Boya konusunda sana katılmıyorum İnanç. Ben yürekçenin motorunu aldım. Kuyrukta ufak ufak çizikler vs vardı. Ayrıca bu kasaların malum çok iğrenç br boya tasarımı var. Kuyruk gri, depo mavi saçmasapan gözüküyor. Bu sebeple ben kuyruğu farklı bir mavi renge boyadım. Tüm motoruda boyamak için fırsat kolluyorum. Çok özenle attım boyayı. Bende çok da güzel oldu. Tamamen bitirince başlık açarım zaten buraya da link verrim. Bir süredir araştırma yapıyorum çok güzel bir ön far hazırlıyorum.(hazırlıyorum derken kendim yapıcam.) Neyse motorumu savunduktan sonra geçelim genel gs 500 lere.
Ön amortisör konusunda sonunun dibine kadar

katılıyorum. Benimki de yağ kaçırıyordu. Çok maliyetli birşey değil ama asıl problem keçeyi bulmak. Uğraşınca mümkün. Motor aksamında herhangi bir normal dışı ses varsa kaç ve uzaklaş çünkü bu motosikletlerin motor aksamı dayanıklılıklarıyla ünlüdür. Diğer problemler öyle ya da böyle atlatılır ama motorundan emin değilsen boşver. Ustaya bile dinletsen harbiden olayı anlayan ve direk şudur budur diyen usta zor bulursun. Diyenin de sallama ihtimali yüksektir. Hep diyorum memlekette adam gibi usta yok ya da bir elin parmaklarını geçmiyor. Motora binince ön-arka amortisörlere yüklen bunların kontrol yöntemleri var. Suzuki servis manualini internetten indir. Rulmanların bile kontrolleri var. Bunları yapıp problemler bulduğunda en azından ya fiyat kırdırırsın ya da o motosikletten vazgeçersin. Kaza tespiti yapmak istiyorsan aynalara, sinyallere, egzoza, motorun yan tarafına bak. Bu kısımdaki çizikler kazaya işaret eder. Bu konuda da memleketimizde çok kesin yargılar var. Her düşen motor pert oldu diye bir problem yok. Çoğu motosiklet düşmüştür zaten. Bu konuda da en büyük ve öncelikli testin motora binip biraz hızlandıktan sonra ellerini bırakmak olsun, sakın ha sakın baban bile olsa bu gibi testleri yapmadan motosikleti alma. Mümkünse yakınlarda bir otobana çık, bas 170-180, motorda normal dışı tepkiler var mı bak. Kafası sallanıyor mu incele. Yoksa çok zor durumlarda kalabilirsin. İnanç Bey lütfen bana bazı parçaları makul fiyatlı verin diyebilirsin. Hatta ahanda ben diyorum. İnanç bey mümkünse msn üzerinden ya da telefonla görüşelim. Çünkü bazı parçaları değiştirmeyi düşünüyorum.:mrgreen:.
Fren balatalarına bak bitikse masraftır fiyat kırdır. Sadece değiştiriyosun problem değil. Lucas 30 küsür euro ebc 28. Zinciri kontrol et. Bitik zincir masraftır. Hemde öle pek ufak tefek olmayan cinsinden. Lastiklerde ondan altta kalmaz. Zincir ve lastikleri bitik bir gs500 sana tahminimce +1000Tl civarı olarak geri dönecektir.
Bu genel uyarılar dışında gs500 çok güzel bir motosiklet, alınıp mutlulukla kullanılası bir motosiklet. Plakalığın altındaki çamurluğu, aldığın gün. hatta noterden çıkar çıkmaz kesmen gereken, çünkü kesildiğinde çok daha güzel olan motosiklet.
İnanç Bey söylediklerimde ciddiyim, msn öncelikli olmak üzere benimle kontak kurarsanız sevinirim. Sormak istediğim bazı şeyler var. Sahibinden deki ilanınızda telefon görüşmesi için çarşamba demişsiniz o sebeple ben rahatsız etmek istemedim. Siz uygun olduğunuzda haber verebilirseniz sevinirim. Yakın zamanda marmarise de geçecem ona göre bütçem uyar mı uymaz mı direk de geçebilirm ya da size uğrayabilirim.