Bu sorun butun ssler için geçerlidir şaseleri diğer motorlara göre darbeye karşı dayanıksızdır bunlar asvalt motoru olup hızlı çukura girildiğinde ön maşa ve şasede sorun yarata biliyor:cat:
Mach1,
Hangi sorun tüm SS'ler için geçeli dir?? Sözünü ettiğn mesele basit 100cc bir çinli Cup da bile yok!
Sen dahil kimsenin metalurji bilgisi ve derecesini bilmiyorum,bilmem de mümkün değil ancak yorumuna bir yorum yapmama darıl kardeşim.
Bazı SS'lerin fiyatı marka,klas ve donananımına göre 18-20.000,- ve hatta 30-35.000.-TL ola biliyor ancak bunların fiyatı 5 kuruş dahi olsa, üzerine insan oğlunun oturacağı dünüldüğünden kırılma gibi bir lüx'ü yok malesef:bounce:
SS yarışçılarına bir bak bakalım nasıl kullanıyorlar motosikletleri...onlar kırlabileceğini hayal bile etseler binerler mi o motosikletlere???
onun için metalurji ve teknik bilgin malesef çok yetersiz ve bilmediğin bir konuya yanlış yorum yaptğını yazmak zorundayım....
Yeni V-Max en baba SS den daha ağır,kuvvetli ve süratli fiyatı da 40-45.000,-TL civarında...onun kırlabileceğini bile bile bu parayı kim verir:wiinkk:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:56 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:42 ----------
Bu tezler cok yanlis. Tum o markalarin ayni surat ayni kilo surucu ile ayni noktadan carparak kaza yapmasi gerekiyor ki bu sonucu cikarin. Oyle iki motor kaza yapti birinin sasesi dagildi oburu dimdik duruyor gibi laflar ancak sanayi ustalarinin yapacagi cahil muhabetlerden ibarettir. Hafiflik sandiginizdan daha buyuk saglamlik verir. Ama sasede ne gibi bir teknoloji kullanilmis , neden imal edilmis bunlari bile bilmeden yanlis yorumlamalara gitmemek lazim. Bu firmalarin Crash Test adi altinda kaza raporlarina ulasabilir iseniz daha iyi sonuc alacaginiza inaniyorum.
Dostum,
Ağır koşullara maruz kalan şasiler sadece crash testine değil,
bend (bükme) stretch (esnetme) drop (düşme) ve daha nice testlere tabi tutuluyorlar Crash testine alınmadan önce.
Kırılan şasilerin tümü de aynı noktalardan ayrılmakta ön maşa bağlantı yatağı ile arka kısmın kaynaklanarak birleştirildiği yerden...bu da seri üretim hatası var demektir.Yanlış yorum kısmına gelince; tekrar yazayım. ABD ve Avrupa da meyadana gelen kazalar neticesinde yapılan tespit ve kayıtlar mevcut ayrıca Suzuki Japan da bu hatayı kabul ediyor,belli seri numarası aralığındaki motosikletler dünya çapında servislere geri çağırmış,ilave '' gusset '' (destek parçaları) yapıştırılarak sorun giderilmiştir. Ön yargı ve bilgisiz yorum yok.
Tüm meraklılara internet'den faydalanın demek geliyor içimden.
Dipnot: Hiç bir marka,hele hele Suzuki ya da Honda gibi dünya markaları ürününün karalanmasına asla müsade etmez.Bunlar köklü firmalar ve adamın ocağına inçir ağacı bile diker sanırım:mrgreen: