Surus sirasinda kopek saldirisi

Hızımı koruyup panik yapmadan depik atmaya saldırıları savuşturmaya çalışıyorum ben genelde 😁😁

Motorun sesine kıl kapıyorlar. Kontağı kapatıp bekleyince ayrılıyor peşinizden. Ben Kadıköy de kaçmaya yeltendim sağ bacaktan kaptı. Geçen sene 1,5 ay aşıya gittim.
Çok severim köpekleri. 3 köpeğim oldu şimdiye kadar ama. Bir daha yeltenen olursa burnuna tekmeyi basarım and içtim :)
sağ ayağı refleksle kaldırıp köpeğe gösterdinizmi yoksa kendisimi farketti.

Neyse cekirdek citleyerek okudum hepinizi gulduk eglendik :)
Bende kendi yontemimi soyleyim ama ozellikle belirtiyorum "bilirkisi,uzman vs degilim sadece tecrube" sonra hemen linc moduna girmeyin :)

Bir cok hayvanda ise yaramistir hatta bu yontemi arastirabilirsiniz. Hayvanlarla karsi karsiya kaldigimda soguk kanli olmaya calisirim ve kendimi ondan daha buyuk gosterip bende ona bagiririm.
Mesela sagdan yol kenarindan benimle kesisme noktasina dogru kosmaya basladi,yaklastigi anda hiz hizimi kesmem ben ona donup het,höt,host vs diye bagirarak el kaldiririm simdiye kadar hep ise yaradi :)

Guvenli surusler

2017 yılı, 2. Bursa - Çeşme yolculuğumun ilk günü . Bursa'dan çıkmışım, Balıkesir, Manisa,İzmir , Çeşme ilçe geride kalmış ,
Çiftlikköy meydanına gelmişim, 450 kilometre yolu bitirmişim ,yazlığa 300 metre kalmış. Restoranın kapısının bir metre yanında
2 tane kangalın yüzde doksanı irilikte it fırladılar kalktılar ayağa , har har har dişlerini göstere göstere saldırıyolar. İnbe restoran sahibi onun bunun çocuğu da itlerin arkasından beni seyrediyo. Köpeklere tekme sallıyorum bir , iki , üç derken
ayağım vites çubuğuna bir çarptı ki acısı ta ciğerime işledi. Stop ettim motoru . İndim evodan yere yine tekmeyle kovaladım
köpekleri,kaçtılar . Restoran sahibi müşteri artıklarını köpeklere her zaman ikram ettiği için benimsemişler orayı ,hesapta lokantayı kolluyorlar. Restorancının annesine hürmetlerimi arz ettikten sonra 30 metre ilerideki Enver abimizin kahveye girip
bir çay söyledim kendime. Ayağımı açıp bir baktım ki tam kaval kemiğinin oradan 5 cm x 5 cm boyutunda bir yara. Kimseye evden
kimseye çaktırmadım tabi. Hemen 4 cm çap , 60 cm uzunluk sağlam bir odun ayarladım motorla koruma demirinin arasına. Köpeğe
bir gösteriyorum odunu , anında vın turizm. Aynı odun benimle birlikte 3 senedir yol arkadaşım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:31 ----------

Neyse cekirdek citleyerek okudum hepinizi gulduk eglendik :)
Bende kendi yontemimi soyleyim ama ozellikle belirtiyorum "bilirkisi,uzman vs degilim sadece tecrube" sonra hemen linc moduna girmeyin :)

Bir cok hayvanda ise yaramistir hatta bu yontemi arastirabilirsiniz. Hayvanlarla karsi karsiya kaldigimda soguk kanli olmaya calisirim ve kendimi ondan daha buyuk gosterip bende ona bagiririm.
Mesela sagdan yol kenarindan benimle kesisme noktasina dogru kosmaya basladi,yaklastigi anda hiz hizimi kesmem ben ona donup het,höt,host vs diye bagirarak el kaldiririm simdiye kadar hep ise yaradi :)

Guvenli surusler
Her zaman işe yarayacağının garantisi yok , Örneğin kangalda sökmeye bilir. Ama beyzbol sopası her zaman en sağlam olanı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:35 ----------

O gün ayağımda açılan yara , ta 1,5 sene sonra kapandı.

Birgün sabah işe gidiyorum bir grup köpek havlamaya başladı yandan ileride de kırmızı yanıyor bende yavaşlayıp ışıklarda durdum. Köpekler de yanımda durdu anladım ki gitmemi bekliyorlar havlamak için :) kaskın camını açıp gel oğlum dedim kuyruk sallaya sallaya geldi sevdim biraz sonra yeşil yandı ben gaza bastım onlar da kaldıkları yerden havlamaya devam ettiler :) panik olmayınca kendi hallerinde havlıyorlar ama bir tanıdığım giderken köpeğe tekme savurmuş bacağından ısırmışlardı. Buna da dikkat etmek lazım.

Mersin İl Temsilcisi
Oldukça detaylı şekilde anlatılmış eski başlıklar var.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Havlayan köpeğin motosikleti durdurunca havlamayı keseceğine inanırdım ta ki havlayan bir köpeğin yanında durup ayak bileğimden ısırılana kadar. Neyse ki köpek ufak bir şeydi kuvvetli ısıramadı yoksa sonu hastanede bitecekti.

Asil uzulmeniz gereken fiziki yara degil ama kuduz tehlikesi. Kucucuk kopek igne batmis kadar isirsa bile eli mahkum hastaneye gidip kuduz asisi tarifesine baslamaniz gerekiyor. Malum, semptomlar ortaya ciktiktan sonra tedavisi yok kuduzun, ve sonu olumle bitiyor.

Motosikleti
Yamaha Fazer 800 ABS 2011
Yazım sırasında kurallara uysaydınız keşke...

Arkadaslar benim bir önerim var denemedim bilmiyorum, hiç böyle bir şikayetim olmadı çünkü.

Link vermeyim ben siz gogıl amcaya ''Ultrasonik Köpek Savar Cihaz'' yazın pilli ürünlerden birini alıp gidonunuza monte

edin deneyin bakalım işinizi görecek mi.

Ben hanımın çantasına birtane koymayı düşünüyorum, sabahları bazen benden daha erken çıkıyor, hayvanlardan pek haz etmez.

Ben aldım işe yaramıyor. Bazıları kaçıyor bazıları kaçmıyor. Aynı yerden tekrar geçtiğinizde daha önce kaçanlar da ikinci sefer kaçmıyor. Kısacası güvenilecek işe yarar bir şey değil.

Ayağımı açmaya fırsatım olmadı. Saldırma sesini duyunca gazı açtım ama yandan kaptı bıraktı. Kanattığı için doktora gitmek zorunda kaldım.

Bu konuda bende çok muzdaripim,küçük cc motorumla köy yollarında gezmeyi çok seviyorum fakat köpekler rahat bırakmıyor,geri döndüğüm bile oldu,bursalı arkadaşlar bilir uludağ göllere ciktim,göllere 500mt kala köpekler yüzünden geri döndüm.

Köpek kovucu alıp gidona uygun bir yere monte etmek gerekir aslında,kaliteli olanları iş görüyormuş.

Mersin İl Temsilcisi
Ben aldım işe yaramıyor. Bazıları kaçıyor bazıları kaçmıyor. Aynı yerden tekrar geçtiğinizde daha önce kaçanlar da ikinci sefer kaçmıyor. Kısacası güvenilecek işe yarar bir şey değil.

Evet, işe yaramıyor.
En iyi çözümü bir kaç torpil patlatmak ve o şaşkın hallerinde aradan sıyrılıp geçmek.

Motosikleti
600RR
köpeklerden neden çok korkuyorsunuz anlamıyorum,çoğunuz da şehirde kullanıyorsunuz ve altınızda yüksek cc makineler var,gazı açsan uzayıp gidecen...

köyde yaşayan bilir köy köpeği daha vahşidir,bölgesini korur yabancıları bölgesinden çıkana kadar kovalar,100cc cupla neredeyse 700 metre kovaladıgını bilirim koca kangalın,paçadan tutsa meftayız....şuan aynı aksiyonu 50cc mobiletle yapıyorum,hatta bilerek kışkırtıyorum kovalasın diye,aksiyonlu oluyor

köpeklerden neden çok korkuyorsunuz anlamıyorum,çoğunuz da şehirde kullanıyorsunuz ve altınızda yüksek cc makineler var,gazı açsan uzayıp gidecen...

köyde yaşayan bilir köy köpeği daha vahşidir,bölgesini korur yabancıları bölgesinden çıkana kadar kovalar,100cc cupla neredeyse 700 metre kovaladıgını bilirim koca kangalın,paçadan tutsa meftayız....şuan aynı aksiyonu 50cc mobiletle yapıyorum,hatta bilerek kışkırtıyorum kovalasın diye,aksiyonlu oluyor

Bir kere bisikletle kovalamıştı beni valla iyi yakalayamamıştı hee :D O korkuyla ne yaptım da kaçtım hatırlamıyom.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

Motosikleti
apec apx7
köpekler akıllı hayvanlar antalyada örnekköyde sürü halinde dolaşıp gelen geçen arabalara havlıyorlar birkaç kere arabayla giderken üstüme geldiler çarpmamak için direksiyon kırdım zor duruma düştüm ondan sonra üstüme gelen köpeğin üstüne direksiyon kırdım dedim ya akıllılar üstüne araç gelince kaçıyorlar. tabi bunu benim kıçı kırık scooter la yapmam zor ama harleyci babalar yapabilirler

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Scooterla da yaparsin ama teknigi farkli: iyice yavasliyorsun, yavaslayinca kopek duruyor, o esnada hafif gaz acip kopegin ustune surer gibi yapiyorsun, kopek kaciyor.
Ya da duruyorsun, yan ayaga aliyorsun scooteri, inip bagirarak kopege dogru kosuyorsun, kopek kaciyor.
Benim taktiklerim bunlar. Ama tabi her kopekte tutmayabilir😂
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Aynen bende böyle yaptım. Motosikletim 100 cc olduğu için kaçamadım. Köpek daha da hiddetlendi kalçamı olanca gücü ile ısırdı. Kalçamdan neredeyse dolu avucum kadar et koparıyordu. Doktor bu kadarını da ilk defa görüyorum dedi.

Şimdi köpek hareketlenirse yavaşlıyorum. Baktım olmadı daha da yavaşlıyorum. Yine olmazsa duruyorum bu sefer şaşırıyor ne yapacağını bilemiyor. Etrafa bakınarak sakin sakin uzaklaşıyor. Bu esnada bende çok yavaş uzaklaşıyorum ve böylece kalça sağlam yola devam
Abi bu durum icin "totoyu kaptirmissin" denebilir mi😂
Saka bi yana, kopekten gaz acip kurtulmak mumkun degil. Iyice yavaslayip havlamasi bitince gene cok yavas yolumuza devam etmek ise yariyor. Cunku bu gibi kisa mesafede ara hizlanmalarda kopek cogu motoru gecer, bi de namussuzlar konumlanmada da avantajlilar, on caprazdan geldikleri icin hizlanmak ise yaramiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar