1 turluk video'yu yükledim. Beni arkadan çeken kawasaki ninja zx10rr, duyduğunuz ses onun bloğunun sesi.
Bu attığım turda 4. seansta C grubunda geçiyor.
Benim tecrübeme gelirsek; 2017 şubat ayında inazuma ile motosiklet sürmeye başladım. 2018 kasımda sv650 aldım. Sadece honda güvenli sürüş 2 ve 3 eğitimi aldım. İnazumayı 28bin kmde sattım, sv ise şu an 15bin kmde.
Benimki biraz merak gidermek, pist atmosferini tatmakdı. Gayet memnun kaldım edindiğim deneyimden.
Her ne kadar vücut pozisyonu, trail breaking, apexi görmeye çalışmak, gaz kontrolü gibi konular çalışmaya çalışsamda iş bi yerden sonra çaktırmadan yarışa dönüyor(şunuda geçiyim, bunuda geçiyim moduna giriyosunuz ara ara).
Memnun olmadığım konular ise, pist 4 seans 1250tl. 10bin kmdeki stok lastiklerle sürdüm. Bir çift pirelli alsan 2bin tl. 4 seansta en az 1 depo benzin gidiyor. İçerde satılan hamburger kola 30-32 tl(gramaj taş çatlasa 100grmdı), su 3tl, meşrubat 4 5 6tl bişeydi. Çok para yani, zengin hobisi resmen.
Grupta hatırladığım kadarıyla r25, mt07, cb1000r(son çıkanı), triumph street triple, çantalı niken vardı(niye çantalı bende bilmiyorum).
Pisti 3 dakikada dönmüşüm. Hedefim sürüşümü ilerletip 2.30 görmek ilerde.
Kesinlikle tavsiye ederim. Kendinizi, limitleri görüp nerede iyi, kötü olduğunuz hakkında fikriniz oluyor. Pistte mümkün olanın dışarıda olmayacağını anıyorsunuz mesela. Ben güvenli sürüş kadar bunun da önemli bir konu olduğunu, tecrübe edilmesi gerektiği taraftarıyım artık.
Gitmeden ne yapın mesela; bileği bükmek 2 videosunu izleyin, pistin haritasına bakıp 3,5 de olsa pistin şeklini, virajları kafanızda oturtun. Mesela bi viraj var uzunca hiç gaz kapamadan dönmeniz gereken, ben 3. seansta anlamıştım. 3.4.5. virajlar kabusum oldu ilk seansta, 4.seansta biraz durumu çakozlamaya başladım vs vs vs gidiyor, yani çalışıp gitmek lazım.
Pist sabah 10da açılıyor, güvenlik brifingi veriliyor, akşam 5te kapanıyor. a,b,c grubuysanız 10-5 arası ordasınız. Su, yemek bir şey götürün(ben en kötü kete götürcem bir dahakine).
Birde aksam 5 ten sonraydı yanlış hatırlamıyorsam, D1 grubu vardı cumartesi günü. 20dk, 100tl ama bir motosiklet ordusu geldi yani 40 kişi vardı resmen, zzr1400de var, pulsar da var, her şey vardı. Bana biraz sakat göründü o grup açıkcası. Yanlış anlamayın ama 100tl cazip ama 40 kişiyle sürmek biraz sorun olabilir, kimin ne yapacağını kestirmek zor, ki benim grup 15 kişi falandı, ilk turlar zorlandım açıkçası, hatta ilk seans 2 3 kişiden 2 kez tur bindirmesi oldu şahsıma

En önemlisi, büyük motor sahibi birisi iyi sürüyor değil, parası olduğu için o motora biniyor anlıyorsunuz. Neden derseniz. B grubunda cbr500r vardı stok, 2.30 döndü. Transponder almış o gruptakilerin neredeyse tamamı, yukarıda ekranda kim kaç saniye yapmış çıkıyordu. E büyük motorlu abiye diyorum gel gidelim, çok güzel bi deneyim. Hemen bahane bir şeyler. Tek yaptığı anca düz yolda gaz açmak, katil bariyerli yolda viraja yatmak. Ama sen bunun tehlikeli olduğunu biliyorsun, gel ringe çıkalım diyorsun yok diyor. Turnusol yani pist.
Sv650ye gelirsek, vallaha güzel motor. Tork, viraj, kıvraklık on numara ki farklı motor deneyimlerim oldu çevrem sağ olsun. Frenler bi iyileştirme istiyor pist için. Süspansiyonlara 1 numara kalın yağ koymayı duşünüyorum. Tabi bunlar adama max 10 saniye kazandırır ki o bile yalan, asıl olan kendi yeteneğiniz, beceriniz tabikide.
Bence imkanınız varsa bi deneyin derim, güzel bir anınız olur.