Bir kere masraf açıldı mı arkası kesilmiyor. Dün de aküsü bitti maalesef.
Dün akşam işten eve dönmek için marşa bastım. Gıy gıy gıy etmeye başlamışken çat diye birden durdu. Göstergeler falan fişi çekilmiş gibi aniden gitti. Akü bitmiş olamaz dedim çünkü aniden sustu herşey. Sigortalara, bağlantılara baktım hepsi sağlam. Birde aküye bakayım dedim. Bir ölçtüm ki 3-4 Volt gösteriyor, evet suçluyu bulduk. Bugün sabahtan söküp şarja bağladım. Fakat hiç birşekilde şarj almıyordu. Yani akü komple ölmüştü. Aslında bu kadar dayanması bile müthiş bir olay çünkü 4.5 senedir aküyle hiç alakam olmamıştı, taki düne kadar. Ve bugün yeni aküyü alıp takmamla motorum yeniden canlandı, ve moralim yerine geldi![]()
Bu arada aklınızda bulunsun bazen aküyü bitiren , koltuk altındaki aydınlatmada olabiliyor, bendeki bir keresinde nasıl olduysa bozulmuş ve sürekli yanık kalmış. Bir sabah bir geldim akü bomboş. Motorcuya gittim abi akün bitmiştir , iyi dedim gittim akü aldım. Ertesi gün o da bitti. Sonra farktettimki ışık sürekli yanıyor ve akü boşalıyor. Boşu boşuna bir akü almış olduk. Motorcum sağolsun hiç kontrol etmeden bitmiş dedi kesin eminmiş gibi.