Suzuki, scooter'da yeni sayfa açıyor. Karşınızda Suzuki SD-01 ve SD-02

Suzuki, yeni scooterları SD-01 ve SD-02 ile teknolojiyle harmanlanmış yeni bir sayfa açıyor. Ledli farları, GPS, MP3 player hatta mobil telefon gibi özelliklerin bulunduğu bu scooterlar henüz konsept model olsa da yakın zamanda üretimine başlanacak.

Bu iki yeni scooter'ın bu kadar teknolojik olması belkide Suzuki'nin bir kaç yıldır scooter adına bir atılım yapmamasından kaynaklanıyor. Firmanın mühendisleri, sınırları zorlayarak daha önce hiç bir scooterda yapılmayanı yapma gayretinde bulunmuş. Gilera'nın GP800, Honda'nın DN-01 modelleriyle yaptıkları atağa karşılık vermek de sanırız böyle bir şey olsa gerek. Peki bu motorlar ne yapabiliyor?

SD-01 koltuğu yukarı aşağı ayarlanabilen bir mekanizmayla ilk özelliğiyle bile bizleri etkileyebiliyor. Ledli farlar, ledli stoplar ve ledli elcikler de tabi ki scooterda alışılmadık modifikasyonlar olarak karşımıza çıkıyor. Tasarım konusunda sportif çizgilere sahip olan SD-01'de ön kısımda devir, yakıt durumu, hız göstergesi, gidilen mesafe ve diğer bilgisayar sisteminden kontrol edilebilecek özellikler tek bir ekrana entegre edilmiş.

SD-02 ise daha kapsamlı bir scooter. SD-01'e göre daha uysal çizgilere sahip olan SD-02'de ledli farlar, ledli stoplar, iDrive Operating System adı verilen bilgisayar kontrol ünitesi, PDA (Personal Digital Assistant), mp3 player, mp3 dinlemek için kolonlar, immoblizer sistemi, mobil telefon bağlantısı, GPS ve krom jantlar bulunuyor. Bu arada hemen belirtmek gerek; Suzuki, SD-03 için de "Yakında..." ibaresini kullanıyorlar.

BU LİNK TEN VİDEO YU İZLEYEBİLİRSİNİZ :p
http://www.vtunnel.com/index.php/10...69c8605f277cf06ad789acdaebcb6bb1a6a49a4b18264
ALINTIDIR:

onurdemir
ScooTürk.COM

Son düzenleme:
Vayyy bee,biraz gilera runnerı andırıyor ama yok yok bu motorlarda.Üretime geçsede sokaklar renklense biraz.

aynı Kanuni Deer152 :) :) ama bunlar seri üretime geçmez sanırım :) prototoipten öte gitmiyorlar hep :)

Motosikleti
Triumph Tiger 900 GT Pro '24
SD-01 bana 02'den tip olarak daha çekici geldi. Özellikleri belki biraz az ama sonuçta eminim daha ekonomiktir. :)

Bu arada motosikletin tepesinde kolonlardan cıstak cıstak müzik dinlemek ayrı bir makara malzemesi olabilir. Umarım bi gün tecrübe ederim. :p

Motosikleti
ZX12R
sufer makina :) su sogutmalidir heralde galiba sanirsam kanimca :D:D

video daha güzel olabilirdi, çok oyuncak olmuş, elciklerde bile ışık var

LEDLİ farlar arka stop lambaları ayarlanabilir koltuk hepsi harika ama dikkatimi çeken bişi var bu motosikletlerin ikisindede ayna yok :D

Motosikleti
Erdinç videoyu atlamışım. Paylaşım için teşekkürler.

2 modelde manyak bence. Ama fiyatları tavan yapar o da bi gerçek.

Bu arada koltuk tasarımı süper olmuş! :cat:

Not: Tamda onu diyecektim ayna yok. Bu japonlar da bi alem! :p

onu bunu bilmem de benim gözümde bu scooter gilera runner lara rakip olur
tabi kendi sınıfında onlara rakip olur ama tasarım konusunda üstüne yok :D

Güzel alet de onu sokaklarda pek göremeyiz bence.Prototipten öte geçebileceğini sanmıyorum:)

Motosikleti
Bugünün prototipi yarının seri üretimi.

Caddelerde gördüğünüz modeller gökten inmiyor.

vayyyyyyy buda ne böyle canım inşallah seri üretim olurda canlısınıda görmek nasip olur

Bugünün prototipi yarının seri üretimi.

Caddelerde gördüğünüz modeller gökten inmiyor.

Herşeyin başlangıcının prototipten geldiğini ve de devam ettiğini biliyorum merak etmeyin.
Fakat bu motor bambaşka bir şey.Keşke seri üretime geçse ama bilemiyorum...

Erdinç abi bu motor senin motoru da alır üzerine benimkini de:queen:
O yüzden hiç heveslenme, vermezler:queen:

deme öle yaaa :D
üzülürüm wallaaa
ama siyah olan harika beyaz olandaki özellikler siyahta olsa varya bişi demiyorum daha
acaba performans ı da gilera runner gibimi yada dahamı ii

Performans olaraktan da iyidir bence.
Adamlar o kadar uğraşmışlar sadece görüntüye değildir yani:cat:
Runner'ın sıfırı 8 milyarsa, gps, yol bilgisayarı, komple elektronik koltuk şu bu olan motorun fiyatı da 12-13 olur heralde:pale:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar