şimdi sıfır alır isen 2 şey seni sıkıntıya sokabilir;
1-makine yeni olduğu için 500 ve 1000 km bakımlarının yapılması gerektiğinden uzun yolda problem yaşarsın.Rodaj vakitlerinde bu motoru çok zorlamamak gerekir 1000km ye kadar.1000km bakımları oldukdan ve yağ değişimleri tamamlandıkdan sonra türkiye turu atabilirsiniz,problem değil ancak 1000km rodajı bittikden sonra tura çıkın derim.
2-lastikler sıkıntı,gerçi japonda alsanız lastikler ya irc oluyor ya batlax filan dolayısı ile yapacağınız şey kuba motorlara uygun marka olan meltzelder lastikleri alın ve yola öyle çıkın derim.
bunların haricinde motor yarı çin yapımı olsada yolda bırakmaz sizi,yeterki rodaj zamanında makineye iyi bakın..
daha küçük ve muhtemelen daha rahatsız olan motorumla yaptığım tur: http://www.motorumla.net/antalyanin-buyulu-koylarinda-3-hafta-2500-km/
sonuç: hiç bi sorun olmadı![]()
hocam haklısın sıfır almayı düşünüyordum. rodaj ve bakım işini tamamen atlamıştım çok iyi hatrlattın. motoru seyahatimden 1-2 ay önce alsam hem alışma sürecimi tamamlarım hemde rodajı tamamlayabilirim sanırım. ikinci el de olabilir tabi ama temizini bulmak pek kolay olmaz sanırım birde uzun yola çıkıcam riskli gibi geliyor..
bencede 1-2 ay öncesinden motoru alıp kullanmak ve tecrübe etmek daha mantıklı.Hem bu süreçde rodajı tamamlamış olursun hemde motora alışırsın.
Zaten rodaj zamanını problemsiz atlaktıkdan sonra söylediğim üzere problem yaşamassın uzun yolda.
tabii ki ne demek. tavsiyeler için her zaman soru sorabilirsin. blogumu onun için kurdumhocam çok güzel bir gezi olmus ianılmaz kareler yakalamışsın. beni çok heyecanlandırdı bi an önce bende yola çıkmak istiyorumve deneyimlerinden ve yol için önerilerinden yararlanmak isterim.
tabii ki ne demek. tavsiyeler için her zaman soru sorabilirsin. blogumu onun için kurdum![]()
kardeşim ben derim ki git al bi temiz düşük kmli cbf 150 istersen 10.000 km git. Superlight dip gaz 100 kmyi geçmez bu da seni yorar tamam cbf tipsiz mipsiz ama her turlü gider.yani gider derken 100 km/h hızla seni yormaz diye tahmin ediyorum. Bak ben çin aldım pişmanım bi daha töbe yüzüne bakmam çinlinin.
kardeşim ben derim ki git al bi temiz düşük kmli cbf 150 istersen 10.000 km git. Superlight dip gaz 100 kmyi geçmez bu da seni yorar tamam cbf tipsiz mipsiz ama her turlü gider.yani gider derken 100 km/h hızla seni yormaz diye tahmin ediyorum. Bak ben çin aldım pişmanım bi daha töbe yüzüne bakmam çinlinin.
Valla her çin malı alıpda pişman olan yok sevgili arkadaşım.Bu iş şans işide değil,kullanmayla alakalı.
superlight 200 benim ilk motorum,motor sürmeyi bu motorla başladım,eğitimlerimi aldım,bilinçli sürdüm,elimden geldiğincede sürmeye çalışıyorum.
Bu tarz motorlar zaten hız yapmaz,en babası harley bile en üst modellerinde 180-190 yapıyor,tutunki ben 120yi gördüm bu motorla ama dibine kadarda zorlamadım motoru.
Motorla uzun yola çıkıp gezi yapmak keyifle gitmekdir,hızlı ve çabuk bir yere gidilecekse o zaman motor kullanmayacaksın,uçağa bineceksin.
Bİrde apaçiler var tabi gazlayanlar,onlar ayrı film zaten,girmiyorum.600cc ve üstünde bir makine varsa konuşuruz..ama söz konusu superlight ise durum zaten bellidir.
Ama benim görüşüm 100-200km hız ile giden her motorcu zaten saatbaşı bir mola vermek zorundadır,bu ihtiyaçdır,zaruridir dolayısı ile benim görüşüm 100 ile 200 km gitmenin yorulma bakımından farkı yok,aynı yola çıkar ancak 200km ile gden elbetteki 100km ile gidene göre daha fazla yol katedecekdir.