Birincisi,motor sıfır mı? İkinci el mi? Kaç model?
Bir diğer ayrıntı,eğer motor 2006 öncesi üretimse,evet yağ eksiltme bu modellerde standart.Ben ipone yada motul'den başka yağ koymanızı tavsiye etmem.Eksiltmeyi azaltacaktır.
Burgmana yağ eklerken sırası ile ;
Öncelikle motoru,orta sehpaya alarak yağın stabil olarak haznede birikmesini sağlayın.
1-Yağ çubuğunu çıkarın
2-İyice silin ve tam olarak (sonuna kadar vidalayarak),yerine oturtun.
3-Tekrar çıkararak,yağ seviyesini kontrol edin.
4-Eğer çizginin tam ortasındaysa (normalde!) 100-150 km daha ekleme yapmadan gidebilirsin.
5-Eğer yağ çizginin ortasından aşağıda ise,200 ml,200 ml ekleyerek ve yukarıdaki sırayı takip ederek yağekleyin ve çizgiyi tamamlayın.
6-Son olarak motoru ,rölantide 3 dk çalıştırın ve mümkünse 1 km civarı bir tur atın.
7-Sonra ki 300-400 km ye kadar içiniz rahat olsun....
Not:Özellikle motoru yorduğunuz sürüşler olursa(sık sık sert gaz verme,artçı ile seyahat yada şehir içinde çok dur-kalk vb.),yağı mutlaka kontrol edin çünkü bu durumlarda eksiltme artıyor.
Kısaca motoru yağsız bırakmazsanız,Burgman hiç sorun çıkarmaz.
Ayrıca arkadaşlar,bu 2003-2006 üretimi Burgmanlarda bir üretim-tasarım hatasıdır.Belli bir km den sonra yağ yakma sorunu başlıyor.Ben bu sıkıntının slindir ve pistonlarda var olan bir hatadan olduğunu biliyorum.Yalnız,kafama takılan soru şu;-Biz bu kotorları 2.el olarakda alsak başından beride kullanıyor olsak suçumuz nedir? Japonya Suzuki'ye bu konuda ayrıntılı bir e-mail atmayı ve eğer parçalarda sıkıntı varsa parça talep etmeyi düşünüyorum.Eğer benim bu eylemime katılmak isteyenler olursa,irtibata geçsinler.Motor şasi numaralarını da ek olarak yazacağım.
Ayrıca , "Sen bu motoru alalı 10 sene olmuş,adam sana niye parça versin,yıllarca kullanırken iyi de sonradan mı kötü falan gibi mesajlar yazmayın,üzerim

.Suzuki gibi tüm dünyada satış organizasyonu bulunan firmalar bu tip konularda hassastırlar ve olumlu sonuca ulaşamasak bile,emin olun mantıklı bir cevap verirler.Şansımızı denememektense (koyun olmaktansa),ben şansımı denemeyi düşünüyorum.