17091 km benimde arızlandı, tüm uğraşlara ramen 230 tl vererek değiştirmek zorunda kaldım...
ön tarafı sökmek için lokma ve yıldız tornavida yeterli,
umarım dediğin gibi sadece kelepçelerden kaynaklıdır.
yalağuz kelepçelerden kaynaklı ise telin kendisine zarar vermiş olabilir.
onun değişimi gerekebilir ileride.
geçmiş olsun.
vaktim olmadığı için servise bırakıp gittim. ama km teli sipariş verilmeden önce usta km telini söküp kopuk olan yeri bulmaya çalışmış fakat bulamadığını söyledi. öncesinde 17.000 km civarında kafasına göre çalışıyordu, bazen çalışıyor bazende hareket etmiyordu. sonrasında tamamen durmuştu. grenajı söküp takması kolay.km telim fiyatı 230 tl ve işçilik parası da almadığı için uğraşmak istemedim açıkcası.
the dude'ninde dediği gibi lokma takımı ve yıldız tornavida yardımı ile sökülüp takılabiliyor...
https://www.youtube.com/watch?v=Tu7TYrw4urY&t=240s
kafa grenajı söküp takma videosu...
rica ederim, amaç zaten yardımlaşmak. yağ değiştirme videoları da mevcut joymax'in
tekerinize taş değmesin...
Sıcakta sıkıntı olur, sabah erken çıkın, hava ısınınca sık sık su molası verin
ben dusundum tasındım bu seyahate gıtmekten vazgectım.dedıgınız gıbı sıcak kılom var yaş 50 belım agrıyacak zorlanacagım.sure uzun olsa gıt 25 gun kal donus kolay olur ama ucgun ıcın motorla yemedı ısın aslı.son dakıka otobus bıletı buldum.nasıp emeklılıge ınsallahSıcak hava uyku yapar,refleksler yavaşlar, güneş karşıdan gelecek çok yorar.Dikkatli olun.
Ege - Akdeniz turundan sonra Sabah 4,30 5 gibi adanadan - istanbula geldim tek günde. Hiç belim ağrımadı su ve dinlenmeyi eksik etmedikden sonra sorun olacağını sanmıyorum. Üstelik büyük bel fıtığım varmış. Turdan 4-5 ay sonra öğrendim fıtık olduğumu. Bu sene de 1,5 ay sonra karadeniz turu ve gürcistana gitmeyi düşünüyorum. (istanbuldan) Bakımlarını yaptırdıktan sonra gönül rahatlığı ile çıkılabilir. Test edip onaylandı.ben dusundum tasındım bu seyahate gıtmekten vazgectım.dedıgınız gıbı sıcak kılom var yaş 50 belım agrıyacak zorlanacagım.sure uzun olsa gıt 25 gun kal donus kolay olur ama ucgun ıcın motorla yemedı ısın aslı.son dakıka otobus bıletı buldum.nasıp emeklılıge ınsallah
arkadaslar gunaydın ıyı haftalar.ben motoru aldıgım 2015 tarhındenbeerı motorun rolantısını hep 2000 devırde gordum.hıc sasmadı.haftasonu bır vesıle ıle ankarada efe motora gıttıgımde usta test ıcın motorla tur yaptı ve donuste abı motorun rolantısı cok yukse 1000-1500 aralıgında olmalı cok yakar, motor da ısınır sureklı ,bır ara gel ayar yapalım dedı.sonrasında motoru resmı servıse goturdum murat ergısı ustam abı rolantı ayarı normalde turmaz, bunları makına ıle ayarlamak lazım, ben fabrıka ıle goruseyım alet yollasınlar onunla ayar yapalım dedı.bu sabah ılk iş fabrıkayı dırek ben aradım.pek konusma ıstegı olmayan bır arkadasla gorustugumde bızım motorların rolantı devrının 1800-2100 aralıgında oldugunu kendısının de aynı motora sahıp oldugunu ve rolantısının 2000 devırde sabıt durdugunu soyledı.ankaradakı ıkı farklı ustanın rolantının yuksek oldugunu ıfade ettıgını belırttıgımde de bızı arasınlar bız gereklı paylasımı onlarla yaparız dedı
konuya ılıskın gorus ve tecrubelerını aktaran olursa sevınırım.sızın motorların rolantı devırlerı kac sevgılı joymaxcıler?
tesekkurler
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:46 ----------
bu bolumun 3.sayfanda joymaxcı arakadaslar kendı motorlarının da yuksek devırde 2000 de calıstıgını ıfade etmısler.baska bır arkadas da onaylamıs.hayal mayal ben de hatırlıyorum ılk aldıgmda yuksek gelmıstı burada okunya onem vermemıstım dıye.ama sımdı yıne aklıma takıldı.kendı motor rolantı devrılerınızı yazma ımkanını bulursanız cok sevınırım