Son 2.5 yıldır tv seyretmiyorum. Tv yi kaldırdım evden. Internetten dizi filan da seyretmiyorum. Bu yuzden bazen etrafımda konuşulan konuları anlamıyorum. Dizilerden, yarışmalardan verilen referanslari bilmiyorum. Bu durum bazen sosyal açıdan garip bir hal alıyor, insanlarla ortak noktalarım azaliyor. Hatta bazen bana inanmiyorlar.
Geçtiğimiz günlerde bir tv platformundan abonelik satmak için aradılar, ben de tv yok bizde dedim, inanmadilar. Dalga geçtiğimi düşündü ve biraz bozuk atıp kapattı telefonu. Çok ilginç yani bu iş neredeyse bir zorunluluk olmuş.
Izlemeyi bırakınca vaktim neredeyse 2 3 katına çıktı. Kafam rahatladı, size de tavsiye ederim.
Hahaha bizzat yaşadım aynı durumu. Arkadaşalar başladılar yerli dizilerden konuşmaya, dedim bunlar hangi dilde konuşuyor, çoğunu anlamıyorum.
Ancak benim olayım biraz farklı, ben TV izliyorum arada sırada. Özellikle favori bir kanalım var:
TRT Belgesel HD , Şiddetle tavsiye ederim.
Yemek yerken açıyorum, bir gün karıncaların yaşamı, ertesi gün yaban kazları, diğer gün aslanlar hangi zebrayı avlamış vs vs. Baya sürükleyici oluyor izlemeye başlayınca.
Yemek yerken çok keyifli oluyor, ben tavuk budunu dişlerken aslan da diğer yandan zebranın budunu yiyiyor, "az hayvan değilim" bende diyerek empati yapıyorum