen torkundan çok memnunum , tabiri caizse NC750 karakterli bir blok yapmış SYM , yakıt tüketimim 3 litrenin üstüne pek çıkmadı , sürekli otoban kullanıp 130-140 la gidersem 3,4 litrelere çıkıyor , genelde 3 tüketiyorum..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar