Arkadaşlar, Hepinize selamlar. Bugün itibarı ile 1973 km tutan Güney gezimi, Phantom (DL 650) la tamamlamış bulunuyorum. Deneyimlerimi sizinle paylaşmak istiyorum çünkü Motorum gözümde 2 kat daha değerli hale geldi.
İki yan çanta ve arka çanta takılı olarak toplam ağırlık 40 kg, artı artıçı olarak eşimide koyunca toplamda 90 kg ağılıkla benide 90 kg olarak hesaplarsanız 180 kg ağılıkla, 1973 km yol yaptım.
Antalyada başlayan gezim , en son marmaris te Marmok motor festivalinde son buldu. Her türlü yola girdim. Toprak , mıcır, asfalt ve bol virajlar. Otobanlarda 180-190 km sürat yaparken , bozuk zeminlerde 20-30 km hızlarla gitmek zorunda kaldım. Sonuç olarak beni bir kere daha şaşırttı . Zaman zaman 45 derece sıcaklıkta yol yaptık. Motorun benzininden fazla su içtiğimi düşünecek olursanız ne kadar zorlu bir yolculuk olduğunu anlayabilirsiniz. Motor bir kere bile fan açmadı. En son istanbul trafiğine girince fan açtı. O da trafikten kaynaklanıyor. Toplamda 250 YTL benzin yaktım.
Geziye çıkmadan önce 5000-6000 devir arasında bir vibrasyon sorunum vardı. Hatta zaman zaman elim karıncalanıyordu. Yola çıkmadan son kontrolleri yapmak için Altan motora gittim. Tamer abi saolsun, Motor yağını 15-50 ile değiştirince bu sorun ortadan kalktı. Yoksa perkinson gibi olurdum herhalde.
Ekonomisi ve performansı ile hiç kimsenin tartışma yapmasına gerek yok. Bu makina bir numara bir makinadır. Bakın kendi klasmanı olan 650 cc de değil , bütün Enduro - Touring klasmanında bir numaradır. Karşılaştırılabildiği makinalar ancak 1150 veya 1200 GS ler. Zaman zaman özellikle düşük süratlerde onlardan bile iyi desem kızan çok olur ama maalesef doğru.
Marmariste Hayalim olan 1200 GS Adventure ile test sürüşü yapma imkanım oldu. Şöyle söyleyeyim artık hayalim değil.

Hele iki katından fazla fiyatını düşünecek olursanız hiç hayalim değil.
Genelde beğenilmeyen Orjinal Bridgestone lastikleri, sıcak havalarda adeta asfalta yapışıyor. Yüklü ve ağırlıklı olarak virajlardaki yatma açısını görseniz inanamassınız. Ben üzerinde olduğum halde inanamadım. Yan çantalar sürttü sürtecek gibi.
Yatın kalkın ne kadar iyi bir motor kullandığınıza şükredin. Her yolun ve ortamın makinası DL 650 dir. Nokta.
2000 km boyunca , farklı şartlarda beni bir saniye bile utandırmayan can dostum Phantomun bir resmini paylaşmak istedim . Aşağıda.

Shot at 2007-06-24