Superlight ile 2.000 km Yapabilirmiyim ??

ikinizinde haklı yönleri var tabiki. ama ben elimden geldiğince otoban dışı yollardan sürmek istiyorum daha doğaya yakın ve etrfla iç içe olabileceğim. onn için hızla pek alakam yok öemli olan rahatlık ve dayamıklılık. honda cbf belki dayanıklı ve konforludur ama yani en azından birazcık olsada göze hitap edebilseydi keşke. sonuç olarak ben motoru geziden sonra sehirde da uzun süre kullanıcam göze hos görünsün isterim malum motor kolay alınmıyor bu bütceye bile çok zor çıkıyorum.

Hyosung ile hem de gtr modeliyle iki saat yol gittim pek de yprgun değildim. Yüksek devirde veya titreşimle gitmek yorar, rüzgar yorar. Ben muhalefetten değil böyle bir gereklilik bulunmadığındam dolayı yazdım. Cub ile gidilen yolculuk mu yorat, goldwingle mi? Böyle düşünürseniz saat başı mola zorunluluğu diye bit şeyin olmadığını görebilirsiniz. Onun dışında superlight modelini kullanmafım, motoran marka bit motosikletim vardı zamanında. Statör ve beyin için hiç bir koruyucu önlem alamazsınız, varsa bir yolu paylaşın bilgilenelim biz de :) belki 2000 bin kmlik yolu yapar, hatta büyük ihtimalle de yapacaktır ama ben güvenemeM veya cesaret edemem. Herhangi bir arıza çıkarma olasılığı japona Vs ye göre çok daha yüksek. Aksini söyleyebilir misiniz?

Motosikleti
Bajaj Dominar 250
Hyosung ile hem de gtr modeliyle iki saat yol gittim pek de yprgun değildim. Yüksek devirde veya titreşimle gitmek yorar, rüzgar yorar. Ben muhalefetten değil böyle bir gereklilik bulunmadığındam dolayı yazdım. Cub ile gidilen yolculuk mu yorat, goldwingle mi? Böyle düşünürseniz saat başı mola zorunluluğu diye bit şeyin olmadığını görebilirsiniz. Onun dışında superlight modelini kullanmafım, motoran marka bit motosikletim vardı zamanında. Statör ve beyin için hiç bir koruyucu önlem alamazsınız, varsa bir yolu paylaşın bilgilenelim biz de :) belki 2000 bin kmlik yolu yapar, hatta büyük ihtimalle de yapacaktır ama ben güvenemeM veya cesaret edemem. Herhangi bir arıza çıkarma olasılığı japona Vs ye göre çok daha yüksek. Aksini söyleyebilir misiniz?

Saatte bir mola hangi uzunlukta yollar için geçerli acaba ? 1070km yolu titriyo denilen apacheyle 14 saatte 2 mola ile aldım.. kesintisiz 6 saat kullandıgım oldu.. mesele insanın kendi kondisyonu.. yoksa motor bakımlı olduğu sürece gider.. korkunuz olmasn..

Saatte bir mola hangi uzunlukta yollar için geçerli acaba ? 1070km yolu titriyo denilen apacheyle 14 saatte 2 mola ile aldım.. kesintisiz 6 saat kullandıgım oldu.. mesele insanın kendi kondisyonu.. yoksa motor bakımlı olduğu sürece gider.. korkunuz olmasn..

genelde saat başı dinlenmeyi doktor tavsiye ediyor,japon motorlar için değilde çin motorları için saat başı dinlendirilmesi yerinde olur tavsiyeside var.Sonuç itibari ile 1000km gibi ciddi yollar için tecrübe ve motoru bilmek gerekir,ekstrem bir örnek aslında.

Benim mesajdan alıntı yapmışsınız ama ben aksini yazdım zaten :cherry:

peki uzun yolda kulaklıkla müzik dinleme işini nasıl düşünüyorsunuz sizce sakıncalı mı ?

Eğer zamanla sesi yükseltmezseniz problem yok. Rüzgar sesini, motor sesini daha az duymak isteyerek kulaklıkların sesini açmayın. Belli, kabul edilebilir bir seviyede ses problem oluşturmaz. Tabii ki şarkılara ve birlikte düşüncelere dalmamak koşuluyla. Ses fazla olursa iki problemle karşılaşabiliriz. İlki, rüzgar sesini vs yi bastırsın diye iyice sesini açtığımız müzik bir süre sonra kulaklarımıza zarar verebilir, çünkü günlük yaşamda belki de hiç o kadar yüksek seste ve uzun sürede müzik dinlemiyoruz. İkincisi; dış seslere kapalı olacağımızdan bir aracın kornasını, aynada görmediğimiz fakat bize makas atacak olan arabanın lastik sesini, ne bileyim kendi motorumuzdan gelecek anormal bir sesi farketmeyebiliriz.
Bu yüzden müziği ve dışarıyı da aynı anda duyabileceğimiz kadar ayarlamak lazım ses seviyesini

Kulak içi ve dışı mümkün olduğunca küçük kulaklıklar seçmek de sizin kulaklarınızın rahatsız oluşunu biraz erteleyebilir. Eğer kulaklıklar kulağınıza çok rahat oturuyor, ve 1-2 saat sonunda bile kulaklarınızda kızarıklık, acıma olmuyorsa bu da kaskın size bol geldiğine işaret ediyor

Motosikleti
Bajaj Dominar 250
genelde saat başı dinlenmeyi doktor tavsiye ediyor,japon motorlar için değilde çin motorları için saat başı dinlendirilmesi yerinde olur tavsiyeside var.Sonuç itibari ile 1000km gibi ciddi yollar için tecrübe ve motoru bilmek gerekir,ekstrem bir örnek aslında.

tabiki dinlenmek gerek.. yoruldukça hemde.. gerekirse yarım saatte gerkirse 3 saatte.. insan en iyi kendisini bilir.. benim duraklama lüksüm yoktu açıkcası.. ama uzun yol candır.. bi zaman sonra dikkat dağılması olmasa tadından yenmez..

Benim mesajdan alıntı yapmışsınız ama ben aksini yazdım zaten :cherry:

biliyorum desteklemek için alıntıladım ^^

Super Moderator
Ben de şunu paylaşayım:
http://www.motosiklet.net/forum/etk...a-gezisi-ve-kusadasi-izmir-iceren-devami.html

Aynı Superlight bundan sonra daha uzunlarına da çıktı, ne hız konusunda, ne arıza konusunda hiçbir sorun çıkarmadı.
Eşlik edecek motorların benzer seviyede olması işin hem keyfini hem paylaşımını artırıyor, en önemli nokta buydu bence.

Dolayısıyla cevabım, yapılabilir; hiçbir sıkıntı olmaz...

Uzun yol söylemiş olduğum üzere sıkıntı olmaz ancak rodaj sürenizi bitirin ve lastiklerinizide iyi bir marka ile değişim yapın.Sonrası artık sizin uzun yol keyfinize ve yorgunluğunuza bağlı olarak ister saat başı ister 2 saate bir olsun dinlenme molaları vererek devam etmek ancak yine söylemiş olduğum üzere çin motorlarını dinlendirmeden çok uzun saatler kullanılmasını motor ömrü bakımından tavsiye etmiyorlar dolayısı ile hem doktor tavsiyesi hemde motor sağlığı açısından 1-2 saatlik molalar ile uzun yola çıkmanızı tavsiye ederim.

tek basıma mı yoksa arkadaşla mı çıkmalıyım bu geziye hala karar veremedim sizce nasıl daha iyi olur ?

Çok rahat gider motorda bi sorun olmaz ancak rodaj bitmiş yağı tamam subap ayarları yapılı olması gerekir yoksa çok büyük sıkıntılar yaşatabilir ayrıca orjinal lastikler patlamaya pek dayanıklı değildir ufacık bi diken tekeri patlatabilir bu yüzden lastik değişimi şart

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar