celill
bu an125 in benzin göstergesinde ayarsızlık varmış doğrumu acaba 150 km ye kadar full gösteriyomuş ondan sonra hızla düşüyomuş
Evet bende farkettim, depo full doldurulunca şamandıra takılıyor ya da başka bir sorun var sanırım, 100-150 km sürekli full gösteriyor, ondan sonra tak iniyor aşağıya...
Arkadaşlar bende şu 2 soruma da cevap alamadım hala,
1. Sabah ilk çalıştırmada ısıtacak mıyız motoru ve ısıtacaksak ne kadar, ben sesi normalleşene kadar 1-2 dakika çalıştırıyorum şu anda ...
2. Kitapçıkta rodaj 800 demiş servis 500 km dedi. nasıl yapalım, 500 km dolunca hemen artçı taşımaya başlabilir miyiz, sıkıntı olur mu ?
kitapçıkta rodaj için ilk 800 km'de 40 km'yi 800 - 1600 km arasındada 50 km'yi geçmemen yazıyor. 500 km'de ilk yağ değişimi 1000 km'de ikinci yağ değişimi sonrasındada 3000 kmde bir yağ değişimi gerektiği yazıyor. yani 500 km'de rodajin bittiği falan yok 500 km sadece ilk yağ değişimi km'si. artçı almak için en azından 1000 km'yi beklemeni tavsiye ederim.
bu an125 in benzin göstergesinde ayarsızlık varmış doğrumu acaba 150 km ye kadar full gösteriyomuş ondan sonra hızla düşüyomuş
Evet bende farkettim, depo full doldurulunca şamandıra takılıyor ya da başka bir sorun var sanırım, 100-150 km sürekli full gösteriyor, ondan sonra tak iniyor aşağıya...
Arkadaşlar bende şu 2 soruma da cevap alamadım hala,
1. Sabah ilk çalıştırmada ısıtacak mıyız motoru ve ısıtacaksak ne kadar, ben sesi normalleşene kadar 1-2 dakika çalıştırıyorum şu anda ...
2. Kitapçıkta rodaj 800 demiş servis 500 km dedi. nasıl yapalım, 500 km dolunca hemen artçı taşımaya başlabilir miyiz, sıkıntı olur mu ?
motoru çalıştırınca arka teker döner motor ısındıktan sonra o durur ona dikkat edebilirsin ben ilk bakımımı 1000 de yaptırdım bana söylene o 2. bakımı 3000 dediler ayrıca herkez ayrı ayrı şeyle yazıyor kafam allak bullak oldu yaaa
kitapçıkta rodaj için ilk 800 km'de 40 km'yi 800 - 1600 km arasındada 50 km'yi geçmemen yazıyor. 500 km'de ilk yağ değişimi 1000 km'de ikinci yağ değişimi sonrasındada 3000 kmde bir yağ değişimi gerektiği yazıyor. yani 500 km'de rodajin bittiği falan yok 500 km sadece ilk yağ değişimi km'si. artçı almak için en azından 1000 km'yi beklemeni tavsiye ederim.
son cümlem dışında hiçbir yorum katmadım yazıma dikkat edersen, motosikletin kullanma kılavuzunda ne yazıyorsa onu yazdım. uygulamak senin elinde :cherry:
ya biraz sert çıkışmış gibi oldum galiba kusura bakma yanlış anlaşılmak istemem ama cidden herkez ayrı bişey demiş asıl ben bu servisçilere de kızıyorum yaa
Selam arkadaşlar. Ben de nihayet ilk motorumu aldım ve aranızdayım. Bu bakımlar konusunda karmaşa çıkacağını tahmin ediyordum. Zaten bu karmaşa aracın kullanım klavuzunda da mevcut. İlk bakımın 1000 km de yapılacağı yazarken başka bir yerinde ilk yağ değişiminin 500 km de yapılacağı yazılmış. Rodaj konusunda da sadece hız sınırlamaları verilmiş. Yani arkanıza artçı almayın diye yazmamış. Tabi motora fazla yük bindirmemek için rodajda artçı almamakta fayda var ama yukarıda bir arkadaşın dediği gibi hanım öldürecek beni de. Walla şimdilik rodajda da olsa hanımı gezdiriyorum. Allahtan 44 kilo ve suzukiyi zorlamıyoruz. Uzun yol tecrübem olmadı ama gökay arkadaşın gezisine benzer bir güzergahta ilk denememi yapacağım. Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim..
Selamlar... Arkadaşlar h.sonu pazar günü ümraniye - şile - ağva (orman yolundan Teke köyü v.s.) - şile - ümraniye - 1.köprü - bahçelievler - levent - 2.köprü - ümraniye hanımla beraber gittik.
ömercem arkadaşım motorum şuan 3755 km.degökay uğur
Arkadaşım kazasız belasız yolculuklar diliyorum, daha güzellerini de yaparsınız inşallah...
Benim yine iki sorum var sana
1. Motorun kaç km. de . Ne zaman artçı almaya başladın...
2. Sorması ayıp yenge ile beraber kaç kilosunuz. Şunun için soruyorum hanımla biz toplam 130 kiloyuz. Sen 80 ile gittik geldik demişşsin 130 kilo ile artı ıvır zıvır derken 140-150 li olur bizi çeker mi bu motor acaba diye şüpheleniyorum...
Selamlar Kolaylıklar
yaw ne iş herkes tek başına geziyor :mrgreen: fenamı olur şöyle rengarenk 10 ten an 125 gezsek :queen:
gökay uğur
Arkadaşım kazasız belasız yolculuklar diliyorum, daha güzellerini de yaparsınız inşallah...
Benim yine iki sorum var sana
1. Motorun kaç km. de . Ne zaman artçı almaya başladın...
2. Sorması ayıp yenge ile beraber kaç kilosunuz. Şunun için soruyorum hanımla biz toplam 130 kiloyuz. Sen 80 ile gittik geldik demişşsin 130 kilo ile artı ıvır zıvır derken 140-150 li olur bizi çeker mi bu motor acaba diye şüpheleniyorum...
Selamlar Kolaylıklar